Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Cacera sistemes operatius

174 visualizaciones

Publicado el

segona part

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Cacera sistemes operatius

 1. 1. M2 SISTEMES OPERATIUS MONOLLOC Abdessamad Aboussif Cacera del tresor sistemes operatius UF1
 2. 2. 1-Defineix ordinador i sistema informàtic ● L’ordinador és una màquina formada per una sèrie d’elements físics connectats d’una manera lògica i racional que tracten la informació automàticament. ● Un sistema informàtic és el conjunt d’elements necessaris per a la realització i l’explotació d’aplicacions informàtiques.
 3. 3. 2-Quina és la diferència entre la part física i la lògica d'un sistema informàtic? ● La part física és el maquinari (hardware) fa referència a tot allò que podem veure i tocar (el monitor, el teclat, la CPU, etc.) ● La part lògica es el programari (software) té l’origen en les idees (conceptes) i és compost per tot allò que fem servir en el camp de la informàtica que no podem veure ni tocar (per exemple, els jocs d’ordinadors, els programes de comptabilitat, els sistemes operatius, etc.).
 4. 4. 3-Quina és la diferència entre el programari bàsic i el programari d'aplicació? ● El programari bàsic és format per tots els programes que capaciten el maquinari per a poder funcionar correctament. ● El programari d’aplicació són els programes que fan que l’ordinador desenvolupi una tasca determinada.
 5. 5. 4-Què és l'ofimàtica? I la informàtica? Ofimàtica ens referim a la utilització de la informàtica en els departaments de gestió administrativa de l’empresa. La informàtica com la ciència que estudia el tractament automàtic i racional de la informació.
 6. 6. 5-Com es classifica el personal informàtic? Explica quines funciones realitzen cadascun d'ells ● 1-Direcció: Es la persona responsable que el departament d'informàtica funcioni. ● 2-Anàlisi: És el responsable d’intentar trobar millores informàtiques o solucions als problemes que es plantegin. Hi ha aquest tipus: Analistes funcionals, Analistes orgànics, Analistes de sistemes i Analistes d’aplicacions. ● 3-Programació: Es la persona que tradueix al llenguatge de programació les solucions proposades pels analistes. La seva funció també és la de fer la traducció de les diferents accions al llenguatge natiu de la màquina. ● 4-Explotació: El personal d’explotació s’encarrega d’executar els programes o les aplicacions i de comprovar el funcionament dels equips i dels sistemes. ● 5-Operadors. S’encarreguen del funcionament, l’execució i els processos directes del sistema, la preparació dels suports, els perifèrics i el material informàtic.
 7. 7. 9-Explica com es classifica el sistema operatiu ● 1-Monousuari: Un sol usuari ● 2-Multiusuari: Varis usuaris en un sol ordinador. ● 3-En xarxa: Els ordinadors es comuniquen entre ells compartint hardware i software.
 8. 8. 10-Comenta cadascuna de les generacions d'un sistema operatiu ● 1-Primera Generació: 1945-1955 (Vàlvula del buit). Eren maquines molt grans, necessitaven molta electricitat. ● 2-Segona Generació: 1955-1965 (Transistors). ● 3-Tercera Generació: 1965-1980 (circuits integrats). ● 4-Quarta Generació: 1980 (ordenador personal).
 9. 9. 11-Recursos que maneja un Sistema Operatiu ● Memòria ● Processador ● Perifèrics de entrada/sortida ● Informació
 10. 10. 12-Modes d'explotació d'un Sistema Operatiu ● Processos en lots. ● Processos en temps real. ● Segons el nombre d'usuaris. ● Segons el nombre de processos. ● Segons el nombre de processadors. ● Segons el temps de resposta.
 11. 11. 13-Processos d'un Sistema Operatiu ● Un procés és: Quan el sistema operatiu executa un programa. ● Fils i fibres. ● Transició de processos. ● Bloc de control de processos. ● Algorismes de planificació.
 12. 12. 14-Memòria (intercanvi i tipus de programes) ● Intercanvi de memòria: Paginació, Segmentació, Swapping. ● Tipus de programes segon l'ús de memòria: Reubicables, Reentrants, Residents i Reutilitzats.
 13. 13. 15-Perifèrics (tipus, comunicació amb el sistema i classificació) ● Tipus: Bloc i Caràcter. ● Comunicació: Interfície text i gràfica. ● Classificació: Entrada, Sortida i Entrada/Sortida.
 14. 14. 16.-Instal lació i configuració d'una· màquina virtual ● Descarregar el virtual box ● Instalar-lo ● Executar-lo i
 15. 15. 17.-Instal lació d'un Sistema Operatiu· en una màquina virtual ● crear maquina virtual ● Donar-li nom, vercio i tipus del SO que vulguem instalar, seleccionar ram i disc dur virtual ● Indicar la ISO del sistema operatiu
 16. 16. 18.-Configurar la màquina virtual per poder fer instal lacions des del USB·

×