Bulizmi ne shkolle...!!!!

#MesueseAurela Elezaj
#MesueseAurela ElezajMesuese en Internet Juventinat Durrsak

Bulizmi ne shkolle.!!! Çfarë është fenomeni  Bullying ose Bulizem Foto qe flasin Llojet e Bullying Sjellje të formave të ndryshme Format e bulizmit në shkollë Disa nga arsyet kryesore se përse fëmijët janë viktima të bulizmit: Efektet e Bullizmit Pyetësor për matjen e bullizmit në shkollë Analiza e studimit të pyetësorit Konkluzionet që rezultojnë nga të dhënat e pyetesorit. #MesueseAurela Ese Dhe Projekte Per Studentet

Bulizmi ne shkolle
PROJEKT
#MesueseAurela
Ese Dhe Projekte Per Studentet
Çfarë është
fenomeni
Bullying ose Bulizem
Bullizëm janë sjelljet e përsëritura, të
dëmshme e agresive ndërmjet personave që
ndryshojnë në nivelin e tyre të forcës dhe
mund të jenë si fizike, ashtu edhe psikologjike
Ese Dhe Projekte Per Studentet
Foto qe flasin,,,,,,!!!!1
EseDheProjektePerStudentet
Kjo sjellje merr forma të ndryshme të
mëposhtme:
1. Bullizëm fizik, i cili është bullizmi që merr formën e abuzimit fizik (p.sh.
grushtimin,
shkelmimi, goditje të formave të ndryshme, shtytje, të pështyerit, vjedhje ose
shkatërrim i
sendeve a i pronës, si p.sh. vjedhje e lekëve, vjedhje ose shkatërrim i librave,
i veshmbathjeve
etj.). Bullizmi fizik është tipik për meshkujt, por nuk përjashtohet as te
femrat, të cilat mund
të jenë viktima të tij, por edhe pjesëmarrëse aktive, pra agresore.
2. Bullizëm verbal (p.sh.: ngacmimi, sharjet, kërcënimi, përhapja e
thashetheme
dashakeqe, nofkat ofenduese etj.). Qëllimi i tij kryesor është degradimi i
viktimës. Në
shumë raste bullizmi verbal është veti e vajzave, të cilat e përdorin atë, si
dhe teknikat e
përjashtimeve sociale, për të sunduar të tjerët dhe për të treguar epërsinë
dhe pushtetin e
tyre.
3. Bullizëm social (p.sh., duke lënë një ose disa nxënës jashtë lojërave apo
grupit
bashkëmoshatar, duke i shpërfillur apo duke mos i ftuar në festat e klasës
apo të shkollës,
prishja e miqësisë etj.)
Ese Dhe Projekte Per Studentet
Ese Dhe Projekte Per Studentet
4. Bullizëm seksual (p.sh. sjellje seksuale e padëshiruar fizike ose
verbale, që përfshin pohime seksuale eksplicite dashakeqe ose shënime
seksualisht diskriminuese dhe kontakte të padëshirueshme fizike që
bëhen nga dikush në një mjedisi edukativ që janë fyese dhe të
pakëndshme për nxënësin dhe bëjnë që ai të ndjehet i turpëruar ose në
siklet, ose ndërhyn në
rezultatet e tij akademike etj.).
5. Bullizëm virtual/ kibernetik, i cili është bullizmi që ndodh nëpërmjet
dërgimit të mesazheve të bezdisshme, shqetësuese dhe kërcënuese
përmes telefonit apo internetit, nëpërmjet shërbimeve të rrjeteve
sociale, nëpërmjet blogjeve e të tjera mjeteve të fushës kibernetike. Ai
mund të bëhet edhe nëpërmjet ndërthurjes së njëkohshme së të gjitha
mjeteve të sapo përmendura. Agresorët kibernetikë mund ta fshehin
veten e tyre, kështu që viktimate tyre provojnë mbi kurrizin e tyre edhe
sulme anonime. Në përmbajtjen e këtij lloji bullizmi mund të futen edhe
format e bullizmit emocional të ushtruar nëpërmjet kibernetikës, futen
edhe thashethemet, postimi i informacioneve private, përjashtimi i dikujt
nga faqja onlajn (on line), kontakti i padëshiruar kibernetik etj. Meqë
interneti dhe rrjetet sociale onlajn
po rriten, një gjë e tillë çon edhe në rritjen e bullizmit kibernetik, i cili
mund të jetë po aq shkatërrues sa edhe bullizmi tradicional.
