Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Les causes de la I Guerra Mundial
1914-1918: Gran Guerra / Primera Guerra
Mundial
Va ser una guerra anunciada?
a) Es prepa...
b) No tornaria a haver una guerra
-40 anys de pau a Europa, cap guerra
important a Europa des de 1815 (guerres
napoleòniqu...
Causes de la I GM:
1.Rivalitat entre les potències colonials
(Gran Bretanya, França i Alemanya).
2. Exaltació nacionalista...
3. El problema dels Balcans:
- L’Imperi Turc està en descomposició
- Totes les potències volen controlar i
aprofitar les z...
1.La Triple Aliança
(potències centrals)
- Alemanya
- Imperi
austrohongarès
- Itàlia
1.La Triple Aliança
(potències centra...
-Aliança molt estranya: països molt
diferents
- Units per l’odi i la por a Alemanya
França
Rússia
-Acord secret entre Fran...
28 de juny de 1914:
-Fet que desencadena la guerra
- Assassinat de l’hereu de la corona austríaca a
Sarajevo (Bòsnia) per ...
28 de juliol de 1914:
-Imperi d’Àustria-Hongria declara la guerra
a Sèrbia.
-Rússia recolza a Sèrbia.
-Gran Bretanya i Fra...
Explicacions Primera Guerra Mundial
Explicacions Primera Guerra Mundial
Explicacions Primera Guerra Mundial
Explicacions Primera Guerra Mundial
Explicacions Primera Guerra Mundial
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Explicacions Primera Guerra Mundial

738 visualizaciones

Publicado el

Explicacions sobre la I GM per a un grup de 4t ESO

Publicado en: Educación
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Explicacions Primera Guerra Mundial

  1. 1. Les causes de la I Guerra Mundial 1914-1918: Gran Guerra / Primera Guerra Mundial Va ser una guerra anunciada? a) Es preparava una guerra - Els governs estaven preparats per a una guerra (plans militars) -Aliances entre països per a una possible guerra - Grans inversions en armament/ ampliació del servei militar obligatori.
  2. 2. b) No tornaria a haver una guerra -40 anys de pau a Europa, cap guerra important a Europa des de 1815 (guerres napoleòniques) - Sensació de fortalesa i seguretat a tots els països.
  3. 3. Causes de la I GM: 1.Rivalitat entre les potències colonials (Gran Bretanya, França i Alemanya). 2. Exaltació nacionalista: 2.1 França i Alemanya enfrontades des de 1870’s /derrota francesa. 2.2. Qui seria el líder a Europa? 2.3 Gran Bretanya i Alemanya pugnen pel control dels mars (tamany de la flota naval).
  4. 4. 3. El problema dels Balcans: - L’Imperi Turc està en descomposició - Totes les potències volen controlar i aprofitar les zones que es van independitzant. 3.1. Desitjos de l’Imperi austro-hongarès: - Controlar els països eslaus - Sortida al mar: control de Bòsnia. 3.2. Desitjos de Sèrbia: - Liderar un “gran país dels eslaus”. - Tenen el suport de l’Imperi Rus.
  5. 5. 1.La Triple Aliança (potències centrals) - Alemanya - Imperi austrohongarès - Itàlia 1.La Triple Aliança (potències centrals) - Alemanya - Imperi austrohongarès - Itàlia 2. La Triple Entesa (els aliats) - França - Rússia - Gran Bretanya (prefereix a Alemanya com aliat) 2. La Triple Entesa (els aliats) - França - Rússia - Gran Bretanya (prefereix a Alemanya com aliat) Les aliances militars
  6. 6. -Aliança molt estranya: països molt diferents - Units per l’odi i la por a Alemanya França Rússia -Acord secret entre França i Itàlia: si Itàlia no entra a la guerra a favor d’Alemanya, seurà a la taula dels vencedors.
  7. 7. 28 de juny de 1914: -Fet que desencadena la guerra - Assassinat de l’hereu de la corona austríaca a Sarajevo (Bòsnia) per part d’un terrorista serbi. - Indignació austríaca. -Alemanya intenta calmar a Àustria-Hongria.
  8. 8. 28 de juliol de 1914: -Imperi d’Àustria-Hongria declara la guerra a Sèrbia. -Rússia recolza a Sèrbia. -Gran Bretanya i França es posen de part de Rússia. -Alemanya dóna suport a Àustria-Hongria. Esclata la Gran Guerra

×