Musica medievals

427 visualizaciones

Publicado el

  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Musica medievals

  1. 1. MÚSICAMEDIEVALPau Espinola i Mont Xinmao
  2. 2. INDEX1.- Tipus de Música2.- Compositors3.-Instruments de corda4.-Instruments de corda5.-Instruments de vent i Percussió6.-Fi
  3. 3. TIPUS DE MÚSICALa música medieval es pot separar amb dos blocs:Música SACRACants dels cristians, van evolucionar fins a formar cors queglorificaven a Déu.Música PROFANACap al any 1000 sorgiren els juglars o saltinfanquis,que relataven les histories dels grans cavallers i omplien lesplaces, fires i palaus.
  4. 4. ALGUNS COMPOSITORSJohannes Ciconia Guillaume de Machau Francesco Landini
  5. 5. INSTRUMENTS DE CORDA ARPA LLAÜT SALTIRIÉs un instrument Prové de lOrient Té una caixa pocmolt antic. Va Pròxim. Té forme profunda de fusta.començar acompany de mitja pera. Sutilitzava en laant poetes, es va Sutilitzava per música tradicional iconvertir en un acompanyar popular.instrument de la cord. cançons i enDe 6 a 25 cordes, es conjunts petits.toca amb les duesmans. Amb els anys, RABELL VIELLA DE RODAaugmenta de Té forma de mitja Aquest instrument tétamany. pera, tallat duna sola una roda que frega peça de fusta. cordes, el músic gira el sutilitzava a la cort en mànec que acciona la cerimònies religioses i roda que fa vibrar les festes, més prim que cordes. És instrument el llaüt. de música culta.
  6. 6. INSTRUMENTS DE CORDALlaüd Arpa Saltiri Rabell Viella de Roda
  7. 7. INSTRUMENTS DE VENT I PERCUSSIO VENT: XEREMEIA FLAUTES CORNAMUSALa majoria de ciutats La travessera, la dolça Utilitzada mejoritariamentmedievals tenien bandes i el flaviol. per els pastors i joglars.de xeremeies, peresdeveniments socials icerimonials.PERCUSSIÓ: Les "naqqarres" timbalets quevenende larab arriben a Europa durant lesCroades (guerres religioses, per ferfora els mussulmants) i lapandereta.
  8. 8. SS FI

×