6. Bullizëm racist, i cili është bullizmi që u drejtohet njerëzve të një
race ose kulturë të veçantë.
Ese Dhe Projekte Per Studentet
FORMAT E BULLIZMIT NË SHKOLLË
1. Mësuesit ndaj nxënësve.
2. Nxënësit ndaj mësuesit.
3. Nxënësit ndaj nxënësve.
Ese Dhe Projekte Per Studentet
Ese Dhe Projekte Per Studentet
Dhuna fizike
 Përfshin dhunën fizike ndaj një personi
 Është më e hasur në institucionet arsimore
 Agresori zakonisht është më i madh se
viktima, ose sulmi ndodh ne grup
 Ideja e sulmeve të tilla është që agresori të
ketë superioritet ndaj viktimës.
Dhuna verbale
 Përdorja e fjalëve te pahijshme
 Bëhet për të përqesh dhe vënë në lojë nje person
 Ngacmimi mund të ketë si subjekt aparencën, stilin e
jetesës, racën etj.
 Shumica e dhunës verbale bëhet për të ulur një
person tjetër dhe për tu dukur më lart se të tjerët.
Cyberbullying Është përdorimi i teknologjisë së
informacionit për të dëmtuar apo
ngacmojnë njerëzit e tjerë në mënyrë të
qëllimshme, të përsëritur, dhe
armiqësor.
Ese Dhe Projekte Per Studentet
Disa nga arsyet
kryesore se përse
fëmijët janë viktima
të bulizmit:
PAMJA E
JASHTME
STATUSI
SOCIAL
PERKATESIA
FETARE
ORIENTIMI
SEKSUAL
RACA DHE
KOMBESIA
Ese Dhe Projekte Per Studentet
EFEKTET E BULLIZMIT
Efektet e bullizmit
tek viktima
Efektet kryesore që ka bullizmi te
viktimat janë:
1. Largimi nga shkolla.
2. Probleme psikologjike.
3. Probleme fizike.
4. Ndjesia e përjashtimit.
5. Tension në marrëdhënie me të
tjerët.
Efektet që ka bullizmi
tek agresori janë:
1. Sjellje antisociale dhe të
dënueshme.
2. Probleme me marrëdhëniet.
3. Probleme me agresivitetin dhe
probleme psikologjike.
4. Bullizmi si një mënyrë zgjidhjeje.
Ese Dhe Projekte Per Studentet
Ana është 13 vjeç dhe jeton
me bashkëmoshatarët e saj.
Për të kujdesen edukatorët,
psikologia dhe mësuesit.
Anës ka filluar të mos i
pëlqejë shkolla edhe pse me
parë i pëlqente shume.
Njëra nga mësueset e
shkollës sillet keq me të, e
ofendon dhe e bën të ndihet
keq.
Ese Dhe Projekte Per Studentet
Një vajzë 16 vjeçare thotë:
Ai më gjen gjithmonë numrin e
telefonit dhe më kërcënon.
Nëse nuk lidhem me të ai do të më
rrahi.
Më thotë gjëra të tmerrshme dhe
mendoj që jam fajtore për këtë
sepse në fillim kam qenë unë ajo që
doja të flisja.
Ndjehem shumë fajtore dhe kam
shumë frikë...........
Ese Dhe Projekte Per Studentet
EseDheProjektePerStudentet
EseDheProjektePerStudentet
Ese Dhe Projekte Per Studentet
Ese Dhe Projekte Per Studentet
Ese Dhe Projekte Per Studentet
Konkluzionet që rezultojnë nga të dhënat e
pyetesorit.
Së pari duhet të pranojmë se: fenomeni bulling është një
çështje e rëndësishme së cilës i duhetkushtuar mjaft vëmendje,
Se dyti : Efekti bulling është një problem shumë i madh dhe i
një rëndësie të madhe pasi ai ndikon negatisht në mënyrën e
perceptimit të fëmijëve për veten e tyre, shkatërron
vetëvlerësimin, vetëbesimin apo dhe mendimin që ai /ajo ka
për veten , për të tjerët , për botën.
Së treti: Nga rezultatet e pyetesorit vume re se fëmijët që
ngacmojnë shokët e tyre në shkollë janë djem dhe se djemtë
bien pre e bulling më tepër sesa vajzat. Forma më e
shpeshtë e bulling është ajo psikologjike , e vënies së
pseudonimeve , e talljes dhe e përjashtimit të fëmijës nga
grupi social.
Së katërti: Bulizmi ka pasoja te renda fizike dhe
psikologjike.
Pasoja me e perhapur tek adoleshentete rinj eshte ulja e
vetevleresimit.
Ese Dhe Projekte Per Studentet
Ese Dhe Projekte Per Studentet

