Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

El món de les ones

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
El món de les ones: El so
El món de les ones: El so
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 26 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Similares a El món de les ones (20)

Anuncio

Más reciente (20)

El món de les ones

 1. 1. EL MÓN DE LES ONES Experimental: Enric Puig Teòric: Aida San José Informàtic: Cèlia Terraza 2n C Física Núria Alsina
 2. 2. ÍNDEX 1. Ones 2. Propietats de les ones 3. Tipus d’ones 4. Ones mecàniques 5. Ones electromagnètiques 6. Propietats de la llum 7. Tipus de miralls 8. Color 9. L’espectre 10.La vista 11.Experiment
 3. 3. LES ONES Una ona és una pertorbació que es propaga. Les ones materials requereixen un medi elàstic per propagar-se. Una ona transporta energia però no transporta matèria.
 4. 4. PROPIETATS ONES • Amplitud (A) • Freqüència (F) • Longitud d'ona (L) • La velocitat de propagació (V)
 5. 5. TIPUS D’ONES • Si les partícules del medi en què es propaga la pertorbació vibren perpendiculars a la direcció de propagació, les ones es diuen transversals. • Si vibren en la mateixa direcció es diuen longitudinals.
 6. 6. ONES MECÀNIQUES (SONORES) Les ones sonores són ones mecàniques longitudinals materials, la seva velocitat depèn del medi en què es propaga. No sempre són audibles Els sons es caracteritzen per la seva intensitat, to i timbre.
 7. 7. ONES ELECTROMAGNÈTIQUES (LLUM) La llum és una radiació que es propaga en forma d'ones. Les ones que es poden propagar en el buit es diuen ones electromagnètiques. La llum és una radiació electromagnètica.
 8. 8. LLUM
 9. 9. PROPIETATS DE LA LLUM
 10. 10. VELOCITAT Les ones electromagnètiques es propaguen en el buit a la velocitat de 300000 km / s, que es coneix com "velocitat de la llum en el buit" i es simbolitza amb la lletra c (c = 300000 km / s).
 11. 11. PROPAGACIÓ La propagació rectilínia de la llum s'explica molt bé amb el model corpuscular. La teoria ondulatòria també explica la propagació rectilínia de la llum. La llum es pot propagar de diferents maneres:
 12. 12. REFLEXIÓ Quan la llum incideix sobre un cos, aquest la torna al medi en major o menor proporció segons les seves pròpies característiques. Aquest fenomen es diu reflexió i gràcies a ell podem veure les coses. i=r Àngle d’incidència=Àngle de reflexió
 13. 13. REFRACCIÓ Quan la llum passa d'un medi transparent a un altre es produeix un canvi en la seva direcció a causa de la diferent velocitat de propagació que té la llum en els diferents mitjans materials. A aquest fenomen se l'anomena refracció. n: índex de refracció c: velocitat de la llum en el buit v: velocitat de la llum en el medi material
 14. 14. DISPERSIÓ La dispersió, es produeix quan un raig de llum composta es refracta en algun mitjà quedant separats els seus colors constituents. La llum que procedeix del sol l'anomenem llum blanca. L'arc de Sant Martí és un exemple de la dispersió.
 15. 15. POLARITZACIÓ Les ones lluminoses no solen estar polaritzades, de manera que la vibració electromagnètica es produeix en tots els plans. La llum que vibra en un sol pla es diu llum polaritzada.
 16. 16. MIRALLS PLANS Els miralls plans els utilitzem amb molta freqüència. La imatge produïda per un mirall pla és virtual, té la mateixa mida que l'objecte i es troba a la mateixa distància del mirall que l'objecte reflectit.
 17. 17. MIRALLS CONCAUS En els miralls còncaus es produeix una concentració del feix lluminós cap a un punt anomenat focus. La distància de la lent a aquest punt s’anomena distància focal.
 18. 18. MIRALLS CONVEXOS Aquests són el tipus de mirall menys usat. El seu funcionament és l’invers al dels miralls còncaus, mentre aquells concentraven la llum, aquests la dispersen. La dispersió dels raigs es produeix com si hi hagués un focus darrera la lent.
 19. 19. COLOR La percepció del color implica que ens arribin ones lluminoses als ulls perquè siguin interpretats i ens produeixin la sensació del color. Hi ha diferents atributs del color, són: • Tonalitat: Qualitat que ens permet distingir els diferents colors. • Saturació: Major o menor barreja del color amb el blanc. • Claredat: Es refereix a la intensitat del color.
 20. 20. L’ESPECTRE Un espectre continu conté el conjunt de colors que correspon a la gamma de longituds d'ona que la integren. Els elements químics en estat gasós i sotmesos a temperatures elevades produeixen espectres discontinus en els quals s'aprecia un conjunt de línies que corresponen a emissions de només algunes longituds d'ona. Cada element té la seva pròpia signatura espectral. El conjunt de línies espectrals que s'obté per a un element concret és sempre el mateix, fins i tot si l'element forma part d'un compost complex, i cada element produeix el seu propi espectre diferent al de qualsevol altre element.
 21. 21. LA VISTA La vista és el més valuós dels nostres sentits, ja que és el més especialitzat i complex. PARTS DE L’ULL
 22. 22. LÍMITS DE LA VISTA Hi ha diversos defectes de l'ull que impedeixen la formació correcta de la imatge en el fons de l'ull. • La miopia es produeix quan l'ull és massa llarg i la imatge es forma davant de la retina. • La hipermetropia, al contrari, es produeix quan l'ull és massa curt i la imatge es forma al darrere de la retina. • Les cataractes són un procés degeneratiu que consisteix en que el cristal·lí es torna opac no permetent el pas de la llum.
 23. 23. EXPERIMENT REFRACCIÓ I REFLEXIÓ http://youtu.be/BMNSxcoZJdQ
 24. 24. CONCLUSIONS • El que més ens ha sobtat del que hem estudiat ha sigut que encara que l'ull és denominat sovint l'òrgan de la visió, en realitat, l'òrgan que efectua el procés de la visió és el cervell. • Tots hem treballat per igual.
 25. 25. WEBGRAFIA http://web.educastur.princast.es/proyectos/jimena/pj_franciscga/TEMA2.HTM http://web.educastur.princast.es/proyectos/jimena/pj_franciscga/TEMA3.HTM http://web.educastur.princast.es/proyectos/jimena/pj_franciscga/TEMA11.HTM http://www.educaplus.org/luz/propagacion.html http://www.educaplus.org/luz/espejo1.html http://www.educaplus.org/luz/color.html http://www.educaplus.org/luz/espectros.html http://www.salonhogar.net/Enciclopedia/Conoce_tu_cuerpo/indice.htm http://www.juntadeandalucia.es/averroes/~29701428/salud/ojo.htm http://www.dtic.upf.edu/~ribas/TecnoAV/web/transformacions_optiques.htm http://www.quimicaweb.net/grupo_trabajo_ccnn_2/tema5/index.htm http://www.cientec.or.cr/ciencias/experimentos/optica.html
 26. 26. GRÀCIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ

×