Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació
CEIP JOAN JUNCADELLA              1. NORMES GENERALS D’ES...
Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació
CEIP JOAN JUNCADELLA
ENTRADES DE PARES I MARES A L’EDIFICI.
 Durant l’hor...
Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació
CEIP JOAN JUNCADELLA
 PRIMÀRIA: A l’hora del pati poden menjar un petit e...
Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació
CEIP JOAN JUNCADELLA
1.6    NORMES I MATERIAL DE LES ESPECIALITATS

PSI...
Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació
CEIP JOAN JUNCADELLA
  l’agenda.
 Informes: A Primària se’n lliura un a...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

N O R M E S G E N E R A L S D E S C O L A2009 10

394 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Viajes
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

N O R M E S G E N E R A L S D E S C O L A2009 10

 1. 1. Generalitat de Catalunya Departament d'Educació CEIP JOAN JUNCADELLA 1. NORMES GENERALS D’ESCOLA. 1.1 ENTRADES I SORTIDES DIÀRIES, PUNTUALITAT, ASSISTÈNCIA: ENTRADES:  SERVEI D’ACOLLIDA: Entrar per la porta de l’AMPA i acompanyar al nen/a fins l’espai d’acollida. (Més endavant això canviarà)  PRIMÀRIA: Obertura porta carrer de les 9h a les 9:10h matí i de les 15h a les 15:10h tarda. L’alumnat de Primària entra sol i va directament a la seva aula. EDUCACIÓ INFANTIL: De les 9:30h a les 9:35h es torna a obrir la porta del carrer per l’alumnat d’Ed. Inf., un adult l’acompanya fins la porta metàl·lica d’entrada al pati d’Ed. Inf. i des d’allà va sol a la seva aula. Els que fan l’acollida a partir de les 9h, entraran de la mateixa manera..  EN CAS DE RETARD de més de 10 minuts, cal trucar el timbre de l’entrada principal i, si no es té justificant escrit del retard, l’alumne ha d’anar a Secretaria a recollir un tiquet de retard. Després d’això, l’alumne va a la seva classe, si és d’Ed. Infantil, algun adult de l’escola l’acompanyarà a la classe, no els pares. Si hi ha reincidència en els retards, des de Direcció es parlarà amb la família. Els mestres no us poden atendre a les entrades ni durant les hores de docència. Useu l’agenda o una nota escrita. Si heu de donar un avís al mestre de l’entrada, feu-li una nota. És difícil recordar uns quants avisos. En cap cas es pot accedir directament a les aules. Si cal, adreceu- vos al conserge o a Direcció-Secretaria. SORTIDES:  MIGDIA: A les 12:58h s’obre la porta del carrer i la porteta metàl·lica del pati d’Ed. Infantil. L’alumnat d’Educació Infantil es recull directament al seu pati, a la porta de la seva aula. A les 13:10 s’ha de tancar la porta del carrer, ningú es pot quedar al pati fent tertúlia.  TARDA: EDUCACIÓ INFANTIL: De les 16:25 a les 16:35 s’obre la porta del carrer i la porteta metàl·lica del pati d’Ed. Infantil. Els adults entren al pati d’Ed. Inf. per recollir l’alumnat.  PRIMÀRIA: De les 17h a les 17:15 s’obre la porta del carrer. L’alumnat del Cicle Inicial fa files als laterals de l’entrada i els seus familiars poden entrar a recollir-los. La resta de familiars s’espera al carrer.  Si per qualsevol imprevist un dia no podeu recollir el vostre fill/a a l’hora de sortir, és imprescindible que aviseu per telèfon a l’escola. Si n’hi ha, es quedarà al servei d’acollida i us haureu de fer càrrec del seu cost.