Recomendados

Pyetësor për matjen e BULIZMIT ne shkolle por
Pyetësor për matjen e BULIZMIT ne shkolle Pyetësor për matjen e BULIZMIT ne shkolle
Pyetësor për matjen e BULIZMIT ne shkolle Anida Ago
30.1K vistas4 diapositivas
Se Bashku Kunder Bullizmit por
Se Bashku Kunder BullizmitSe Bashku Kunder Bullizmit
Se Bashku Kunder BullizmitArenoardReno
1.6K vistas9 diapositivas
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone por
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten toneTeknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten toneJugerta Poçi
32.3K vistas20 diapositivas
Te drejtat e femijeve por
Te drejtat e femijeveTe drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeve22062002
41.4K vistas12 diapositivas
Problemet e adoleshenteve por
Problemet e adoleshenteveProblemet e adoleshenteve
Problemet e adoleshenteveshkolla-arianiti
40.5K vistas13 diapositivas
Problemet e arsimit e shkolles sot por
Problemet e arsimit e shkolles sotProblemet e arsimit e shkolles sot
Problemet e arsimit e shkolles sotGenti Mustafaj
33.7K vistas10 diapositivas

Más contenido relacionado

La actualidad más candente

Ngrohja globale por
Ngrohja globaleNgrohja globale
Ngrohja globaleKristjana Llolli
51.4K vistas8 diapositivas
PROJEKT-Ndotja e Mjedisit por
PROJEKT-Ndotja e MjedisitPROJEKT-Ndotja e Mjedisit
PROJEKT-Ndotja e Mjedisitxhulia osmanllari
207.1K vistas34 diapositivas
Stop Dhuna por
Stop DhunaStop Dhuna
Stop DhunaErgi Nushi
16.1K vistas19 diapositivas
Gazeta e shkolles A.Z.CAJUPI por
Gazeta e shkolles A.Z.CAJUPIGazeta e shkolles A.Z.CAJUPI
Gazeta e shkolles A.Z.CAJUPIMirsad
40K vistas16 diapositivas
Konventa mbi te Drejtat e Femijeve por
Konventa mbi te Drejtat e Femijeve Konventa mbi te Drejtat e Femijeve
Konventa mbi te Drejtat e Femijeve Megi Braka
19.2K vistas21 diapositivas
shkrimtaret e brezit te humbur por
shkrimtaret e brezit te humburshkrimtaret e brezit te humbur
shkrimtaret e brezit te humburFialdoMema
47.7K vistas12 diapositivas

La actualidad más candente(20)

