L’ ANTIC EGIPTEL’ ANTIC EGIPTE
Egipte, el país del NilEgipte, el país del Nil
 La civilització egipcia sorgí fa més de 5000 anys a la voraLa civilitzaci...
Els faraonsEls faraons
 Període faraónic: 3100 a.C. – 31 a.C.Període faraónic: 3100 a.C. – 31 a.C.
 Poder absolut: gover...
Etapes de l’Antic EgipteEtapes de l’Antic Egipte
 Imperi Antic (3100- 2200 a.C.)Imperi Antic (3100- 2200 a.C.)
- S’establ...
La societat egípciaLa societat egípcia
 Estava formada per diversos grups, molt diferenciada i estratificada.Estava forma...
La vida quotidianaLa vida quotidiana
 Vida al camp:Vida al camp:
- Al camp vivien 9 de cada 10 egipcis.Al camp vivien 9 d...
La vida quotidianaLa vida quotidiana
 Vida a les ciutats:Vida a les ciutats:
- Hi vivia el faraó i els nobles, els sacerd...
Religió i creençesReligió i creençes
 Eren politeistes: Ra, Isis, Osiris, Horus…Eren politeistes: Ra, Isis, Osiris, Horus...
Religió i creençesReligió i creençes
 Creien en la vida després de la mort, i per aixòCreien en la vida després de la mor...
ArtArt
 Molt influenciat per la religió i per la política.Molt influenciat per la religió i per la política.
 Els artist...
L’antic egipte
L’antic egipte
L’antic egipte
L’antic egipte
L’antic egipte
L’antic egipte
L’antic egipte
L’antic egipte
L’antic egipte
L’antic egipte
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

L’antic egipte

497 visualizaciones

Publicado el

EGIPTE

Publicado en: Redes sociales
0 comentarios
1 recomendación
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
497
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
2
Acciones
Compartido
0
Descargas
6
Comentarios
0
Recomendaciones
1
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

