Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

7. vakum(hampa gas penghawa dingin)

7.276 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Tecnología
  • Inicia sesión para ver los comentarios

7. vakum(hampa gas penghawa dingin)

  1. 1. Nyatakan tujuan vacuum. Nyatakan langkah-langkah melakukan proses vacuum.
  2. 2. Proses vaccum adalah satu cara bagi mengeluarkan kesemua gasgas, benda asing atau habuk yang teperangkap dalam sistem. Poses ini penting kerana jka kita tidak melakukan, sudah pasti sistem kita akan tersumbat apabila sistem beroperasi.
  3. 3.  Pasangkan hos tekanan rendah pada saluran sedutan( tekanan rendah)  Pasangkan hos rawatan pada injap dipum vakum  Kemudian buka injap tangan tekanan rendah di tolok pancarongga (buka sampai habis)  ‘ON’ kan pum vakum  kemudian vakum sistem selama 20 hingga 30 minit.  Lihat bacaan meter di meter tekanan rendah, bacaan mestilah -30 Psig.
  4. 4.     Sekiranya meter tekanan tidak turun -30 Psig, maka system itu masih bocor. ‘OFF” kan system dan dan periksa bocor pada system. Sekiranya bocor telah dibaiki ulang langkah 1 hingga 6. Apabila selesai proses menghampagas pastikan tutup injap tangan pada sistem terdahulu baru vaccum pump di Offkan. Jika kita Offkan dahulu vaccum pump dan kemudian injap pada sistem ini menyebabkan udara luar akan segera masuk kedalam system.
  5. 5. SEKIAN TERIMA KASIH

×