Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Reunio pares intercanvi_1

 • Inicia sesión para ver los comentarios

 • Sé el primero en recomendar esto

Reunio pares intercanvi_1

 1. 1. PROJECTE D'INTERCANVI D'ALUMNES: PAU-GRANOLLERS INSTITUT CELESTÍ BELLERA CURS 2015-16 JUNY, 2015
 2. 2. 1. JUSTIFICACIÓ I CONTEXTUALITZACIÓ En la projecció i millora del centre: Implementar el nou Pla Estratègic d’Autonomia de Centre 2010-2014, que potencia i defensa les nostres línies de treball vers la millora i l’excel·lència del servei educatiu a la comunitat. - Consolidar la implementació del batxillerat d’Arts Escèniques bo i aprofitant al màxim els recursos que s’han aconseguit a nivell d’espai, d’infraestructura i de projectes gràcies al conveni amb la Fàbrica de les Arts de Roca Umbert, el Centre Tecnològic i Universitari de Granollers i d’altres institucions. - Continuar dissenyant i implementant estratègies didàctiques que permetin incorporar la llengua anglesa com a llengua de treball des de diferents àrees curriculars (innovació educativa PELE). - Implementar el nou programa ClickEdu, de gestió i seguiment acadèmic i personal d’alumnes i famílies, amb l’objectiu de millorar l’accés a la informació i comunicació de centre i fer-la molt més moderna i interactiva. SITUACIÓ DELS OBJECTIUS GENERALS DE CENTRE PER ÀMBITS D’INCIDÈNCIA ÀMBIT DE GESTIÓ I COORDINACIÓ DE CENTRE
 3. 3. 1. JUSTIFICACIÓ I CONTEXTUALITZACIÓ OBJECTIUS DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT PEL 2013-2016 Millorar la competència lingüística i comunicativa de l’alumnat a partir d’un model l’ensenyament plurilingüe (MULTILINGÜE, per a nosaltres) propi del sistema educatiu a Catalunya. OBJECTIUS EUROPEUS 2020 Com a mínim el 50% dels joves de 15 anys hauran de ser capaços de mantenir una conversa simple (nivell B1, 3r EOI) en la primera llengua estrangera (actualment 42%). Com a mínim el 75% de l’alumnat del primer cicle d’educació secundària, hauria d’estar aprenent almenys dues llengües estrangeres (respecte al 61% actual).
 4. 4. 1. JUSTIFICACIÓ I CONTEXTUALITZACIÓ En aquest estudi també s’ha vist que un entorn favorable socio-econòmicament obté millors resultats en llengües estrangeres (acadèmies, estades a l’estranger). LA UNIÓ EUROPEA FA TRES RECOMANACIONS Més temps per les llengües en els curriculums. PROJECTE MOLL. Més temps d’exposició de l’alumnat a les llengües estrangeres. Més formació del professorat.
 5. 5. 2. OBJECTIUS Tot bon sistema educatiu ha de trobar un equilibri entre l’excel·lència i l’equitat. Tenint en compte aquest principi, ens proposem: - Fer del nostre centre, un centre multilingüe. I NO OBLIDAR QUE TOT ALLÒ QUE APRENS EN UNA LLENGUA ÉS APLICABLE A UNA ALTRA (concepte multilingüisme). També tenint en compte que l'aprenentatge d'una llengua no és un aprenentatge asèptic. - Enriquiment lingüístic: millorar el coneixement del castellà i començar a introduir la llengua francesa. - Enriquiment personal: - adaptació a nous costums, nova llengua - capacitat d'iniciativa - capacitat d'autonomia
 6. 6. SERRES-CASTET Serres-Castet
 7. 7. 3. CALENDARI SETMANA A SERRES-CASTET (9-16 DE MARÇ) SETMANA A GRANOLLERS (30/04 - 6 D'ABRIL)
 8. 8. 4. SETMANA A FRANÇA (exemple 2015) DIES ACTIVITATS Dimecres 18 Sortida de l'Institut Visita a la Cité de l'Espace Dinar de pícnic Arribada a Serres - Castet Trobada amb les famílies Dijous 19 Visita i tallers en el “Collège René Forgues” de Serres- Castet Visita a la ciutat de Pau (castell i museu) Divendres 20 Excursió de muntanya: Lac de Gaube Sopar de germanor amb les famílies Dissabte 21 Estada amb les famílies Diumenge 22 Dilluns 23 Visita a Biarritz i Saint Jean de Luz Dimarts 24 Visita a les Grottes-de-Bétharram Dimecres 25 Viatge de tornada Visita a Toulouse Arribada a l'institut
