Tecnolooogia

204 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Viajes
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Tecnolooogia

  1. 1. Arancha Gabás Exercici 1: Quan empenys una taula, quan fas un llançament de pilota amb el peu, un cotxe sobre el terra, l’aterrizatge d’un avió, deixar caure una pilota. Exercici 2: Exercici 3: Exercici 4: Materials plàstics: La plastilina, molts plàstics i l’argila. Materials elàstics: El cautxú, les molles, i les gomes. Exercici 5: Materials fràgils: El vidre, la porcelana i el paper. Jo crec que si que pot ser alhora dur. No pot ser alhora tenaç perquè la tenacitat es la propietat contraria de la fragilitat.
  2. 2. Exercici 6: *Un cable d’alta tensió: Ductilitat. *Un cable de telèfon: Flexibilitat. *Una columna: Resistencia. *Una pilota de básquet: Compressió. *Una pilota de golf: Tenacitat. *El quadre d’una bicicleta:Duresa. *Una llauna de CocaCola: Plasticitat. *Una farola: Duresa. *Un trampolí: Flexibilitat. Exercici 7: Elasticita Plasticita Dures Fragilita Tenacitat t t a t Paper X Goma X Plàstic X Vidre X Alumini X Fusta de X pi Acer X Cartró X Fusta de X roure Exercici 8: *Un tornavís: Compressió. *Les potes d’una taula: Flexió. *El passador d’unes tisores: Torsió. * Les cordes d’una guitarra: Flexió. * El pal d’una escombra: Vinclament. * L’eix d’un aerogenerador eòlic: Tracció. Exercici 9: La primera figura està treballant a flexió. La segona figura està treballant a flexió i a tracció. La tercera està treballant a tracció, flexió i compressió.
  3. 3. La quarta està treballant a flexió i a tracció. Exercici 10: Les parts vermelles a flexió, la part verda a tracció, i la part blava a resistència. Exercici 11: Pont: Torsió, Cables d’alta tensió: Tensió, Metall calent: Flexió, Columnes: Compressió, Carretera: Cisallament. Exercici 12: Les dinàmiques o les estàtiques. Exercici 13: Estructures de carcassa: Estructures d’armadura: Exercici 14: Jo a l’escombra li posaria una base més densa, per a que tota ella es quedés fixa, a una bicicleta li posaria 2 rodetes petites per a estabilitzar-la, a les antenes de TV lis afegiria cables que els tensessin, i a el tamboret li afegiria més potes de les que té. Exercici 15:
  4. 4. Estructures basades en triangles: Exercici 16: Exercici 17: 1a: Secció circular. 2a: Secció quadrada. 3a: Secció en U. 4ta: Secció en L. 5a: Secció en T. 6a: Secció en I. Exercici 18: * Quadre d’una bicicleta: Secció T. * Estructura d’una cadira: Secció L. * Estructura d’un para-sol: Secció T. * Cistella de bàsquet: Secció O. * Porteria de futbol: Secció U. * Torre d’alta tensió: Secció I. * Farola: Secció T. * Senyal de trànsit: Secció. Exercici 19:
  5. 5. Pont d’arc de pedra: Pont d’arc d’acer: Pont en suspensió: Pont Cantilever: Pont suportat per cables: Pont basculant: Pont giratori: Exercici 20: El pont més llarg del món és el “Pont del llac Pontchartrain”, es troba situat a la ciutat de Nova Orleans amb Mandeville, va ser construït en els anys 50 i 60. El material d’aquesta construcció és el formigó.
  6. 6. Exercici 21: El pont més alt del món és el “Viaducte de Millau”, es troba situat a França, va ser construït al 2004. El material d’aquesta construcció també és el formigó.

×