 2. 2. Generalitat de Catalunya Departament d'Educació CEIP JOAN JUNCADELLA ENTRADES DE PARES I MARES A L’EDIFICI.  Durant l’horari escolar els pares només poden accedir a l’edifici de Direcció - Secretaria o al Menjador Escolar en els horaris previstos d’atenció, en cap cas s’accedirà als espais on es fa docència. Només els pares d’educació infantil accediran a les aules dels seus fills a l’hora de recollir-los.  En cas de tenir una entrevista concertada a l’hora d’entrada o sortida de l’alumnat, no es podrà entrar a l’edifici principal fins que no hagin entrat o sortit tots els alumnes. Tant si és a l’hora de sortida com si no, s’han d’adreçar al Conserge o a Secretaria-Direcció i se’ls acompanyarà on calgui. FALTES D’ASSISTÈNCIA:  Si es preveuen amb temps, comunicar-les als tutors/es a través de l’agenda. Si no, comunicar-ho telefònicament a Secretària. Sempre s’ha de notificar la causa al tutor/a i portar-ne el justificant si és possible. Els mestres tutors comunicaran a Direcció les faltes d’assistència persistents o sense justificar, que convocarà la família per parlar-ne. 1.2 VESTIMENTA, HIGIENE, PARÀSITS, MALALTIES, MEDICAMENTS …:  S’ha de portar roba neta, còmoda i adequada. S’ha de venir net i polit cada dia.  A Primària cada alumne ha de portar un paquet de mocadors de paper per a ús personal.  L’alumnat de Primària ha de tenir una bata o similar a l’escola, amb una tira per penjar-la i el nom escrit, per quan facin plàstica o treballs bruts.  Les jaquetes, abrics o similars sempre han de portar una beta de roba i el nom de l’alumne/ a escrit.  En el cas que a casa es detectin paràsits (polls), cal quedar-se a casa per evitar contagis i comunicar-ho al tutor/a o a Secretaria. Acabat el tractament pertinent reincorporar-se a l’escola. En el cas de descobrir-ho a l’escola, es comunicarà a la família. Per fer front a aquestes situacions a vegades recurrents i desagradables, cal la responsabilitat i constància de tots.  MALALTIES: No es pot assistir a classe estant malalt: febre superior a 37º, conjuntivitis o altres malalties infecto-contagioses, segons prescripció mèdica.  MEDICACIÓ: La medicació sempre és millor donar-la a casa, però a vegades cal donar-la a l’escola, si l’alumne hi passa moltes hores (acollida, menjador). En aquest cas, cal tenir present que només podem donar medicació a un alumne si es lliura al tutor/a o monitor/a la recepta o informe mèdic, l’autorització escrita, amb hores de presa i dosi ben detallades i el nom del nen/a al medicament. 1.3 ESMORZAR  Cada dia s’ha d’esmorzar bé a casa. L’alumnat que entre abans de les 8:30 al servei d’acollida, poden portar l’esmorzar i menjar-se’l allà.  EDUCACIÓ INFANTIL: S’aconsella un petit entrepà o peça de fruita. Pastes, sucs i iogurts, no.
 3. 3. Generalitat de Catalunya Departament d'Educació CEIP JOAN JUNCADELLA  PRIMÀRIA: A l’hora del pati poden menjar un petit entrepà, una peça de fruita, etc. Cal evitar les pastes, sucs, iogurts… 1.4 A L’ESCOLA NO ES POT PORTAR  Llaminadures.  Joguines sense autorització del tutor/a.  Objectes de valor o diners.  Mòbil.  Aparells electrònics.  Res que pugui ser perillós, pals, ferros, navalla, punxons, làser…  Invitacions per a festes particulars. Si algun alumne/a en porta, se li prendrà i es guardarà a Direcció-Secretaria fins que els pares ho vinguin a buscar. 1.5 CELEBRACIÓ D’ANIVERSARIS: No es poden portar bosses de llaminadures. Si se’n porten no es repartiran. Educació Infantil: Es dedicarà un dia a la setmana per celebrar els aniversaris. EI3: Divendres al matí EI4: Divendres al matí EI5: Divendres a la tarda Per celebrar-los recomanem portar pa de pessic o galetes i sucs. Cicle Inicial: L’últim divendres de cada mes es celebraran els aniversaris de tots els nens que hagin fet anys. Recomanem per celebrar-los pa de pessic o galetes i sucs. Cicle Mitjà: Els alumnes que vulguin celebrar el seu aniversari a l’escola amb els companys i companyes de classe ho poden fer portant galetes, pa de pessic o suc (cal portar gots) per convidar a esmorzar o a berenar. Cal que la família i la tutora es posin d’acord en el dia i l’hora de la celebració mitjançant l’agenda. Cicle Superior: L’alumne que vulgui celebrar el seu aniversari pot portar l’esmorzar per als seus companys i se’l el menjaran a l’estona de pati. S’ha d’avisar el dia anterior.
