Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Lukiolaiselle työkaluja aineiston kokoamiseen

408 visualizaciones

Publicado el

Portfoliotyöskentelyyn tai muuhun prosessimaiseen opiskeluun sopivia työkaluja opiskelijalle: kerää, luokittele ja jäsentele itse hankkimaasi aineistoa.

Publicado en: Educación
 • Hi there! Get Your Professional Job-Winning Resume Here - Check our website! http://bit.ly/resumpro
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí
 • Sé el primero en recomendar esto

Lukiolaiselle työkaluja aineiston kokoamiseen

 1. 1. CC BY-SA 4.0 IDENTITEETTI-ILMIÖ Aineiston keräämisen ja järjestämisen työvälineitä https://identiteetti.wordpress.com/ Otavan Opisto Anne Rongas 2017
 2. 2. PORTFOLIO Työkansio + näyte Ilmiökurssilla jokainen kurssilainen pääsee itse määrittelemään oman tulokulmansa isoon aihepiiriin. Sitä voi lähestyä omakohtaisesti tai ulkoa päin. Ote voi olla tutkiva, journalistinen, tarinallinen, dokumentoiva, taiteellinen tai jotain muuta. Oman näkökulman löytymisen jälkeen on tärkeää kerätä aineistoa, havainnoida ympäristöä ja tallettaa omia ajatuksia työkansioon. Työkansio voi olla vaikkapa vihko, kenkälaatikko, valokuva-albumi kännykässä, blogi tai sopiva sovellus. Löydä työtapaasi ja kohteeseesi soveltuva aineistonkeruun paikka.
 3. 3. Perinteiset tavat: vihkot, kansiot, lehdet, kirjat... Muista lähdemerkinnät! Post-it-laput lukemisen apuna.
 4. 4. Digitaitoja opiskeluun Opiskelun ohella on hyvä tilaisuus kohottaa omia digitaitoja. Samat taidot sopivat niin opiskeluun kuin tietotyöhön. Lisätietoja hakusanalla: PLE (Personal Learning Environment)
 5. 5. YLE Digitreenit
 6. 6. Löydöt talteen kuvakaappauksina
 7. 7. Jane Hart: Top tools for learning
 8. 8. Digitaalisia työkaluja Valikoi yksi tai muutama. Jos tiedät matkan alussa, millaisen tuotoksen haluat tehdä, voit keskittyä. Toisaalta monimediainen aineisto antaa liikkumatilaa tuotoksen suhteen.
 9. 9. Tiedostokansio tietokoneella tai verkkopilvessä.
 10. 10. Digitreenit: Apua pilvipalvelun valintaan
 11. 11. Evernote - digitaaliset muistiinpanot ks. ohje. Verkkoleikkurilla selaimelta Evernote-muisti- kirjaan. Yhdistäminen onnistuu Google Driven ja monen muun digipalvelun kanssa. Evernoten maksuton palvelu on maksullista suppeampi, mutta riittävä peruskäyttöön.
 12. 12. OneNote – Microsoftin digimuistikirja ks. ohje. OneNote toimii selaimella, mobiilisovelluksella tai työpöytäohjelmalla. OneNoten saa maksutta käyttöön. Vaatii Microsoftin käyttäjätilin. Toimii kaikilla laitteilla ja synkronoi eri laitteilla tehdyt merkinnät.
 13. 13. Google Keep -muistiinpanosovellus ks. ohje.
 14. 14. Pocket – kerää digiluettavat talteen ks. ohje. Pocket sopii verkosta löytyvien aineistojen keräämiseen myöhempää lukemista ja lajittelua varten.Toimii eri laitteilla ja synkronoi sisällöt. Pocketin avulla voit myös löytää uusia aineistoja.
 15. 15. Aineistoa voi koota Pinterest-tauluihin ks. ohje. Pinterest toimii mobiili- sovelluksella ja tietokoneen selaimella. Pinterest sopii visuaaliselle hahmottajalle.
 16. 16. Pearltrees:sä voit etsiä ja luokitella aineistoa. Pearltrees sopii kokeneelle somen käyttäjälle. Pearltrees-kokoelmiin voi luokitella ja järjestää linkkejä. Samalla palvelu auttaa löytämään aiheeseen liittyvää sisältöä. Tiimityökin onnistuu.
 17. 17. Scoop.it:illa kuratoit eli koostat aineistoa. Scoop.it toimii mobiili- sovelluksella ja tietokoneen selaimella. Scoop.it on digitaalisten lehtileikkeiden kooste. Leikkeitä voi kommentoida ja luokitella.
 18. 18. Flipboard:illa kuratoit eli koostat aineistoa. Flipboard toimii mobiili- sovelluksella ja tietokoneen selaimella. Flipboard on digitaalisten lehtileikkeiden kooste. Koosteita voi jakaa ja seurata.
 19. 19. Diigo auttaa linkkien säilöjää. Maksuttomassa Diigossa on mainoksia ja perustoiminnot. Diigolla kaikki linkit yhteen paikkaan. Tageillä järjestykseen.
 20. 20. Myös Pinboard linkkien säilöntään (maksullinen). Pinboard on ammattilaisten suosittelema. Saatavilla vain vuosimaksullisena palveluna. Sopii pitkällä tähtäimellä opiskelijalle ja tutkijalle.
 21. 21. Mitä muuta? Jaa kokemuksiasi Ota yhteyttä: Anne Rongas etunimi.sukunimi@otavanopisto.fi Twitter @arongas Facebook AnneRongas Seuraa: Identiteetti-ilmiön blogi
 22. 22. Credits – Layout: Friar Special thanks to all the people who made and released these awesome resources for free: ● Presentation template by SlidesCarnival ● Photographs by Unsplash

×