Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Twitter-ohjeita toimittajille

7.247 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Noticias y política
 • You can hardly find a student who enjoys writing a college papers. Among all the other tasks they get assigned in college, writing essays is one of the most difficult assignments. Fortunately for students, there are many offers nowadays which help to make this process easier. The best service which can help you is ⇒ www.HelpWriting.net ⇐
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí
 • Dating for everyone is here: ❤❤❤ http://bit.ly/39sFWPG ❤❤❤
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí
 • Follow the link, new dating source: ❶❶❶ http://bit.ly/39sFWPG ❶❶❶
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí

Twitter-ohjeita toimittajille

 1. 1. Twitter – toimittajien lintulauta
 2. 2. Seuraaminen eli follow Twitterissä voit seurata ketä vain. Sinun ei tarvitse miettiä, onko sopivaa seurata sellaista, jota et muuten tunne: voit seurata! Twitter perustuu nimenomaan tähän avoimuuteen. Jos joku alkaa seurata sinua, sinun ei tarvitse seurata häntä takaisin, jos et halua.Jotkut ovat tehneet tileistä lukittuja – nämä käyttäjät haluavat itse päätää, kuka heitä seuraa.
 3. 3. Twitter-handle @anttihirvonen Tämä on Twitter-nimesi, jolla sinut löydetään ja jolla sinulle voi viestiä. Sen voi vaihtaa jälkeenpäin.Sen on syytä olla lyhyt, jotta se ei vie tilaa itse twiitiltä.
 4. 4. Twiitti Twiitti on minikokoinen blogikirjoitus, johon mahtuu 140 merkkiä. Twiitissä voi olla mukana myös linkkejä. Twitter lyhentää linkit automaattisesti.Mitä enemmän twiittiäsi re-twiitataan tai mitä useampi siihen vastaa (reply), sitä ”parempi” se on ollut. Hyvä twiitti sisältää ajatuksen, mielipiteen, yllättävän tiedon tai linkin mielenkiintoiseen sisältöön.
 5. 5. Re-tweetata eli RT Toisen lähettämän twiitin uudelleen twiittaus... a) sellaisenaan b) oman lisäyksen kanssa
 6. 6. Reply eli toisen twiittiin vastaaminen Kuka näkee replyt? Mistä näen ne itse?
 7. 7. Direct Message eli DMJos molemmat osapuolet seuraavat toisiaan, voit käydä Twitterissä myös yksityisiä keskusteluja – on ikään kuin Twitterin privaatti chat.
 8. 8. Hashtag (risuaita + tunnus) #yle #suoralinja #mali Hashtag on asiasana, jolla... a) niputetaan samansisältöisiä twiittejä b) osoitetaan mitä aihe koskee c) parannetaan twiitin löydettävyyttä d) seurataan haluttua aihetta (esim. #yemen) Hashtag olennainen osa Twitterin tehokasta käyttöä. Vain harvoin hashtagia päätetään – usein ne syntyvät sattumalta käyttäjien toimesta.
 9. 9. Suosittelu eli favorite: Kiinnostavan twiitin ”tallentaminen”(esim. myöhempää lukemista tai kuratointia varten). Näin voit myös kiittää toista hyvästä twiitistä TAI näyttää, että olet huomannut twiitin, mutta sinulla ei ole siihen mitään sanottavaa.
 10. 10. Listaaminen: Kaikkia ei tarvitse seurata Twitterissä.Voit selata tietoa hashtageissa TAI luoda kiinnostavista twiittaajista listoja. Nyrkkisääntö: a) Uutistoimijat ja viralliset tilit on syytä laittaa listoihin. b) Ihmisiä om parempi seurata. Samaa tiliä voi sekä seurata että laittaa sen listalle. Myös toisen tekemiä listoja voi seurata ja käyttää.
 11. 11. Näin käyttäydyn Twitterissä Twitter on tori, jossa kaikki toimivat omista lähtökohdistaan. Twitter on avoin. Kaikki mitä siellä jaat, on julkista. Keskusteluja voidaan ”tallentaa”, joten mieti oikeasti, mitä sanot tai teet – voit törmätä niihin myöhemmin. Facebook on kupla, Twitter todellisempi kuva siitä, mitä tapahtuu. Jostain syystä Twitterissä ollaan kohteliaita – ole sinäkin. Jos sinulta kysytään Twitterissä, vastaa. Älä markkinoi vain omia tekeleitäsi – anna arvoa hyvälle sisällölle!
 12. 12. Lähteiden seuraaminen Yleensä törmäät kiinnostaviin seurattaviin sattumalta, toisen re-tweettamana tms. Voit myös katsoa, mitä toiset seuraavat ja poimia sieltä itsellesi kiinnostavia seurattavia. Hyviä lähteitä löytyy hashtageista.Katso, kenen kanssa ihmiset keskustelevat – näin voit löytää uusia kiinnostavia seurattavia – etenkin, jos olet jonkin aiheen äärellä. Kun löydät hyvän lähteen pohdi, kannattaako sitä alkaa seurata vai lisäätkö sen jollekin listalle? Tweetdeck mahdollistaa useiden lähteiden yhtäaikaisen seuraamisen.
 13. 13. Tietojen tarkistaminen – tiedonhaku uutistilanteessa Älä luota mihinkään, mitä luet - ellet tiedä lähteen luotettavuuta. Tietoja ja lähteitä voi vahvistaa avoimesti (@acarvin) tai perinteisesti (@fieldproducer) vaikka puhelimella. Samalla kun haet ja etsit tietoa, voit kuratoida löytämääsi sisältöä omille seuraajillesi. Näin tiedonhausta tulee julkinen prosessi, näin palvelet omia Twitter-seuraajiasi. Media ei voi nopeudessa voittaa silminnäkijöitä – joku on aina jossakin ennen toimittajia.Siksipä median tärkein tehtävä on VAHVISTAA Twitterissä liikkuvia tietoja (#yemen, #burjkhalifa, #kimjongun, #whitneyhouston).
 14. 14. Keskustelun herättäminen, joukkoistus Älä luovuta, jos et saa aikaan keskustelua – siinä menee aikaa. 1. Sinulla pitää olla riittävästi seuraajia 2. Ajankohta pitää olla oikea – aamu on hyvä 3. Twiittien, joilla keskustelua herätät, pitää olla timanttisia 4. Asiasi ja aiheesi pitää olla aidosti kiinnostava – aina ei vain ole 5. Masinoi mukaan muita sopimalla etukäteen 6. Muista aloittaa keskustelu tietylle hashtagille – näin keskusteluun on helpompi osallistua ja keskustelun jatkotyöstö kätevöityy7. Ole valmis muuttamaan suunnitelmaasi, jos keskustelu karkaa alkuperäisestä. Esimerkkejä: #toimittajamokat #suomitop100 #twitterfinlandia #suoralinja
 15. 15. Twitterin yhdistäminenperinteiseen toimitustyöhön Mitä avoimempi olet, sitä enemmän juttusi odotusarvo kasvaa. Unohda skuupit – ole mieluummin avoin. (case: S-ryhmän bonukset) Ajattele twiittejä avoimina muistiinpanoja, joita teet, kun aihettasi selvität. Voit myös haastatella lähdettäsi avoimesti. Juttusi odotusarvo kasvaa jälleen. Tee jutustasi avoin prosessi. Twitter on kuin luotu lehtitaloille. Kaikki sitä kautta saatu tekstimateriaali on s-e-l-l-a-i-s-e-n-a-a-n käytettävissä.
 16. 16. Kiitos! Antti HirvonenSosiaalisen median tuottaja, Yle Twitter: @anttihirvonen

×