Stop Dhuna por Ergi Nushi
Stop DhunaStop Dhuna
Stop Dhuna
Ergi Nushi16.1K vistas
Gazeta e shkolles A.Z.CAJUPI por Mirsad
Gazeta e shkolles A.Z.CAJUPIGazeta e shkolles A.Z.CAJUPI
Gazeta e shkolles A.Z.CAJUPI
Mirsad40K vistas
Konventa mbi te Drejtat e Femijeve por Megi Braka
Konventa mbi te Drejtat e Femijeve Konventa mbi te Drejtat e Femijeve
Konventa mbi te Drejtat e Femijeve
Megi Braka19.2K vistas
shkrimtaret e brezit te humbur por FialdoMema
shkrimtaret e brezit te humburshkrimtaret e brezit te humbur
shkrimtaret e brezit te humbur
FialdoMema47.7K vistas
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne) por Rexhino Kovaci
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
Rexhino Kovaci29.1K vistas
Shkaqet e ndotjes akustike por olinuhi
Shkaqet e ndotjes akustikeShkaqet e ndotjes akustike
Shkaqet e ndotjes akustike
olinuhi36.2K vistas
Pyetesor per vjeljen e nevojave psikologjike te nxenesve ne shkolle por Anida Ago
Pyetesor per vjeljen e nevojave psikologjike te nxenesve ne shkollePyetesor per vjeljen e nevojave psikologjike te nxenesve ne shkolle
Pyetesor per vjeljen e nevojave psikologjike te nxenesve ne shkolle
Anida Ago21.4K vistas
Projekt ne fizike por Daniela Ela
Projekt ne fizikeProjekt ne fizike
Projekt ne fizike
Daniela Ela26.4K vistas
Gazeta e shkolles por Mirsad - New
Gazeta e shkolles Gazeta e shkolles
Gazeta e shkolles
Mirsad - New9.9K vistas
Semundjet e trashegueshme por An An
Semundjet e trashegueshmeSemundjet e trashegueshme
Semundjet e trashegueshme
An An19K vistas
Barazia gjinore dhe diskriminimi por elvakastrati
Barazia gjinore dhe diskriminimiBarazia gjinore dhe diskriminimi
Barazia gjinore dhe diskriminimi
elvakastrati25.7K vistas
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boterore por Xheni Marku
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boteroreKontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boterore
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boterore
Xheni Marku110K vistas
Siguria e fëmijëve në internet por enis vladi
Siguria e fëmijëve në internetSiguria e fëmijëve në internet
Siguria e fëmijëve në internet
enis vladi18.2K vistas

Similar a Bulizmi ne shkolle...!!!!

Bullizmi ne shkolle.pptx por
Bullizmi ne shkolle.pptxBullizmi ne shkolle.pptx
Bullizmi ne shkolle.pptxSabirRramanaj
297 vistas16 diapositivas
Cyberbullying por
CyberbullyingCyberbullying
CyberbullyingArenoardReno
1.3K vistas11 diapositivas
Bullizmi në shkolla por
Bullizmi në shkollaBullizmi në shkolla
Bullizmi në shkollaEdiola Cepele
822 vistas4 diapositivas
Agresivitetei tek-femijet-12 por
Agresivitetei tek-femijet-12Agresivitetei tek-femijet-12
Agresivitetei tek-femijet-12QendresaBeqiri1
3.3K vistas29 diapositivas
Stop sjelljes se demazhit por
Stop sjelljes se demazhitStop sjelljes se demazhit
Stop sjelljes se demazhitKlementina Gjyla
1K vistas2 diapositivas
Vetevrasja por
VetevrasjaVetevrasja
VetevrasjaAnida Ago
2.4K vistas2 diapositivas

Similar a Bulizmi ne shkolle...!!!!(10)

Más de #MesueseAurela Elezaj

Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel" por
Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"#MesueseAurela Elezaj
61.4K vistas9 diapositivas
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit... por
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...#MesueseAurela Elezaj
3.5K vistas8 diapositivas
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona por
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona #MesueseAurela Elezaj
16.2K vistas3 diapositivas
Projekt : Fizike por
Projekt : Fizike Projekt : Fizike
Projekt : Fizike #MesueseAurela Elezaj
12K vistas10 diapositivas
Hamleti, model i analizës së veprës por
Hamleti, model i analizës së veprës Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës #MesueseAurela Elezaj
3K vistas6 diapositivas
Struktura për hartimin e planit edukativ por
Struktura për hartimin e planit edukativStruktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativ#MesueseAurela Elezaj
15.2K vistas18 diapositivas

Más de #MesueseAurela Elezaj(20)

Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit... por #MesueseAurela Elezaj
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
#MesueseAurela Elezaj3.5K vistas
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona por #MesueseAurela Elezaj
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
#MesueseAurela Elezaj16.2K vistas
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri. por #MesueseAurela Elezaj
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
#MesueseAurela Elezaj11.6K vistas
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON por #MesueseAurela Elezaj
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFONMenaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
#MesueseAurela Elezaj7.8K vistas

Bulizmi ne shkolle...!!!!

