Se ha denunciado esta presentación.

Les Plantes Aromàtiques

7

Compartir

Próximo SlideShare
Plantes Remeieres
Plantes Remeieres
Cargando en…3
×
1 de 16
1 de 16

Más Contenido Relacionado

Audiolibros relacionados

Gratis con una prueba de 14 días de Scribd

Ver todo

Les Plantes Aromàtiques

 1. 1. PLANTES AROMÀTIQUES Antoni Servera
 2. 2. Nom cientític: Rosmarinus officinalis ROMANÍ Castellà: Romero Aplicacions:   -  Trastorns digestius i desgana. - Tonificant i estimulant    - Reforça la circulació. - Antiinflamatori - Antireumàtic. - Calma els dolors musculars. És un arbust aromàtic de fins a un metre d'alçada. Les flors són petites i de color blavós o lila clar. Viu en terreny calcari i sec.
 3. 3. Nom cientític: Matricaria chamomilla CAMAMILLA Castellà: Manzanilla Aplicacions:   -  Relaxant. - Estimulant de la digestió    - Depurativa. - Antiespasmòdica -Carminativa - Alivia la conjuntivitis. És una planta herbàcia de 20 a 50cm. d'alçada. La tija és ramificada i les flors són semblants a les margalides. Viu en els camps, camins i prats. És molt olorosa.
 4. 4. Nom cientític: Thymus Vulgaris FARIGOLA Castellà: Tomillo Aplicacions:   - Desinfectant. - Digestiva. - Estimula les defenses. - Insecticida (contra puces i polls). - Expulsa els paràsits intestinals. - Alivia la tos, els síntomes de la grip, faringitis i amigdalitis. Arbust de fins a 30cm. Viu en terreny sec i calent. Les fulles i flors són petites, de color rosa o blanc.
 5. 5. Nom cientític: Origanum vulgare ORENGA Castellà: Orégano <ul><li>Aplicacions: </li></ul><ul><li>- Digestiva. </li></ul><ul><li>Alivia la tos seca. </li></ul><ul><li>Calma els dolors musculars. </li></ul>Planta vivaç de tija fins a 60 cm. Té fulles petites i flors de color rosa lilós. Viu en terreny sec, assolellat i rocós.
 6. 6. Nom cientític: Lippia Triphyla HERBA LLUÏSA Castellà: Hierba Luisa <ul><li>Aplicacions: </li></ul><ul><li>- Digestiva (empatx o indigestió). </li></ul><ul><li>Calma els dolors menstruals. </li></ul><ul><li>Sedant. </li></ul>Arbust fins a 2m. Té flors petites i de color lila. Floreix a l'estiu. És originària de Perú i Xile. Les fulles fan olor de llimona si es freguen.
 7. 7. Nom cientític: Mentha Piperita HERBA SANA / MENTA Castellà: Menta <ul><li>Aplicacions: </li></ul><ul><li>- Digestiva (gasos intestinals). </li></ul><ul><li>Antisèptica (desinfecta l'aparell digestiu). </li></ul><ul><li>Analgèsica ( calma el dolor muscular i va bé pel mal de cap). </li></ul>Planta herbàcia que pot arribar a 80 cm. d'alçada. Fa flors de color rosa lilós. Viu en llocs frescos i a l'ombra.
 8. 8. Nom cientític: Lavandula angustifolia ESPÍGOL Castellà: Lavanda Aplicacions: - Es sedant , relaxant i equilibradora: calma el nerviosisme i el cansament. - Digestiva (mal de panxa). - Antiinflamatòria (dolors musculars i contusions). - Cicatritzant (desinfecta i cura ferides). - Balsàmica ( alivia el mal de coll). Arbust de fins a 60cm. d'alçada. Viu en terreny sec i soleat. Té les flors blaves.
