Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Induksioni elektromagnetik-by-arditi

7.846 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Empleo
 • Dating direct: ♥♥♥ http://bit.ly/36cXjBY ♥♥♥
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí
 • Dating for everyone is here: ❶❶❶ http://bit.ly/36cXjBY ❶❶❶
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí

Induksioni elektromagnetik-by-arditi

 1. 1. Induksioni elektromagnetikInduksion elektromagnetik ështëshfaqja e simptomave tëshkaktuara EMF dhe aktuale Gelektrike detyruar në një përçuespër shkak të ndryshimeve në Çfarë e bën devijante gjilpërë GALVANO?numrin e linjave të mbështjellje Si mund që të ndodhë?magnetike prerjes fuqi
 2. 2. Çfarë ndodh me gjilpërë galvanometër lëvizur kur dirigjent prerjes rreshta - rreshta të forcës magnetike? Nëse ka një devijim i gjilpërës galvanometër mund të shpjegojë se çfarë po ndodh në të dy skajet janë të lidhura me penghatar galvanometër GÇfarë ndodh kur dirigjent është zhvendosur G0 G1në drejtim të linjës - vijën e forcës magnetike?pse nuk mund të devijojnë gjilpërë galvanometër?Nëse gjilpëra galvanometër nuk devijojnë në të dy skajet epërçuesit shpjegoi se nuk ka galvanometër lidhur me çfarë?
 3. 3. Si të shkaktojë Induksioni GGL G• Lëviz në dhe nga magnet spirale• Luajtur në frontin e spirales magnet
 4. 4. dc G• Thyerja spirale mutus primare aktuale në një spirale afër sekondarë përmbajtur
 5. 5. Ajë G ri• Alternuara rrjedhat aktuale elektrike në spirale primar të kon cilat janë spirale në afërsi të mesëm. dici onu ar
 6. 6. Drejtimi i indukuar elektrike aktuale• Elektrike ishin detyruar drejtimi i tanishëm mund të përcaktohet nga Lents ligjit: Drejtimi i indukuar elektrike aktuale në një mënyrë të tillë që të rezistojë ndryshimeve në fushën magnetike të shkaktuara. G
 7. 7. Lëvizur më afër mbështjellje magnet Polin e Veriut Drejtimi i indukuar elektrike aktuale G
 8. 8. North Pole magnet largohet nga spirale Drejtimi i indukuar elektrike aktuale G
 9. 9. Faktorët që ndikojnë në GGL induksion 1. Induksioni GGL proporcionale me shpejtësinë e ndryshimit FLUG magnet. G ΔΦ ε Δt G
 10. 10. Faktorët që ndikojnë në GGL induksion 1. Induksioni GGL proporcionale me sasinë e kthesë G ε N G
 11. 11. Induksioni Big GGL: 1. Proporcionale me sasinë e kthesë 2. Proporcionale me shpejtësinë e ndryshimit në numrin e linjave të mbështjellje magnetike prerjes fuqi ΔΦ ε N Δt ε ggl induksi (volt) N jumlah lilitanΔΦ kecepatan perubahan jumlah garis gaya magnet (Weber/s)Δt
 12. 12. shembull• Një spirale ka 300 kthesa ΔΦ dredha-dredha numër kur ε N Δt ka një ndryshim në numrin e linjave të forcës 1000 - 3000 magnetike në spirale ε 300 3000-1000 BB BB në çdo 60 minutë përcaktojë EMF - 2000 detyruar gjeneruar? ε 300 60 ε 10000 volt
 13. 13. AC Generator U F n F1 ë B 1 2 U U B në në 1 22 1 F2 N D Kur dirigjent në OA kthen 90omerr Një1B1 AB dirigjent prerë linjat e forcës magnetike që dirigjent i AB elektrike aktuale nxiti duket jë Drejtimin e rrymës elektrike mund të jetë i detyruar në ditetukan dirigjent AB si më poshtë: Që lëviz kundër akrepave të sahatit dirigjent atëherë rryma elektrike nxitën duhet të prodhojë forcën për tiu kundërvënë lëvizje clockwise e dirigjent. Rrjedhat aktuale elektrike nga B1Një për të1 Kur dirigjent në A1B1 rrotullohet 90 ° deri në një2B2 Një dirigjent1B1 prerë linjat e forcës magnetike që dirigjent i AB B C elektrike aktuale nxiti duket Që dirigjent lëviz në një drejtim clockwise pastaj tanishme detyruar elektrike duhet të prodhojnë një forcë në drejtim të kundërt me counter-clockwise lëvizje e dirigjent. Rrjedhat aktuale elektrike nga A2 B2
