Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Tema:Internet Komunikacion           Lenda:Komunikim InxhinierikPunoi:Ardit Novruzi              ...
Si mjet komunikimi   Nga Ardit Novruzi(RASP)
Çfare eshte interneti• Interneti eshte rrjeti kompjuterik global me i madhi ne bote. Nga cdopike e botes kompjuterat e lid...
Perse mund te shfrytezohet Interneti Burim informacioni: permes motoreve te kerkimit, faqeve web etj Komunikim: nepermje...
Funksionet baze te Internetit dhe parimi klient server  Ky lloj sherbimi eshte baze per funksionin e dhenie marrjes se t...
Web Browsers  Web Browsers janw programe/software qe i japin mundwsi njw perdoruesi te   ketw akses, te marre dhe tw ...
Cilin Web Browser tw zgjedhim  Internet Explorer- versioni i ri 9.0 ka qene mjaft popullor midis perdoruesve te  Windo...
Motorret e kerkimit ne web   “Nje motorr kerkimi ne web eshte projektuar te kerkoje informacion ne   World Wide Web dh...
Aksionet e motorreve te kerkimit   per muajin Mars 2011
Google motorri i kerkimit me i klikuar• Shkojme te  www.google.com•Fusim fjalw kyç per te gjeturinformacion•Specifikojmwk...
Google scholar - qendroni mbi shpatullat e gjiganteve Eshte nje motorr kerkimi ku mund te gjeni literature akademike, art...
Social Softwares1.  Programet e mesazheve tw menjwhershme si:  Skype  MSN messenger  Yahoo Messenger  Aol Mes...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Internet komunikacion

4.542 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Empleo
 • Dating for everyone is here: ❶❶❶ http://bit.ly/2F4cEJi ❶❶❶
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí
 • Dating direct: ❤❤❤ http://bit.ly/2F4cEJi ❤❤❤
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí

Internet komunikacion

 1. 1. Tema:Internet Komunikacion Lenda:Komunikim InxhinierikPunoi:Ardit Novruzi Pranoi:xxxxxxxxxxx
 2. 2. Si mjet komunikimi Nga Ardit Novruzi(RASP)
 3. 3. Çfare eshte interneti• Interneti eshte rrjeti kompjuterik global me i madhi ne bote. Nga cdopike e botes kompjuterat e lidhur me njeri-tjetrin mund te komunikojne.•Lidhja e kompjuterave ne te gjithe boten realizohet nepermjet linjavefizike (linjat telefonike, fibrat optike, kabllo bakri te frekuences se lartedhe linja ajrore si radio-relete, nepermjet valeve dhe satelitit)•Meqenese Interneti zhvillohet ne menyre teper dinamike, statistikataktuale ne lidhje me keto te dhena mund te gjeni edhe ne kete adreseinterneti: http://www.glreach.com/globstats/
 4. 4. Perse mund te shfrytezohet Interneti Burim informacioni: permes motoreve te kerkimit, faqeve web etj Komunikim: nepermjet internetit mund te komunikoni me te gjithe boten me mesazhe, video konferenca chat. Biznes dhe marketing: nepermjet internetit firmat kane mundesi te krijojne lidhje elektronike me filialet e tyre, mund te pranojne porosi, te ofrojne konsulence ose sherbime te ndryshme. Studime dhe kerkime shkencore: pothuajse te gjitha universitetet, shkollat e larta e te tjera u vene ne dispozicion studenteve te tyre lidhje falas me internetin. Sherbime bankare (homebanking): me ndihmen e internetit ju mund te kryeni ne cdo vend te botes veprime bankare Lojra: ne internet eshte i mundur edhe zhvillimi i lojrave te ndryshme.
 5. 5. Funksionet baze te Internetit dhe parimi klient server Ky lloj sherbimi eshte baze per funksionin e dhenie marrjes se te dhenave ne rrjetin kompjuterik gjigant te internetit. Kompjuteri juaj mund te sherbeje si klient kur ju merrni te dhena ne internet dhe nje kompjuter i cili permban te dhenat qe ju merrni sherben si server. Ne rastin kur dikush kerkon te lexoje te dhenat qe ju keni ne kompjuter dhe i keni vene ne dispozicion per ti lexuar te tjeret neperjmet nje web page atehere ne kete rast kompjuteri juaj eshte ne rolin e nje serveri dhe kompjuteri tjeter ne rolin e nje klienti. PergjigjeKlient Internet Kerkese Server
 6. 6. Web Browsers Web Browsers janw programe/software qe i japin mundwsi njw perdoruesi te ketw akses, te marre dhe tw shohe dokumenta dhe burime te tjera ne internet. Historia e web browser fillon qe ne 1980 me world wide web, Net Scape dhe me vone Internet Explorer (1995) Web Browsers mw tw mwdhenj janw:1. Internet Explorer2. Mozilla Firefox3. Google Chrome4. Safari5. Opera
 7. 7. Cilin Web Browser tw zgjedhim Internet Explorer- versioni i ri 9.0 ka qene mjaft popullor midis perdoruesve te Windows.Aktualishtt vazhdon te dominoje tregun . Opera - eshte i famshem per pwrdorimin e saj ne telefona celulare. E kryen kerkimin shpejt, nuk eshte shenjester per viruse dhe bllokohet ralle. Mozilla Firefox - Mendohet te jete browser me i shpejte dhe konsiderohet me i miri per kompjuter Macintosh Google Chrome- eshte web browser me i ri dhe po shnderrohet ne nje aktor kryesor. Eshte i shpejte, faqet karikohen shpejt. Safari - Perdoret kryesisht per kompjuterat e tipit Macintosh. Eshte web browser i katert me i perdorur ne SHBA
 8. 8. Motorret e kerkimit ne web “Nje motorr kerkimi ne web eshte projektuar te kerkoje informacion ne World Wide Web dhe ne servera FTP. Rezultatet e kerkimit prezantohen si liste rezultatesh. Informacioni mund te jete ne formen e faqeve te internetit, imazheve, informacionit dhe tipe te tjera dokumentash (pdf, html etj)”Motoret e kerkimit me te perdorur jane:1. Google 5. Aol2. Bing 6. My web search3. Yahoo 7. Lycos4. Ask 8. Altavista
 9. 9. Aksionet e motorreve te kerkimit per muajin Mars 2011
 10. 10. Google motorri i kerkimit me i klikuar• Shkojme te www.google.com•Fusim fjalw kyç per te gjeturinformacion•Specifikojmwkwrkimin tonw sipaskategorive web,imazhe, video, harta,pazar, e-mail etj
 11. 11. Google scholar - qendroni mbi shpatullat e gjiganteve Eshte nje motorr kerkimi ku mund te gjeni literature akademike, artikuj shkencore ne shume disiplina dhe fusha duke perfshire teza, libra, abstrakte, artikuj, studime ne formate te ndryshme Operohet permes fjaleve kyc, p.sh., agriculture Mund ta ngushtoni kerkimin Permes kategorive si tipi I dokumentit, viti i botimit, Prezenca e citimeve etj
 12. 12. Social Softwares1. Programet e mesazheve tw menjwhershme si: Skype MSN messenger Yahoo Messenger Aol Messenger Google Talk2. Rrjetet Sociale Facebook Twitter Linked In My Space Tagged My Life

×