Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Disseny bloc

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Disseny bloc

 1. 1. DISSENY BLOC
 2. 2. Entrarem al nostre bloc i anirem a la part de disseny
 3. 3. Clicarem a sobre de “dissenyador de plantilla”
 4. 4. Aquí podrem canviar el disseny del bloc. Primer mirarem la plantilla. Si no us agrada la que vau escollir, en podeu agafar una altra. Fixeu-vos que quan cliqueu a la plantilla, a baix s’apareixen diferents models de la mateixa plantilla. Seleccioneu el que vulgueu.
 5. 5. La plantilla no és és únicament un dibuix, sinó que més aviat ens serveix en la distribució dels gadgets. Ara triarem un fons, una imatge. Clicareu a sobre de fons a la dreta de la pantalla.
 6. 6. Si cliclem a sobre d’imatges de fons, a la fletxa, trobareu altres imatges o fins i tot en podeu pujar alguna que vosaltres vulgueu que quedi com a fons de pantalla del bloc. Per exemple, si és un bloc de música podem posar una imatge de música o podeu pujar una foto que us representi. Busqueu o pugeu una imatge.
 7. 7. Com veureu, podeu escollir entre molts temes o anar a l’opció de dalt de tot “penja una imatge”. Un cop triada la imatge o penjada, apreteu FET
 8. 8. Un cop fet, anirem a Format. Això ens permetra modular els gadgets i el tamanys dels nostres espais.
 9. 9. La primera pestanya és disseny del cos. El gris fluix representa el títol del bloc i les entrades. El gris fort són els gadgets (la part fixa del bloc). Escolliu el que més us agradi. No us recamano el primer perquè no té gadgets.
 10. 10. La segona pestanya és Disseny de peu de pàgina. El peu de pàgina és un gadget més. Normalment és una frase o màxima que us agradi. Per exemple, “ El meravellós d’aprendre alguna cosa és que ningú ens ho pot treure. B.B. King”.(més endavant, ja instal·larem aquest gadget). Trieu el model que vulgueu.
 11. 11. Finalment, teniu la pestanya Ajusta’n l’ampada. De moment, podeu deixar la que surt per defecte, però si mai voleu ampliar la part dels gadgets perquè sinó sobresurten les imatges, aquí teniu l’opció d’ampliar els píxels.
 12. 12. Per acabar, anirem a Avançat. Allà trobareu diferents pestanyes. Us permetrà escollir el tipus de lletra i color que voleu per a cada cosa: entrades, títol, gadgets, etc. Escolliu les opcions que vulgueu.
 13. 13. Quan ja heu fet tots els canvis, apretarem l’opció “APLICA-HO AL BLOC” (cercle de color verd). Després, quan això ja aparegui en gris, apretarem “torna a blogger” (cercle de color taronja)
 14. 14. Tornarem, per tant, a aquesta pantalla
 15. 15. Alguns gadgets nous
 16. 16. Títol El títol del bloc el podem canviar i editat. Clicarem a sobre de “Edita” on teniu ja el vostre títol actual.
 17. 17. Apareixerà una nova finestra. En primer lloc, teniu el títol. Si el voleu canviar, ho podeu fer des d’aquí. Després teniu “Descripció del bloc” que seria com un subtítol. Per exemple, “bloc que us explica el que fem a cicle infantil P3, P4 i P5” També hi podeu afegir una imatge, vostra o d’internet ,que la podeu ubicar darrera del títol, davant, etc. Si us ve de gust, ho podeu afegir. Si voleu que ocupi tota l’amplada, segurament haureu de retocar manualment la foto, abans de penjar-la, perquè sinó potser us sembla massa curta.Un cop fet, només heu de fer DESA. Recordeu que podeu canviar això tantes vegades com vulgueu.
 18. 18. Aquí teniu una imatge de com quedaria posar una foto al títol i un subtítol
 19. 19. Altres gadgets: Apretarem a sobre d’Afegeix un gadget
 20. 20. Aquests dies hem utilitzat molts “programes” de web 2.0. que els inseríem en el nostre bloc a través de “MODIFICA L’HTML”. Això servia només per a les entrades. Però també podeu posar qualsevol cosa en la barra fixa: fotos alumnes, cançons, vídeos interessants, etc. Per fer-ho, heu de buscar el gadget que posi “html/javascript”
 21. 21. Poseu alguna cançó, diapositives, vídeo del you tube, etc que us agradi. Per exemple, en el bloc d’acollida hi tinc posat el vídeo d’Encomana el català o les cares dels meus alumnes. Podeu posar també una cançó del mes. Al títol escriviu què és i en el contingut haureu de copiar el codi famós de l’EMBED, INSERIR, INCRUSTAR, ETC..
 22. 22. Si a més a més, hi voleu afegir alguna explicació també ho podeu fer. Des d’allà mateix o simplement apretant a sobre de “text enriquit”. Veureu que aleshores podreu editar la lletra i el color. Un cop fet, ja podeu desar.
 23. 23. Tornarem a afegir un altre gadget.
 24. 24. Aquest cop ja no serà dels fonaments sinó que mirarem altres opcions a veure si n’hi hagués algun que us interessés afegir. Aneu a Més gadgets de google.
 25. 25. S’obre nous gadgets. Alguns són comercials. Però podeu trobar calendaris, animacions com uns peixets, inserir notícies, etc. Recordeu, però, que qualsevol cosa que us agradés incloure en el vostre bloc en els gadgets si té el codi embed o d’inserció ho podeu fer. Actualment, ho trobareu a molts webs.
 26. 26. Tornarem a la pàgina dels gadgets i afegirem ja l’últim, al final de la pàgina
 27. 27. En aquesta barra de sota podem afegir qualsevol tipus de gadget. Ara bé, normalment s’acostuma a afegir una frase, màxima o expressió.
 28. 28. Si hi poseu una frase, no cal que poseu un títol. Podeu posar coses vostres, dels alumnes o frases que us agradin. Us passo aquests dos webs per si voleu agafar idees. www.proverbia.net www.proverbia.cat www.minimalia.net Un cop fet, recordeu de desar-ho

×