Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
RECICLEM OLI PER FER SABÓ
           Nom del centre: IES Deltebre
           Municipi: Deltebre
   ...
RECICLEM OLI PER FER SABÓ

 Quan ho hem fet?
 La part o fase de sensibilització i de donar a conèixer el projecte als alum...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Annex 1

604 visualizaciones

Publicado el

arxiu que conté el póster-resum del projecte "Feste un mestre saboner" sobre recollida d'olis de fregits i el seu reciclatge en sabó.
És un projecte d'Escola Verda de l'IES Deltebre, dirigit als alumnes de 1r d'ESO i realitzat pels alumnes de l'Aula Oberta.
El programa de ràdio complementa part d'aquest treball, gràcies a la difussió que n'ha fet.

Publicado en: Tecnología, Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Annex 1

 1. 1. RECICLEM OLI PER FER SABÓ Nom del centre: IES Deltebre Municipi: Deltebre Persona de contacte: Jesús Roé, Albert Valldepèrez Adreça de correu electrònic: jesus.roe@hotmail.com, valldeperez@yahoo.es Web: www.iesdeltebre.net Context - Coneixement, relació i millora de l’entorn - Cultura de centre - Gestió de materials i recursos. Destinataris Alumnes de 1r de ESO i les seves respectives famílies. Alumnes de l’Aula Oberta de l’IES (3r i 4rt d’ESO) Qui i com s’ha decidit El Comitè ambiental és qui ha pres la decisió del projecte entre d’altres propostes o iniciatives, juntament amb el grup de tutors/es (en reunió de tutors) dels cursos implicats, i també tenint en compte l’Equip docent dels grups que havien de participar (reunió d’Equip docent de 1r d’ESO) Es va decidir començar el projecte amb els alumnes de 1r d’ESO per veure el seu funcionament. Per què ho fem? Les motivacions que han portat a fer aquest projecte han estat el fet que en la majoria de llars de Deltebre, l’oli dels fregits s’aboca des de sempre per l’aigüera de casa. Tampoc hi ha contenidors per a la recollida selectiva d’oli, i encara, en algunes famílies, no s’ha perdut del tot el mètode tradicional de fer sabó i calia potenciar-ho. Què volem aconseguir? Que no s’aboque olis de fregits per l’aigüera. Que coneguen i posen en pràctica el mètode d’elaboració de sabó, i que recuperen aquesta pràctica a les llars. Que coneguen els avantatges de reciclar l’oli, i els problemes de no fer-ho. Ampliar el ventall de possibilitats de reciclatge que tenim al centre dins el programa d’Escoles Verdes. Com ho hem fet? Els alumnes de l’Aula Oberta, per grups, han buscat informació i ha preparat tot el material necessari. Cada grup ha preparat una presentació per motivar i informar del projecte als alumnes de 1r de ESO. Cada grup ha passat la presentació en hores de tutoria o de ciències a un grup-classe de 1r. Mentre els alumnes de 1r han començat a portar oli, els alumnes de l’Aula Oberta han après i han elaborat vàries vegades sabó. Un cop hi ha suficient oli al bidó de recollida d’olis de l’IES, en sessions de tutoria, els equips d’alumnes de l’Aula Oberta, han ensenyat a un grup d’alumnes de 1r tot el procés de fer sabó. Una vegada el sabó endurit, els alumnes de 1r s’emportaran a casa una pastilla de sabó feta per ells.
 2. 2. RECICLEM OLI PER FER SABÓ Quan ho hem fet? La part o fase de sensibilització i de donar a conèixer el projecte als alumnes de 1r, s’ha fet durant el 1r trimestre del curs 08/09. La fase d’execució del projecte s’està realitzant durant el 2n trimestre del curs. La fase de valoració es farà durant el 3r trimestre. Materials i recursos que hem fet servir Presentació de diapositives en programari lliure, Construcció d’un contenidor de recollida d’olis de fregits, cartells indicadors i pòsters de promoció, Productes necessaris per a l’elaboració (oli, sosa, olis essencials). Carta informativa per als pares. Com ho avaluem? Tot i que hem començat enguany, i no tenim cap sistema de coneixement de qui i quan d’oli porta, està previst controlar els alumnes que porten més oli, mitjançant els conserges, per premiar d’alguna forma els qui més reciclen. La quantitat d’oli recollida en el bidó de reciclatge és un indicador del nivell de participació de l’alumnat. Fins ara hem recollit uns 20 kg d’oli que representen uns 40 kg de sabó. Com ho hem compartit i difós? Amb una presentació en les sessions de tutoria i amb una carta informativa a les famÍlies Valoració Fins al moment, la valoració és satisfactòria, que es veu als alumnes portar olis de fregits de casa, però cal finalitzar encara totes les fases del procés Els alumnes de 1r encara no han realitzat el taller d’elaboració de sabó, i per tant, encara no es pot valorar el resultat final. Foto Foto

×