Egipte definitiu
Egipte definitiu
Egipte definitiu
Próximo SlideShare
EgipteEgipte
Cargando en ... 3
1 de 3

Más contenido relacionado

Egipte definitiu

  1. EGIPTE L’antic Egipte fou una civilització del nord-est d’Àfrica que es va desenvolupar a la riba del riu Nil i es va constituir cap a l’any 3100 a. C. Les lleres del riu com que eren molt fèrtils (degut als canvis de cabal i a la seva sedimentació), les aprofitaven per conrear; també el feien servir per a transportar mercaderies i com a via de comunicació. (geohistoriaeso) La societat egípcia era jerarquitzada. El faraó era el cap polític i religiós, i en el següent estament inferior hi havia els seus servidors, escribes, sacerdots i caps militars. Més a sota hi apareixien els funcionaris i els obrers especialitzats. A continuació s’hi trobava els camperols, ramaders i treballadors no especialitzats, i a la base de la piràmide hi havia els esclaus.
  2. Al principi escrivien en pedres i a las tombes, i més tard ho van fer en papirs, planta que treien de la riba del riu. (xtec.cat) RELIGIÓ (elmonegipci.blosport) La seva religió era politeista, és a dir creien en més d’un déu. Creien que després de la mort hi havia vida i per això enterraven els seus morts, que momificaven, a dins de sarcòfags. En les piràmides hi enterraven els faraons. Van fer grans construccions per als seus déus; es diu que els egipcis eren grans arquitectes.
  3. ACTIVITATS 1. Defineix, primer pel context, les següents paraules: jerarquia, escriba, politeista, faraó i papir. 2. Situa l’edat Antiga en una línia del temps i col·loca-hi l’edat anterior i la posterior. 3. Insereix una escultura i una construcció egípcia i escriu què representa i quina era la seva finalitat. 4. Busca informació del riu Nil: el seu cabal, la fertilitat, la situació, … (màxim 5 línies). 5. Dibuixa una piràmide com la següent i hi escrius els diferents estaments de la societat civil egípcia. (història 116) PIRÀMIDE SOCIAL