Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
KONVOKESYEN KE -5 KOLEJ JAIPUTRA
     11 SEPTEMBER 2005 BERTEMPAT DI PCB RESORT, KOTA BHARU
             T...
10.20  Ucapan Alu-aluan      Majlis menjemput dan mempersilakan Ketua Eksekutif Kolej
               ...
12.00  Ucapan Pelajar Terbaik  Majlis seterusnya menjemput Sdr...penerima anugerah Pelajar
    Keseluruhan     ...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Skrip Pengacara Konvokesyen

17.662 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación, Empresariales
 • Sé el primero en comentar

Skrip Pengacara Konvokesyen

 1. 1. KONVOKESYEN KE -5 KOLEJ JAIPUTRA 11 SEPTEMBER 2005 BERTEMPAT DI PCB RESORT, KOTA BHARU TEKS PENGACARA MAJLIS MASA ATURCARA UCAPAN 9.00 (ibubapa mengambil tempat Assalamualaikum warahmatullah wa barakatuh duduk) Alhamdulillah, shukur ke hadrat Allah SWT kerana dengan limpah kurnia dan rahmahnya dapat sama-sama kita berada dalam majlis yang mulia ini,„Majlis Konvokesyen ke 5 Kolej Jaiputra. Bagipihak jawatankuasa sambutan majlis konvokesyen dan seluruh warga Jaiputra kami mengalu-alukan kedatangan dhif- dhif jemputan, ibubapa dan para graduan ke majlis ini. (A) 9.30 Ketibaan jemputan khas 9.45 Ketibaan VVIP (dewan menunggu) 10.00 Perarakan masuk graduan Mengumumkan perarakan masuk para graduan (A) 10.05 Mengumumkan perarakan masuk Yang Berbahagia Tuan Haji Zainudin Bin Abdullah, Pengarah Pendaftaran dan Piawaian, Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia diiringi oleh Ketua Eksekutif Kolej Jaiputra, Ketua-Ketua IPT, pegawai-pegawai utama kolej dan para pensyarah. Para hadirin diminta berdiri. (A) 10.07 Lagu Negaraku akan dimaiankan. Para hadirin diminta terus berdiri (A) 10.10 Pegisytiharan Majlis menjemput Ketua Eksekutif Kolej Jaiputra, Yang Konvokesyen Berusaha Tn Hj Mohamad Saidy B Hj Ismail untuk mengisytiharkan Majlis Konvokesyen ke 5 Bermula. Dengan hormatnya dipersilakan. (A) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tuan Hj Mohamad Saidy B HJ Ismail diatas pengisytiharan itu tadi. (A) 10.12 Bacaan Al Quran Majlis mempersilakan qari jemputann,Tuan Hj....untuk memperdengarkan bacaan ayat-ayat suci AlQuran. (A) Sadakallahhul azim. Terima kasih diucapkan kepada Alfadil ustaz....di atas bacaan ayat-ayat suci itu tadi. (A)
 2. 2. 10.20 Ucapan Alu-aluan Majlis menjemput dan mempersilakan Ketua Eksekutif Kolej Jaiputra, Tn Hj Mohamad Saidy b Hj Ismail untuk memberikan ucapan alu-aluan.. (A) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Ketua Eksekutif di atas ucapan itu tadi. (A) 10.30 Ucapan Ahli Lembaga Majlis dengan segala hormatanya menjemput Tuan Mohd Pengelola Kolej JAIPUTRA Fadzil Saleh, Ahli Lembaga Pengelola Kolej Jaiputra untuk menyampaikan ucapan. (A) Terima kasih diucapkan kepada Tuan Hj Mohd Fadzil Saleh di atas ucapan itu tadi (A) 10.40 Ucapan Peresmian Majlis dengan segala hormat dan penuh takzimnya menjemput Yang Berbahagia Tuan Haji Zainudin Bin Abdullah, Pengarah Pendaftaran dan piawaian Kementeria Pengajian Tinggi Malaysia untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya meresmikan Majlis Konvokesyen ke 5 Kolej Jaiputra. (A) Majlis merakamkan setinggi penghargaan dan terima kasih kepada Yang Berbahagia Tuan Hj Zainudin Bin Abdullah di atas ucapan itu tadi. (A) 11.00 Penganugerahan Majlis dengan segala hormatnya menjemput Tuan Haji Diploma-diploma Mohamad Saidy mengiringi Tuan Haji Zuinudin Abdullah untuk upacara menyampaian diploma-diploma. Dengan hormatnya dijemput Ustaz Ahmad Fathan Mahmood Dekan Akademik Kolej Jaiputra untuk mengumumkan penganugerahan diploma kepada graduan seperti yang disenaraikan. (A) (Teks pengumuman senarai penerima diploma oleh Dekan Akademik) 11.40 Penyampaian Anegerah Majlis menjemput TuanHj Mohd Fadzil Saleh Ahli Lembaga pelajar Cemerlang Pengelola Kolej Jaiputra mengiringi Tuan Hj Zainudin Abdullah untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar cemerlang. Dijemput Tuan Hj Azhar Mohamad Dekan Hal Ehwal Pelajar untuk mengumumkan penerima hadiah cemerlang. (A) (Teks pengumuman penerima hadiah cemerlang oleh Dekan HEP)
 3. 3. 12.00 Ucapan Pelajar Terbaik Majlis seterusnya menjemput Sdr...penerima anugerah Pelajar Keseluruhan Terbaik Keseluruhan untuk menyampaikan ucapan. Dengan segala hormatnya dijemput. (A) Terima kasih dan shabas diucakan kepada Sdr...di atas ucapan itu tadi. (A) 12.10 Penyampaian Majlis menjemput Tuan Hj Mohd Fadzil Sal eh untuk Cenderahati menyampaikan cenderahati kepada Yang Berbahagia Tuan Hj Zainudin Abdullah.. (A) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tuan Hj Mohd Fadzil Saleh di atas penyampaian cenderahati itu tadi. (A) 12.11 Pengisytiharan Dengan segala hormatnya dijemput Ketua Eksekutif Kolej penangguhan Jaiputra, Tuan Haji Mohamad Saidy Hj Ismail untuk konvokesyen mengisytiharkan penangguhan majlis konvokesyen ke 5. (A) Majlis merakamkan setinggi terima kasih kepada Ketua Eksekutif di atas pengisytiharan itu tadi. (A) Alhamdullillah, Majlis Konvokesyen ke 5 kolej Jaiputra telah selesai dilaksanakan. Bagi pihak AJK sambutan kami mengucapkan tahniah dan shabas kepada semua graduan, semoga kejayan ini menjadi titik tolak keadada kejayaan dimasa hadapan. Ucapan ribuan terima kasih juga kepada semua hadirin yang telah memberikan kerjasama sepenuhnya dalam menjayakan majlis ini. (A) Majlis diakhiri dengan bacaan du'a oleh Ustaz Mohd Muhaizam Ishak,Ketua Jabatan Pengajian Islam, Kolej Jaiputra. Dengan hormatnya dijemput. (A) 12.13 Perarakan Keluar Dewan Para hadirin diminta berdiri. Perarakan akademik keluar dewan diketuai oleh Tuan Hj Mohd Fadzil Saleh, Ahli Lembaga Pengelola dan Tuan Hj Mohamad Saidy Ismail Ketua Eksekutif Kolej Jaiputra mengiringi Tuan Hj Zainudin Abdullah, diikuti Ketua-Ketua IPT, pegawai kanan kolej, pensyarah seterusnya graduan yang ditraikan. (A) Para hadirin dijemput ke dewan jamuan. 12.15 (A)

×