 • 2. Çfarë është fenomeni Bullying ose Bulizem Bullizëm janë sjelljet e përsëritura, të dëmshme e agresive ndërmjet personave që ndryshojnë në nivelin e tyre të forcës dhe mund të jenë si fizike, ashtu edhe psikologjike Ese Dhe Projekte Per Studentet
 • 5. Kjo sjellje merr forma të ndryshme të mëposhtme: 1. Bullizëm fizik, i cili është bullizmi që merr formën e abuzimit fizik (p.sh. grushtimin, shkelmimi, goditje të formave të ndryshme, shtytje, të pështyerit, vjedhje ose shkatërrim i sendeve a i pronës, si p.sh. vjedhje e lekëve, vjedhje ose shkatërrim i librave, i veshmbathjeve etj.). Bullizmi fizik është tipik për meshkujt, por nuk përjashtohet as te femrat, të cilat mund të jenë viktima të tij, por edhe pjesëmarrëse aktive, pra agresore. 2. Bullizëm verbal (p.sh.: ngacmimi, sharjet, kërcënimi, përhapja e thashetheme dashakeqe, nofkat ofenduese etj.). Qëllimi i tij kryesor është degradimi i viktimës. Në shumë raste bullizmi verbal është veti e vajzave, të cilat e përdorin atë, si dhe teknikat e përjashtimeve sociale, për të sunduar të tjerët dhe për të treguar epërsinë dhe pushtetin e tyre. 3. Bullizëm social (p.sh., duke lënë një ose disa nxënës jashtë lojërave apo grupit bashkëmoshatar, duke i shpërfillur apo duke mos i ftuar në festat e klasës apo të shkollës, prishja e miqësisë etj.) Ese Dhe Projekte Per Studentet
 • 6. Ese Dhe Projekte Per Studentet
 • 7. 4. Bullizëm seksual (p.sh. sjellje seksuale e padëshiruar fizike ose verbale, që përfshin pohime seksuale eksplicite dashakeqe ose shënime seksualisht diskriminuese dhe kontakte të padëshirueshme fizike që bëhen nga dikush në një mjedisi edukativ që janë fyese dhe të pakëndshme për nxënësin dhe bëjnë që ai të ndjehet i turpëruar ose në siklet, ose ndërhyn në rezultatet e tij akademike etj.). 5. Bullizëm virtual/ kibernetik, i cili është bullizmi që ndodh nëpërmjet dërgimit të mesazheve të bezdisshme, shqetësuese dhe kërcënuese përmes telefonit apo internetit, nëpërmjet shërbimeve të rrjeteve sociale, nëpërmjet blogjeve e të tjera mjeteve të fushës kibernetike. Ai mund të bëhet edhe nëpërmjet ndërthurjes së njëkohshme së të gjitha mjeteve të sapo përmendura. Agresorët kibernetikë mund ta fshehin veten e tyre, kështu që viktimate tyre provojnë mbi kurrizin e tyre edhe sulme anonime. Në përmbajtjen e këtij lloji bullizmi mund të futen edhe format e bullizmit emocional të ushtruar nëpërmjet kibernetikës, futen edhe thashethemet, postimi i informacioneve private, përjashtimi i dikujt nga faqja onlajn (on line), kontakti i padëshiruar kibernetik etj. Meqë interneti dhe rrjetet sociale onlajn po rriten, një gjë e tillë çon edhe në rritjen e bullizmit kibernetik, i cili mund të jetë po aq shkatërrues sa edhe bullizmi tradicional. 6. Bullizëm racist, i cili është bullizmi që u drejtohet njerëzve të një race ose kulturë të veçantë. Ese Dhe Projekte Per Studentet
 • 8. FORMAT E BULLIZMIT NË SHKOLLË 1. Mësuesit ndaj nxënësve. 2. Nxënësit ndaj mësuesit. 3. Nxënësit ndaj nxënësve. Ese Dhe Projekte Per Studentet
 • 9. Ese Dhe Projekte Per Studentet