 9. 9. Nom cientític: Laurus Nobilis LLORER Castellà: Laurel <ul><li>Aplicacions: </li></ul><ul><li>- Digestiu. </li></ul><ul><li>Diürètic. </li></ul><ul><li>Antireumàtic i antiinflamatori. </li></ul><ul><li>- S'utilitza per condimentar el menjar. </li></ul>Arbre de fulla perenne, de 2 a 8 m. d'alçada. Fulles lluents i flors petites de color blanc o groguenc. Fruits negres semblants a les olives. Es troba a prop de llocs habitats i en torrenteres i valls humides.
 10. 10. Nom cientític: Salva officinalis SALVIA Castellà: Salvia <ul><li>Aplicacions: </li></ul><ul><li>- Netejador de les dents. </li></ul><ul><li>Digestiva. </li></ul><ul><li>Tranquilitzadora. </li></ul>Planta que forma un mata d’1 a 3 palms d’alta. Les tiges són herbàcies i es renoven cada any. Les fulles són lanceolades, en forma de punta de llança, nerviades i rugoses a la part inferior Floració: A partir del més de maig. Les flors, de llarga durada, són de color blau amb matisos violacis
 11. 11. Nom cientític: Melissa officinalis TARONGÍ Castellà: Torongil <ul><li>Aplicacions: </li></ul><ul><li>- Estimulant (reanima els desmaiats). </li></ul><ul><li>Antiespasmòdica (tranquiltza els nervis i les histèries). </li></ul><ul><li>Culinària: pels caragols. </li></ul>Pot arribar al metre d’alçada, cada any es renova amb brots tendres. La tija té quatre cantells molt marcats Les fulles oposades, ovalades i dentades d’un verd suau. L’aroma recorda el de llimona . Floració: Primavera. Flors blanques al cap de les tiges de floració .
 12. 12. Nom cientític: Origanum majorana MORADUIX Castellà: Mejorana <ul><li>Aplicacions: </li></ul><ul><li>Tònica i digestiva. </li></ul><ul><li>Antireumàtica. </li></ul><ul><li>Condiment culinari. </li></ul>Fa una mata de branques quadrades de 2 o 3 pams d’alta. Les fulles són oposades, ovalades, de costats sencers. Floració: Ramets de colors blanc que apareixen al començar l’estiu.
 13. 13. Nom cientític: Foeniculum vulgare FONOLL Castellà: Hinojo <ul><li>Aplicacions: </li></ul><ul><li>Diurètica (l’arrel). </li></ul><ul><li>Augmental l’apetit. </li></ul><ul><li>Cuina: rostits, frits, caragols, figues seques, licors… </li></ul>Planta alta, que pot arribar a l’altura d’un home. Les tiges són llargues i gruixudes, com el dit índex, i de color verd clar. Fulles de color verd, primes i molt dividides. Floració: Juny. E ls seus fruits maduren cap a finals de l’estiu i a la tardor
 14. 14. Nom cientític: Ocymum basilicum ALFABAGUERA Castellà: Albahaca <ul><li>Aplicacions: </li></ul><ul><li>Espantar els mosquits. </li></ul><ul><li>Estimulant. </li></ul><ul><li>Antiespasmòdica. </li></ul><ul><li>Cuina: condiment per a amanides. </li></ul>Planta de temporada. De fulles lanceolades, oposades i dentades. Nervis destacats. Olor forta i característica. Floració: Finals d’estiu. Rams de flors blanques al cap del brot
 15. 15. Nom cientític: Dittrichia viscosa OLIVARDA Castellà: Olivarda <ul><li>Aplicacions: </li></ul><ul><li>Per tractar el paludisme. </li></ul><ul><li>Malalties de les vies urinàries. </li></ul><ul><li>Astringent. </li></ul>Planta vivaç (orgues subterranis persistents i renovació anual de l’aparell aeri) glandulosa, molt viscosa i de forta olor. Es troba pels camins dels voltants de ses Sitges. Fulles verdes lanciolades. Tiges llenyoses a la base. Floració: Finals d’estiu. Flors de color groc, reunides amb raïms, formant panícula.
 16. 16. FI DE LA PRESENTACIÓ

×