Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Implementatietip 1 Differentieren.pptx

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
GeniusU werkboek april 2015
GeniusU werkboek april 2015
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 12 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Similares a Implementatietip 1 Differentieren.pptx (20)

Más reciente (20)

Anuncio

Implementatietip 1 Differentieren.pptx

 1. 1. “Dat vinken gaat niet werken”, zegt Ricardo, HR adviseur. “We moeten vonken!” Dit geeft je implementat ie een vliegende start
 2. 2. Hij is ervan overtuigd dat ze de teamleiders vooral moeten enthousiasmeren voor de nieuwe gesprekscyclus. Klinkt goed. Maar collega Debby ziet Je implementatie vliegend van start!
 3. 3. “Een verplichting en controle kunnen juist een zetje geven om de nieuwe aanpak te ervaren. Dan ontdekken ze hoe het werkt én worden ze vanzelf enthousiast.” Zo kun je het ook bekijken. Pieter gelooft in een andere Je implementatie vliegend van start!
 4. 4. ”Zolang het management zelf niet met de nieuwe gesprekscyclus werkt, gaan teamleiders het ook doen. Dus ik zeg: inzetten op voorbeeldgedrag en bij de top beginnen!” Daar zit ook wat in. Je implementatie vliegend van start!
 5. 5. Je implementatie vliegend van start! “Het is de zoveelste verandering in korte tijd, en de teamleiders hébben al zoveel op hun bord. Laten we eerst onze systemen beter inrichten om het hen makkelijker te maken met die nieuwe gesprekscyclus.” Zo delen ze hun ideeën voor de
 6. 6. komen ze er niet uit….voor alles is wat te zeggen, maar wat gaan ze nu doen? Plannen bedenken is één, ze werkend krijgen is andere koek! Je implementatie vliegend van start!
 7. 7. Je implementatie vliegend van start! Differentieer We kiezen vaak één strategie. Voor alle teamleiders dezelfde aanpak; makkelijk en overzichtelijk. Maar niet logisch, want implementeren komt aan op gedragsverandering. Je wil dat mensen iets anders gaan doen.
 8. 8. …de mensen. Zij passen niet in een hokje, ze zijn verschillend. Hun achtergrond, omstandigheden, kennis, motivatie, ervaringen en gewoonten zijn van invloed op hun gedrag. Dus differentieer je aanpak. Je implementatie vliegend van start!
 9. 9. ? Wie zijn deze mensen, wat speelt er bij hen en welke verschillen zie je binnen je doelgroep? Bepaal subgroepen op basis van wezenlijke verschillen. Zoals teamleiders in de buitendienst en teamleiders op kantoor. Vervolgens….. Je implementatie vliegend van start!
 10. 10. Je implementatie vliegend van start! Kies voor iedere subgroep de strategie die past bij hún situatie. Voor teamleiders in de buitendienst is dat dus iets anders dan voor teamleiders op kantoor. Zo vergroot je de kans op een succesvolle implementatie! Dus onthoud..….
 11. 11. Je implementatie vliegend van start! Implementeren = Differentiëren Heb je behoefte aan méér tips voor jouw implementatie vraagstuk? Neem dan contact op via www.goudfactor.nl of yvonnedekkers@goudfactor.nl
 12. 12. Je implementatie vliegend van start! Ze moeten het gewoon gaan doen. Het is toch duidelijk wat de bedoeling is? En het is vooral een héél goed plan! De energie die je kreeg van het bedenken en uitwerken van het plan, daalt tot het nulpunt wanneer het in de praktijk niet uit de verf komt. Frustratie, irritatie, onzekerheid, teleurstelling. Ik ken het zelf en zie het om me heen. Bedenken is één, het werkend krijgen is stukken moeilijker! Als jouw plan de organisatie écht een stap verder helpt, is het doodzonde wanneer het stukloopt op de implementatie. Implementeren is moeilijk. Dat vind ik. Maar met goeie tips, heb je wél meer kans op succes. En dus deel ik die met je. Om te beginnen een tip om tot de beste strategie te komen.

×