 • 10. Dhuna fizike  Përfshin dhunën fizike ndaj një personi  Është më e hasur në institucionet arsimore  Agresori zakonisht është më i madh se viktima, ose sulmi ndodh ne grup  Ideja e sulmeve të tilla është që agresori të ketë superioritet ndaj viktimës. Dhuna verbale  Përdorja e fjalëve te pahijshme  Bëhet për të përqesh dhe vënë në lojë nje person  Ngacmimi mund të ketë si subjekt aparencën, stilin e jetesës, racën etj.  Shumica e dhunës verbale bëhet për të ulur një person tjetër dhe për tu dukur më lart se të tjerët. Cyberbullying Është përdorimi i teknologjisë së informacionit për të dëmtuar apo ngacmojnë njerëzit e tjerë në mënyrë të qëllimshme, të përsëritur, dhe armiqësor. Ese Dhe Projekte Per Studentet
 • 11. Disa nga arsyet kryesore se përse fëmijët janë viktima të bulizmit: PAMJA E JASHTME STATUSI SOCIAL PERKATESIA FETARE ORIENTIMI SEKSUAL RACA DHE KOMBESIA Ese Dhe Projekte Per Studentet
 • 12. EFEKTET E BULLIZMIT Efektet e bullizmit tek viktima Efektet kryesore që ka bullizmi te viktimat janë: 1. Largimi nga shkolla. 2. Probleme psikologjike. 3. Probleme fizike. 4. Ndjesia e përjashtimit. 5. Tension në marrëdhënie me të tjerët. Efektet që ka bullizmi tek agresori janë: 1. Sjellje antisociale dhe të dënueshme. 2. Probleme me marrëdhëniet. 3. Probleme me agresivitetin dhe probleme psikologjike. 4. Bullizmi si një mënyrë zgjidhjeje. Ese Dhe Projekte Per Studentet
 • 13. Ana është 13 vjeç dhe jeton me bashkëmoshatarët e saj. Për të kujdesen edukatorët, psikologia dhe mësuesit. Anës ka filluar të mos i pëlqejë shkolla edhe pse me parë i pëlqente shume. Njëra nga mësueset e shkollës sillet keq me të, e ofendon dhe e bën të ndihet keq. Ese Dhe Projekte Per Studentet
 • 14. Një vajzë 16 vjeçare thotë: Ai më gjen gjithmonë numrin e telefonit dhe më kërcënon. Nëse nuk lidhem me të ai do të më rrahi. Më thotë gjëra të tmerrshme dhe mendoj që jam fajtore për këtë sepse në fillim kam qenë unë ajo që doja të flisja. Ndjehem shumë fajtore dhe kam shumë frikë........... Ese Dhe Projekte Per Studentet
 • 17. Ese Dhe Projekte Per Studentet
 • 18. Ese Dhe Projekte Per Studentet
 • 19. Ese Dhe Projekte Per Studentet
 • 20. Konkluzionet që rezultojnë nga të dhënat e pyetesorit. Së pari duhet të pranojmë se: fenomeni bulling është një çështje e rëndësishme së cilës i duhetkushtuar mjaft vëmendje, Se dyti : Efekti bulling është një problem shumë i madh dhe i një rëndësie të madhe pasi ai ndikon negatisht në mënyrën e perceptimit të fëmijëve për veten e tyre, shkatërron vetëvlerësimin, vetëbesimin apo dhe mendimin që ai /ajo ka për veten , për të tjerët , për botën. Së treti: Nga rezultatet e pyetesorit vume re se fëmijët që ngacmojnë shokët e tyre në shkollë janë djem dhe se djemtë bien pre e bulling më tepër sesa vajzat. Forma më e shpeshtë e bulling është ajo psikologjike , e vënies së pseudonimeve , e talljes dhe e përjashtimit të fëmijës nga grupi social. Së katërti: Bulizmi ka pasoja te renda fizike dhe psikologjike. Pasoja me e perhapur tek adoleshentete rinj eshte ulja e vetevleresimit. Ese Dhe Projekte Per Studentet
 • 21. Ese Dhe Projekte Per Studentet