Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Afera PIŠTOLJ - Govor mržnje upućen @kihot_ex_of i @djvucicevic [istraživanje]

2.782 visualizaciones

Publicado el

Kako su se tviteraši obraćali Saši Jankoviću, a kako Draganu Vučičeviću povodom iste teme i na osnovu čega pronalazimo indicije organizovanog grupnog sajber-zlostavljanja Saše Jankovića

Cilj istraživanja: Istraživanje je sprovedeno u cilju razumevanja govora i vrste dijaloga kojim su se tviteraši iz Srbije uključili u online raspravu tokom "Afere pištolj", čiji je glavni akter i pokretač bio Dragan Vučičević, urednik novina Informer (proaktivni subjekt), a meta Saša Janković, zaštitnik građana (pasivni objekat i trpni subjekt). Situacija aktivnog i pasivnog zainteresovanog učesnika na temi, kao i odgovor koji je javnost imala u odnosu na to, pružili su priliku da se bolje izuči raspoloženje javnosti, aktivacija javnosti na određenu temu, važnost akcije i reakcije na dijalog, razvoj javnog digitalnog diskursa i učešće govornog čina uvreda i direktnog i indirektnog govora mržnje u situaciji pojačane zainteresovanosti javnosti na osetljivu temu.

Publicado en: Redes sociales
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

×