Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Sabó

220 visualizaciones

Publicado el

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sabó

 1. 1. Fabricació de sabó 3R ESO ÈPOCA CLÀSSICA
 2. 2. Introducció Des de l’època clàssica, el sabó s’ha fabricat artesanalment mitjançant el tractament calent, dels greixos dels animals, utilitzant dissolucions d’hidròxid de sodi o de potassi. Avui en dia es poden fabricar a casa a partir de l’oli que sobra de cuinar els aliments.
 3. 3. Objectiu Fabricar sabó de manera artesanal i sense productes que puguin produir danys en la nostra pell.
 4. 4. Material Recipient de vidre. Cullera de fusta. 250 ml d’oli. 250 ml d’aigua. 42 g de sosa càustica ( hidròxid de sodi) que podeu obtenir en una drogueria.
 5. 5. Atenció!! La sosa càustica és molt corrosiva i cal evitar el contacte amb la pell o roba!!! Per seguretat haureu d’utilitzar bata i guants per protegir-vos.
 6. 6. Protocol Avoqueu en el recipient de vidre la sosa càustica i afegiu aigua amb molt de compte. Afegiu poc a poc l’oli i remeneu-ho contínuament durant una hora fins que obtingueu una pasta blanquinosa. Si voleu poder afegir-hi unes gotetes de llimona, maduixa... Per donar olor. Un cop obtingueu una pasta blanquinosa, dipositeu-la a la caixa de fusta i deixeu-la que s’escorri el líquid sobrant. Quan hagin passat uns dies ja estarà preparat per poder-lo utilitzar.
 7. 7. Conclusions Observar que el sabó que hem obtingut és suau al tacte gràcies a la glicerina que s’ha obtingut com a producte de la reacció entre l’aigua i la sosa càustica.
 8. 8. Qüestions Perquè els sabons naturals són millors per la nostre pell que els que son fabricats industrialment?
 9. 9.  Podries dir diferents tipus de sabons i per a què serveixen?

×