Presentación1 tectonik

296 visualizaciones

Publicado el

  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Presentación1 tectonik

  1. 1. TECKTONIK• El llenguatge corporal del Tecktonik posa en joc la desarticulació del cos tendint a accelerar l’extrem en el seu ejecció. Provoca una impressió caòtica i fora de control, sovint, amb una mica d’humor (com pot apreciar-ne en alguns vídeos que mostren, en un lloc públic, a ballarins gesticulant frenèticament).• El Tecktonik es compon d’una sèrie de moviments corporals i figures gestuals que el ballarí combina lliurement. Hi ha moviments personals o presos d’altres balls.• El “pas” més conegut i emblemàtic consisteix a realitzar amb el braç un moviment envoltant al voltant del cap: S’avança la mà cap al coll, a prop de l’orella, per posar- la sobre el clatell en direcció a l’altra orella mentre l’avantbraç passa sobre el cap. Aquest pas és una estilització del gest de posar-se gel (fixador) al cap.• El Tecktonik es balla sol o en duet (un ballarí es puja a les espatlles de l’altre o a prop l’altre amb les seves cames quedant el seu cos estès cap a terra). També pot realitzar una coreografia, encara que es ball per plaer, el ball tendeix a ser un espectacle.• Ha pres tal importància a França que hi ha rivalitats i escoles de ball. Els components d’un grup intenten posar de manifest que són millor que els altres.
  2. 2. Origens del tecktonik• Els inicis del Tecktonik es remunten a l’any 200 quan els francesos Alexandre Baroudzin i Cyril Blanc van idear un estil de ball per implementar a la discoteca parisiana Metrópolis, on treballaven com a productors artístics. Les primeres festes on van mostrar aquest nou estil de ball van anomenar-se Tecktonik Killers. Amb el temps, aquest nom fou registrat com a marca per a fer-ne un ús més promocional i tenir la seva pròpia línia de roba. No obstant això, els noms “originals” i no comercials d’aquest estil de ball són “Milky way” o “Electro dance“.
  3. 3. Aspecte• La manera de vestir típica dels ballarins de Tecktonik acostumar a basar-se en jaquetes i pantalons apretats, amb, a vegades, sudaderes amb caputxes i gorres. Els ballarins també tendeixen a portar pentinats futuristes. A vegades, porten dissenys de maquillatge amb una estrella al voltant dun ull.

×