 14. 14. DC Generator F1 1 U B në 1 1 N D Kur dirigjent në OA rrotullohet 180o, Penghanta AB jë prerë linjat e forcës magnetike që dirigjent i AB elektrike aktuale nxiti duket Drejtimin e rrymës elektrike mund të jetë i detyruar në ditetukan dirigjent AB si më poshtë: Që lëviz kundër akrepave të sahatit dirigjent atëherë rryma elektrike nxitën duhet të prodhojë forcën për tiu kundërvënë lëvizje clockwise e dirigjent. Rrjedhat aktuale elektrike nga B1 në A1 Flow shkyçur AB CD pozicioni menenpai dirigjent me të njëjtin drejtim B C me rotacion aktuale rrjedhin në krye, kështu aah mbeten aktuale në një drejtim.
 15. 15. Mjetet që përdorin parimin e induksion elektromagnetik 1. AC dinamo Cincin luncur MagnetSikat karbon Kumparan AC waveforms V t
 16. 16. 2. Dc dinamoSikat karbon MagnetKomutatorCincin belah Kumparan V Bentukgelombang dc t
 17. 17. 3. Biciklete dinamo Rrota dinamo Aksi Magneto Magnet Hekur core gisht
 18. 18. 4. Transformator • Mjet për të kthyer tension rotacion (AC) • Pjesa kryesore eBurimi AC transformatorëveVoltage Spirale Spirale të Spirale Spirale të fillore mesëm fillore mesëm Hekur Hekur core core
 19. 19. Lloji Transformer 1. Step up transformator 2. Hap-down transformator Tiparet - tipare Tiparet - tipare Tensioni Penaik Uljen Voltage Ns> Np Ns <Np Vs> Vp Vs <Vp Është Ip < Është> Ip NP Ns NP NsVP Vs VP Vs
 20. 20. Ekuacioni TransformerNë shumën trnasformator proporcional me mbeshtjelljentransformatorit te tensionit. • Np = numri i mbeshtjelljen Np Vp fillore • Numri ns = mbeshtjelljen e Ns Vs mesme • VP = fillor TensioniTransformator ideale nëse energjisëtensionit të mesëm e • Vs = transformator hyrësebarabartë me energjinë që vjen nga transformatorit Wp = WsVP. Ip. t = Vs. Është. t Vp Is • Është forca e mesme = tanishme Vs Ip • Ip = fillor e tanishme të
 21. 21. NP NsVP Vs Dritë Primar Dytësor Të dhëna Dalje Vendos në Vendos jashtë Mundësuar Pasojë Ankoruar në Ankoruar në dritat sumbertegangan
 22. 22. Shembull PërgjigjeNjë transformator ka një N V =Pprimar gjarpëruese dhe një Pnumër i mesëm është 6000 Ns 6000 Vs 240 V dhe 200 windings spirale 200 = Vs nëse tensionit primar spirale nga 240 volt 6000 Vs = 240 V. 200 transfomator dhënë 240 V. 200 transformatorit rezulton Vs = 6000 tensionit është Vs = 8 volt
 23. 23. Efikasiteti Transformer• Efikasiteti transformator është raporti i energjisë nga transformatorit të energjisë hyrëse në transformator η Ws x100% η = Efikasiteti transformator Wp Ws = energji të mesëm Wp = fillor energjisë Ps Ps = pushtet mesëm η x100% Pp Pp = fuqia kryesore Vs Is η x100% Vp Ip
 24. 24. Përdorimi i transformatorëve mbi distancave të gjata të transmetimit të energjisë elektrike 20 kV Hapi posht Gjenerator ë hidroelektrike Tran Trans30MW sfor forme10 000 mer rV Step Up 220 V Hapi posht ë Trans forme r
 25. 25. Long-distancë e transmetimit të energjisë elektrike fuqisë dheNëse hidrocentralit mbi foto gjeneruar 30 MW tëVoltage nga gjeneratori do të jetë 10.000 volttransmetohet në qoftë tel transmetimit rezistenca ndaj 10 Ω. 1. Me Flow Madhe 2. Me High VoltageNe specifikoj Rryma e fortë Ne përcaktimin e transmetimit tëtransmetimit fortë rrymave P P I I V V 30.000.000 watt 30.000.000 watt I I 10.000 volt 150.000 volt I = 3000 Një tanishme fuqishme I = 200 Një e tanishme të fortë të ulët lartëHumbja pushtet udhëtim për shkak se Humbja pushtet udhëtim për shkak seshndërrohet në nxehtësi është ndryshim jetë Ngrohjes është P = I2 R P = I2 R = 3.0002 . 10 = 2002 . 10 = 90 MW Fuqia humbje të mëdha = 0.4 MW Fuqia humbje të vogla
 26. 26. Avantazhet e distancave elektrike të transmetimittë energjisë me tension të lartë:1. Energjia elektrike është e humbur e vogël2. Kërkon kabllot vogla diametër që janë më të lira

×