 4. 4. Generalitat de Catalunya Departament d'Educació CEIP JOAN JUNCADELLA 1.6 NORMES I MATERIAL DE LES ESPECIALITATS PSICOMOTRICITAT ( ED. INFANTIL) - EDUCACIÓ FÍSICA (PRIMÀRIA)  El mateix dia que l’alumne/a no pugui fer classe s’ha de presentar un justificant (nota dels pares, prescripció mèdica ...).  No es poden portar penjolls, anells ni braçalets. En cas de dur arracades, cal que siguin petites.  Tota la roba esportiva HA D’ESTAR MARCADA.  Cal informar als mestres d’Ed. Física de tots els problemes de salut (asma, bronquitis, ..) Per això és important omplir la fitxa mèdica i actualitzar-la quan calgui. QUALSEVOL PROBLEMA DE SALUT S’HA DE JUSTIFICAR AMB UN CERTIFICAT MÈDIC .  Per fer les classes de Psicomotricitat a Educació Infantil i d’Educació Física a Primària han de portar: TOTS: • Xandall (de l’escola o un altre), calçat esportiu i mitjons, sempre, tot i que faci calor. • No es pot portar colònia. CICLE INICIAL: • Necesser amb tovallola petita i una samarreta de recanvi CICLE MITJÀ I SUPERIOR: • Necesser amb tot el material necessari per la dutxa: Tovallola, xancles, sabó, pinta (opcional), gorra de bany o casquet de piscina per evitar que surtin amb els cabells molls (opcional). • Roba de recanvi: Roba interior (mitjons, calçotets o calces), samarreta i pantalons (opcional).  Tots els alumnes de Primària, realitzaran al llarg del curs 10 sessions d’Educació Física a la Piscina Municipal. MÚSICA  Cada alumne/a ha de portar un mitjons antilliscants per a realitzar la classe de música. 1.7 RELACIÓ FAMÍLIA-ESCOLA  Ús de l’agenda. És una eina de comunicació entre l’escola i la família. Els alumnes hi apunten els deures diàriament. Convé que els pares els hi revisin i controlin que els deures efectivament es fan. També serveix per justificar les absències i retards, per anotar els dies d’entrevista i per a qualsevol cosa que es vulgui comentar des de la família o des de l’escola referent a l’alumne o al seu treball.  Entrevistes: Com a mínim n’hi haurà una durant el curs amb totes les famílies. Si els pares en volen sol·licitar una, ho han de comunicar al tutor o tutora del seu fill a través de
 5. 5. Generalitat de Catalunya Departament d'Educació CEIP JOAN JUNCADELLA l’agenda.  Informes: A Primària se’n lliura un al final de cada trimestre. A Educació Infantil se’n fan dos, un a finals de gener i un altre a final de curs. 1.8 MATERIAL ESCOLAR La quota de material s’utilitzarà per pagar:  Agenda escolar a primària.  Materials de l’àrea de plàstica.  Material fungible i didàctic d’ús comú a l’aula.  Fulls d’ús diari de diverses mides i qualitats segon el cicle.  Fotocòpies per a controls i treballs d’ampliació i reforç dels diferents temes.  A partir de 3r de Primària l’alumnat ha de portar un estoig amb el següent material: Llapis, goma, maquineta de fer punta, llapis de colors, retoladors i bolígraf blau i vermell. 1.9 SORTIDES CULTURALS I COLÒNIES És important l’assistència de l’alumnat a aquestes activitats. Sempre estan lligades a la programació del curs i se solen fer treballs previs i posteriors a l’aula. L’alumnat que no hagi fet l’ingrés d’aquestes activitats en els terminis previstos no hi podrà participar. La Comissió de Convivència o la Direcció, si la Comissió no es pot reunir, pot decidir la no participació d’algun alumne si la conducta i actitud d’aquest a l’escola no és l’adequada. Si és així, se n’informarà a la família. 1.10 PAGAMENTS DE QUOTES, SORTIDES, COLÒNIES,… Si una família té dificultats reals per fer algun pagament, cal que en parli directament a Direcció, des d’on s’intentarà trobar alguna solució.

×