 9. 9. 4. SETMANA A FRANÇA CITÉ DE L'ESPACE TOLOUSSE
 10. 10. 4. SETMANA A FRANÇA COLLÈGE RENÉ FORGUES DE SERRES-CASTET
 11. 11. 4. SETMANA A FRANÇA PAU
 12. 12. 4. SETMANA A FRANÇA LAC DE GAUBE BIARRITZ SAINT JEAN DE LUZ
 13. 13. 4. SETMANA A FRANÇA GROTTES DE BÉTHARRAM
 14. 14. 5. SETMANA A GRANOLLERS (exemple 2015) DIES ACTIVITATS Dimecres 8 Arribada i rebuda a l'institut o l'ajuntament de Granollers al vespre. Dijous 9 Visita a Tarragona Activitats esportives a la platja de Sitges Divendres 10 Excursió francesos sols. Nit: Visita a l'assaig de Xics de Granollers i sopar de germanor amb famílies Dissabte 11 Estada amb les famíliesDiumenge 12 Dilluns 13 Excursió francesos sols. Dimarts 14 Tallers a l'institut i gimcana per Granollers Dimecres 15 Viatge de tornada
 15. 15. 6. TREBALL AMB LA PLATAFORMA E-TWINNING DATES ACTIVITATS (a l'inici es faran en castellà i mica en mica s'anirà introduint el francès). Setembre Vídeo de presentació dels alumnes participants i rebuda dels vídeos dels alumnes francesos. Octubre- Novembre Presentació Power point sobre la casa i el barri i rebuda de les presentacions dels francesos. Desembre Elaboració de decoracions nadalenques i felicitacions per correu ordinari. Rebuda de les franceses. Gener Vídeo per mostrar com han viscut el Nadal a través de les tradicions catalanes. Activitat recíproca. Febrer - Març Rebuda d'un tríptic turístic de la zona que visitarem. Març- Abril Elaboració del nostre tríptic turístic. Maig – Juny Elaboració d'un Power Point amb les fotos del viatge i les impressions (recíproc).
 16. 16. 7. INFORMACIONS DIVERSES PRESSUPOST: 140 euros/alumne/a NORMATIVA: - L'allotjament i els àpats dels alumnes francesos durant la seva estada a Granollers corren a càrrec de les famílies acollidores. En cas de fer excursions, les famílies proporcionaran a l'alumne/a acollit una bossa amb el pícnic. - És important que, durant l'estada dels alumnes francesos a Granollers, la llengua que es parli sigui el CASTELLÀ. PROCÈS DE SELECCIÓ: En cas de trobar-nos amb més sol·licituds que les places disponibles seguiríem els següents criteris de selecció: 1. Aquells alumnes que cursen la matèria de francès. 2. Aquells alumnes que tenen bona actitud i qualificacions a la matèria de castellà. 3. Aquells alumnes que tenen bones actituds i aptituds per fer un intercanvi.
 17. 17. 7. INFORMACIONS DIVERSES INSCRIPCIÓ PER A L’INTERCANVI _______________________________________, amb DNI __________________, com a tutor/a legal o pare/mare de l’alumne ______________________________________, actualment al grup ____ESO____, expressa que la seva família vol participar a l’experiència d’intercanvi amb França que es realitzarà durant el curs 2015-2016. Aquesta experiència inclou el viatge del seu fill/a a Serres- Castet (Pau) i l’acollida a Granollers de l’alumne francès. Pel que fa al primer pagament: Autoritza el cobrament mitjançant rebut bancari de 50 Euros en data 26/06/15. Data Signatura -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- RESERVAT PER A L’ALUMNE/A Motius pels quals m’agradaria participar en l’intercanvi:
 18. 18. PROJECTE D'INTERCANVI D'ALUMNES: PAU-GRANOLLERS INSTITUT CELESTÍ BELLERA CURS 2015-16 JUNY, 2015

×