L’antic egipte

 1. 1. L’ ANTIC EGIPTEL’ ANTIC EGIPTE
 2. 2. Egipte, el país del NilEgipte, el país del Nil  La civilització egipcia sorgí fa més de 5000 anys a la voraLa civilització egipcia sorgí fa més de 5000 anys a la vora del riu Nil.del riu Nil.  La població es concentrava majoritàriament a la riba del NilLa població es concentrava majoritàriament a la riba del Nil (terres negres) i no al desert (terres vermelles).(terres negres) i no al desert (terres vermelles).  El Nil també es molt important pels egipics ja que el feienEl Nil també es molt important pels egipics ja que el feien servir com a: - Font d’aiguaservir com a: - Font d’aigua - Font de comunicació- Font de comunicació - Font de regadiu pels camps (crescudes)- Font de regadiu pels camps (crescudes)  Podem dir que sense el Nil l’ Antic Egipte no hauria existit.Podem dir que sense el Nil l’ Antic Egipte no hauria existit. Fins i tot tenien un Déu, Hapi, que el representava.Fins i tot tenien un Déu, Hapi, que el representava.
 3. 3. Els faraonsEls faraons  Període faraónic: 3100 a.C. – 31 a.C.Període faraónic: 3100 a.C. – 31 a.C.  Poder absolut: governaven el país, dictaven lleis, poseïenPoder absolut: governaven el país, dictaven lleis, poseïen moltes terres, controlaven el comerç i manaven l’exèrcit.moltes terres, controlaven el comerç i manaven l’exèrcit.  Van haver 21 dinasties (el tron s’heretava).Van haver 21 dinasties (el tron s’heretava).  Els egipcis creien que els faraons eren déus i que tenienEls egipcis creien que els faraons eren déus i que tenien poders màgics. A més, vivien envoltats de riqueses.poders màgics. A més, vivien envoltats de riqueses.  Faraons famosos: Keops, Kefren y Micerí (les tresFaraons famosos: Keops, Kefren y Micerí (les tres piràmides de Gizeh); Tuthmosis I, Ramsès II, Tutankamon,piràmides de Gizeh); Tuthmosis I, Ramsès II, Tutankamon, Cleopatra. També van haver grans reines, com NefertitiCleopatra. També van haver grans reines, com Nefertiti (dona d’Akenaton).(dona d’Akenaton).
 4. 4. Etapes de l’Antic EgipteEtapes de l’Antic Egipte  Imperi Antic (3100- 2200 a.C.)Imperi Antic (3100- 2200 a.C.) - S’establiren les beses de l’estat egipci.S’establiren les beses de l’estat egipci. - El faraó ja era considerat un déu.El faraó ja era considerat un déu.  Imperi Mitjà (2050 – 1800 a.C.)Imperi Mitjà (2050 – 1800 a.C.) - Capital a Tebes.Capital a Tebes. - Augment del poder dels faraons: es van crear noves ciutats i es van dur aAugment del poder dels faraons: es van crear noves ciutats i es van dur a terme grans obres públiques.terme grans obres públiques. - L’imperi es va expandir cap al sud (Conquesta de Núbia).L’imperi es va expandir cap al sud (Conquesta de Núbia). - 1800 a.C: invasions estrangeres i crisi.1800 a.C: invasions estrangeres i crisi.  Imperi Nou (1580 – 31 a.C.)Imperi Nou (1580 – 31 a.C.) - Nova época d’esplendor, amb grans governants.Nova época d’esplendor, amb grans governants. - Conquesta de Líbia y Siria.Conquesta de Líbia y Siria. - Construcció de grans temples i palaus.Construcció de grans temples i palaus. - Des del 1100 a.C. trobem dominació estrangera. Es creen dinastiesDes del 1100 a.C. trobem dominació estrangera. Es creen dinasties d’origen foraster, com els Ptolemaics (grecs, creadors de la Pedrad’origen foraster, com els Ptolemaics (grecs, creadors de la Pedra Rosseta).Rosseta).
 5. 5. La societat egípciaLa societat egípcia  Estava formada per diversos grups, molt diferenciada i estratificada.Estava formada per diversos grups, molt diferenciada i estratificada.  Privilegiats: - NoblesPrivilegiats: - Nobles - Sacerdots- Sacerdots - Funcionaris (escribes)- Funcionaris (escribes)  No privilegiats: - AgricultorsNo privilegiats: - Agricultors - Artesans- Artesans - Comerciants- Comerciants - Servents- Servents - Esclaus- Esclaus  Les dones tenien alguns drets i llibertats que no tenien en altres pobles deLes dones tenien alguns drets i llibertats que no tenien en altres pobles de l’antiguitat, com poder heretar i tenir propietats, vendre i comprar béns ol’antiguitat, com poder heretar i tenir propietats, vendre i comprar béns o divorciar-se. Bàsicament, peró, es dedicaven a feines domèstiques o a ferdivorciar-se. Bàsicament, peró, es dedicaven a feines domèstiques o a fer de serventes. Algunes van arribar a faraones, com Hatsepsut o Cleopatra.de serventes. Algunes van arribar a faraones, com Hatsepsut o Cleopatra.
 6. 6. La vida quotidianaLa vida quotidiana  Vida al camp:Vida al camp: - Al camp vivien 9 de cada 10 egipcis.Al camp vivien 9 de cada 10 egipcis. - Vida humil, en cases de tova amb pocs mobles.Vida humil, en cases de tova amb pocs mobles. - Treballava tota la família en unes condicions dures.Treballava tota la família en unes condicions dures. - Menjaven d’allò que conreaven (cereals, hortalisses,Menjaven d’allò que conreaven (cereals, hortalisses, verdures i fruites).verdures i fruites). - Podien participar en la construcció de grans obres públiquesPodien participar en la construcció de grans obres públiques durant la crescuda del Nil.durant la crescuda del Nil.
 7. 7. La vida quotidianaLa vida quotidiana  Vida a les ciutats:Vida a les ciutats: - Hi vivia el faraó i els nobles, els sacerdots, els escribes, elsHi vivia el faraó i els nobles, els sacerdots, els escribes, els soldats, els artesans i els comerciants.soldats, els artesans i els comerciants. - Habitatges també de tova, mentre que les obres públiquesHabitatges també de tova, mentre que les obres públiques (temples i palaus) i les cases dels rics eren de pedra.(temples i palaus) i les cases dels rics eren de pedra. - Ciutats situades a la vora dels rius, amb ports i mercatsCiutats situades a la vora dels rius, amb ports i mercats (importància del comerç).(importància del comerç). - Utilitzaven la permuta (intercanvi), sense moneda.Utilitzaven la permuta (intercanvi), sense moneda.
 8. 8. Religió i creençesReligió i creençes  Eren politeistes: Ra, Isis, Osiris, Horus…Eren politeistes: Ra, Isis, Osiris, Horus…  Celebraven ritus alsCelebraven ritus als templestemples duts a terme perduts a terme per part dels sacerdots, que feien ofrenes per tal depart dels sacerdots, que feien ofrenes per tal de mantenir l’equilibiri de l’univers.mantenir l’equilibiri de l’univers.  Els temples eren de grans dimensions, estavenEls temples eren de grans dimensions, estaven fets de pedra i tenien un santuari amb unafets de pedra i tenien un santuari amb una imatge del déu. Els més importants són el deimatge del déu. Els més importants són el de Karnak i el d’Abu Simbel.Karnak i el d’Abu Simbel.
 9. 9. Religió i creençesReligió i creençes  Creien en la vida després de la mort, i per aixòCreien en la vida després de la mort, i per això momificaven els cosos i els guardaven enmomificaven els cosos i els guardaven en sarcòfegs dins de les tombes (amb moltessarcòfegs dins de les tombes (amb moltes riqueses i objectes útils per a la nova vida).riqueses i objectes útils per a la nova vida).  Només els personatges importants es podienNomés els personatges importants es podien permetre la momificació.permetre la momificació.  Les tombes eren de tres tipus: mastabes,Les tombes eren de tres tipus: mastabes, piràmides i hipogeus. Les més famoses són lespiràmides i hipogeus. Les més famoses són les piràmides de Gizeh i les de la Vall dels Reis.piràmides de Gizeh i les de la Vall dels Reis.
 10. 10. ArtArt  Molt influenciat per la religió i per la política.Molt influenciat per la religió i per la política.  Els artistes es consideraven funcionaris del faraó.Els artistes es consideraven funcionaris del faraó.  Principis bàsics:Principis bàsics: - Falta de perspectivaFalta de perspectiva - Frontalitat (sempre de cara)Frontalitat (sempre de cara) - IdealitzacióIdealització - RigidesaRigidesa

×