Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

разработена от иван и адриана

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 9 Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

Anuncio

разработена от иван и адриана

  1. 1. приказна гора в Полша
  2. 2.  Грифѝно е град в северозападна Полша, Западнопоморско войводство (в периода 1975-1998 г. - Шчечинско войводство), в историческата област Померания. Към 2006 г. има 21 478 жители. Седалище е на Грифински окръг.  Градът се намира на река Източна Одра (Реглиц), източното корито на река Одра, на около 20 км южно от столицата на войводството - Шчечин. Западното корито на Одра, на около 2 км от центъра на града представлява границата с Германия след 1945 г. Има мост над двете корита, който свързва Грифино с немския град Мешелин, който се намира от другата страна на реката.
  3. 3.  В северозападна Полша (близо до Грифино) има странна гора. Около 400 иглолистни дървета са израсли така сякаш са приклекнали - при това всичките в една посока (на север). Тази група дървета е посадена през 1930 и е обградена от нормални прави борове.  Предполага се, че това се е получило в резултат на човешка намеса (макар че не е доказано напълно). Изглежда дърветата са подложени на някаква механична сила за да израстат по този начин. Има спекулации, че са били предназначени за мебели или ребра на лодки
  4. 4.  Одер е дълга 854 km: 112 в Чехия, 742 в Полша (включително 187 по границата с Германия), и е втората река по дължина (след Висла). Речният ѝ басейн е 118 861 кв. км, 106 056 от които в Полша (89%), около 5 587 в Германия (5%) и 7 217 в Чехия (6%).  Среден годишен отток 540 m³. в сек. Приема много притоци, по-важни от които са: Бубър, Ниса, Варта. Чрез няколко плавателни канала е свързана с Висла и Елба. Плавателна на около 780 km. Има огромно икономическо значение за Полша и Германия. В горното ѝ течение се намира Остравско- Карвинският въгледобивен басейн, а по- надолу е Шльонск. По Одер се превозват въглища, желязна руда, зърнени храни. Край Одер са разположени градовете: Острава, Ополе, Вроцлав, Фр анкфурт на Одер, Шчечин.

×