Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Trebal cc
Trebal cc
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 21 Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (20)

Anuncio

Similares a Calígula (20)

Más reciente (20)

Anuncio

Calígula

 1. 1. CALÍGULA Abir Bouajaj 2n Bat B
 2. 2. Estructura del treball I. Història general de Roma. II. La dinastia Júlia-Clàudia. III. Calígula. • Biografia: Infància. Problemes de salut. Assassinat i conseqüències • Obra de govern: Inici del seu regnat. Reformes públiques i urbanístiques. Crisi econòmica i fam. Conflictes exteriors. Relació amb el Senat. • Rumorologia entorn del personatge: Accions durant la seva malaltia psíquica.
 3. 3. LA DINASTIA JÚLIACLÀUDIA Juli Cèsar Octavi August (adoptat) Júlia (filla nomès d’Octavi) Agripina la Major Lívia Tiberi (fill nomès de Livia) Calígula integrat a aquesta dinastia fou fill de Germànic i Agripina la Major els quals van ser cosins. Drus (fill nomès de Lívia) Agripina la Major Germànic Calígula Agripina la Menor Agripina la Menor Claudi Neró
 4. 4. CALÍGULA : BIOGRAFIA Fou un emperador romà des del 16 març del 37 fins el seu assassinat el 31 de gener de l’any 41. De petit sovint anava vestit de militar, i portava les caligues, que eren les botes que portaven els soldats, d’allà ve el seu sobrenom. Les relacions de Calígula, la seva mare, i els seus germans amb Tiberi no eres massa bones.
 5. 5. L’any 30, per una banda, Drus va estar empresonat i Neró, el seu germà, va morir. I per l’altra ell i les seves germanes van ser presoners de Tiberi. L’ANY 33... Calígula va ser nomenat qüestor. Moren Agripina la Major i Drus. Contrauen matrimoni Tiberi i Júnia Claudilla.
 6. 6. Problemes de salut L’octubre del 37, Calígula va caure malalt. Es creu que podia haver patit: encefalitis, hipertiroïdisme, o epilèpsia. Filó d’Alexandria ,Flavi Josep, Sèneca i Juevenal, han comentat i descrit la seva conducta.
 7. 7. Assassinat i conseqüències Un polític anomenat Casi Querea, recolzat per la Guàrdia Pretoriana, el 24 de gener de l’any 41 va assassinar públicament a Calígula.
 8. 8. INICI DEL SEU REGNAT Quan va morir Tiberi tots els títols van passar a Calígula. Alguns historiadors diuen que va morir assassinat. Tàcit diu que Sutori Macro, enviat per Calígula va asfixiar a Tiberi amb un coxí. Suetoni el Tranquil diu que el propi Calígula fou el que el va asfixiar. Flavi Josep i Filó, per la seva banda diuen que va ser per mort natural.
 9. 9. Finalment, Calígula pocs dies després de morir Tiberi entrà a Roma com a emperador. Es creu que va ser el primer emperador admirat d’aquella manera en el primer moment de la seva ascensió. Es van sacrificar 160.000 animals en honor seu. Calígula va fer bones accions els primers mesos per tal d’aconseguir la confiança del poble.
 10. 10. Reformes públiques L’any 38 es va centrar a les reformes públiques i polítiques: I. Es va publicar un document amb les pèrdues econòmiques de cada any. II. Va acceptar nous membres al Senat i a l’exèrcit. Sobre això últim, la plebs romana va creure que va ser un acte molt significatiu.
 11. 11. Reformes urbanístiques Va dur a terme numerosos projectes de construcció: I. Ampliació dels ports de Regium i Sicília. Augment de quantitat de cereals a les embarcacions per culpa de la fam II. Construcció de dos aqüeductes: l’Aqua Claudia i Anio Novus. III. Va erigir un circ que per decorar-lo, va portar un obelisc des d’Egipte.
 12. 12. IV. Excavació d’un canal a Corint, Grècia.
 13. 13. V. Construcció del vaixell més gran conegut a l’antiguitat, considerat el Titanic de l’antiguitat, entre altres.
 14. 14. Crisi econòmica i la fam L’any 38, Roma va patir una greu crisi econòmica. Causa principal Després de numerosos banquets l’Imperi es va quedar sense reserves alimentàries. “Solució” Cobrar impostos
 15. 15. Conflictes exteriors: Guerra de l’Oest Durant el regnat de Calígula es van expandir les fronteres de l’Imperi per la zona de Mauritània. Mauritània era governada per Ptolomeu de Mauritània, qui Calígula el va manar executar. Els habitants de Mauritània van iniciar una revolta. Sobre aquesta revolta, Dió Cassi va parlar-ne al seu llibre Historia romana.
 16. 16. Guerra de l’Est Aquest cop l’escenari de la guerra fou a l’Orient. Causes: rebel·lió dels jueus contra la llei romana. I la desconfiança que tenia Calígula a un praefectus d’Egipte. SOLUCIÓ Assassinat del praefectus.
 17. 17. Relació amb el Senat Calígula va tenir bastants problemes amb el Senat. Va expulsar a alguns senadors per falta de confiança que els hi tenia. Es creu que va ser l’emperador més odiat pel Senat.
 18. 18. RUMOROLOGIA ENTORN EL PERSONATGE Calígula estava capficat anb la idea que era un déu, i així es referia a si mateix quan parlava davant el Senat o davant el públic. Obligava al poble a que li diguessin Dominus et deus. El temple de Castor i Pòl·lux va passar a formar part de les seves possessions.
 19. 19. Accions durant la seva malaltia psíquica I. Un dels primers mandats que va fer Calígula va ser ordenar als esclaus que construïssin un vaixell amb incrustacions d’or. II. Va obligar que portessin estàtues de déus grecs per arrancar-los el cap i posar el seu. III. Disfrutava tirant diners i or per les finestres perquè així la gent es barallès. IV. Volia cremar l’Odissea i la Ilíada d’Homer perquè no li agradava el que escrivia. V. Un cop va esquartelar a un senador i va obligar als seus fills que cosissin les seves parts mutilades.
 20. 20. VI. A la seva filla Júlia Drusilla li agradava arrencar els ulls dels nens, per això li portava al voltant de 10 nens perquè els hi arrenquès els ulls. VII. Es diu que la bogeria més gran que va arribar a fer va ser anomenar senador al seu cavall.

×