Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Cloud Computing: usos, pros i cons

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Cloud computing
Cloud computing
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 4 Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

Similares a Cloud Computing: usos, pros i cons (20)

Más reciente (20)

Anuncio

Cloud Computing: usos, pros i cons

  1. 1. Cloud Computing Usos, Pros i Cons Yolanda Sánchez / UOC Universitat d’Estiu – Cloud Computing
  2. 2. Usos  Educació: els centres educatius no disposen habitualment de personal d’IT ni de grans recursos per invertir en TIC, per la qual cosa el Cloud Computing és una opció econòmica que afavoreix el treball col·laboratiu entre els alumnes i/o els docents.  Grid computing : o la utilització de recursos tecnològics de manera descentralitzada amb un objectiu comú. Exemples: previsió meteorològica, observació del planeta, models i prediccions de sistemes complexes, estudis genètics, etc.  Sistemes de còpia de seguretat i disaster recovery: el Cloud Computing proveeix una ubicació fora d’una empresa on tenir una còpia de recolzament en cas de desastre.  Plataforma de desenvolupament i test: per empreses dedicades al disseny gràfic, llocs web, etc. és molt important disposar d’una plataforma de proves accessible des de qualsevol lloc/dispositiu per oferir els productes als seus clients amb la possibilitat de prova.  Serveis de vídeo on-demand (cas Netflix), entreteniment, jocs socials i aplicacions mòbils.  Aplicacions de nucli de negoci (ERP, SCM, ...). Actualment ja tenim plataformes com Salesforce.com (CRM) i JDEdwards (ERP) que funcionen al núvol.
  3. 3. Pros  Reducció de despeses: espai físic en l’oficina, llicències, actualitzacions de HW/SW, personal IT.  La responsabilitat de qüestions crítiques i altament especialitzades relacionades amb les TIC, com la seguretat, passa al proveïdor de serveis.  El personal d’IT pot especialitzar-se en tasques estratègiques per l’empresa, en comptes de dedicar-se a treball de poc valor afegit que passa a estar en mans del proveïdor.  Afavoreix la globalització i l’estandarització. Empreses quines seus es troben disperses geogràficament poden treballar plegades en un sistema comú, i el que és més important, amb aplicacions comunes que segueixen els criteris corporatius.  Els continguts d’ús comú i compartit es sincronitzen des dels dispositius amb que hi accedeixen, i hi ha control multiusuari.  Independència del lloc físic de treball.
  4. 4. Cons  Disponibilitat del servei: en cas de caiguda de servei, no és possible accedir a les dades.  Aplicacions d’accés al núvol poc segures: el problema de seguretat no es restringeix només al núvol en sí, sinó a les aplicacions que fem servir per accedir-hi.  El contracte amb el proveïdor de serveis requerirà d’assessorament legal intensiu per garantir:  El compliment normatiu sobre les dades vigent al país/països que hi accedeixin i el país on físicament s’emmagatzemen. Considerem que, per exemple, si les dades de l’empresa estan ubicades a EEUU, podran ser requerides pel govern nord-americà.  Permetre auditories  Una política adequada de còpia de seguretat i recuperació.  El Cloud Computing no és apte per alguns programaris amb un alt requeriment de procés, com Autocad, Photoshop, etc.  Nom hem d’oblidar un aspecte, que tot i no ser massa tangible, té una gran influència sobre qualsevol tecnologia al mercat: els interessos comercials. De ben segur que els fabricants de processadors (grans perjudicats del Cloud Computing), o de sistemes operatius, ofimàtica, etc. no es quedaran de braços plegats.

×