Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
1.Relacions
intraespecífiques
a)Familiars b)Gregarisme
➲ a)Els individus que s'agrupen tenen relació de
parentesc:pares,fills,germans...
➲ Ex:En el cas ...
c)Colònies d)Societats e)Territorialitat
➲ c)Son associasions d'individus que s'han originat
asexualment, i que es mantene...
2.Relacions
interespecífiques
a)Compència
(-/-)b)Depredació(+/-)c)Parasitisme(+/-)
➲ a)La competència ha jugat un paper decisiu en
l'evolució de les esp...
d)Comensalisme(+/0)e)Mutualisme(+/+)
f)Simbiosi(+/+)
➲ d)Es dóna quan una espècie aprofita les restes
de aliment que deixa...
Relacions biòtiques(2)
Relacions biòtiques(2)
Relacions biòtiques(2)
Relacions biòtiques(2)
Relacions biòtiques(2)
Relacions biòtiques(2)
Relacions biòtiques(2)
Relacions biòtiques(2)
Relacions biòtiques(2)
Relacions biòtiques(2)
Relacions biòtiques(2)
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Relacions biòtiques(2)

431 visualizaciones

Publicado el

Presentació de relacions intraespecífiques

Publicado en: Medio ambiente
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Relacions biòtiques(2)

  1. 1. 1.Relacions intraespecífiques
  2. 2. a)Familiars b)Gregarisme ➲ a)Els individus que s'agrupen tenen relació de parentesc:pares,fills,germans... ➲ Ex:En el cas dels ocells les famílies poden ser molt diverses. ➲ També poden estar formades només per la mare i les seves cries con es el cas dels elefants,felins... ➲ Hi ha de dos tipus :Monogames(un mascle y un a famella i de poligames(un mascle i diverses famelles. ➲ b)Son individus que viuen junts al llarg d'un periode de temps mes o menys llarg. ➲ Ex:Las bandadas d'aus migratories,dels banc de peixos...
  3. 3. c)Colònies d)Societats e)Territorialitat ➲ c)Son associasions d'individus que s'han originat asexualment, i que es mantenen units al llarg de tota la vida. ➲ Ex:Es el cas dels pòlips dels corals. ➲ d)Es un grup d'individus que viuen junts,establint jerarquies i es reparteixen les tasques.Ex:Les abelles,les formigues,les tèrmits. ➲ e)Entre el mateixos de la espècie poden donar-se relacions de competència.Ex:Com la rivalitat per l'aliment,l'espai,la llum,l'aparellament...
  4. 4. 2.Relacions interespecífiques
  5. 5. a)Compència (-/-)b)Depredació(+/-)c)Parasitisme(+/-) ➲ a)La competència ha jugat un paper decisiu en l'evolució de les espècis,ja que ha estat un factor de selecció natural ➲ b)Es dóna quan una espècie,que anomenem depredadora,s'alimenta d'un altra que en diem presa. ➲ c)Es dóna quan una espècie parasita viu a causa d'una altra espècie i a la que provoca un prejudici.
  6. 6. d)Comensalisme(+/0)e)Mutualisme(+/+) f)Simbiosi(+/+) ➲ d)Es dóna quan una espècie aprofita les restes de aliment que deixa un altra,a la que no beneficia ni perjudica.Ex:Voltors,hienes... ➲ També utilitzan una espècie a una altra com a medi de trasnport. ➲ e)Es un tipus de associóon les dues espèciesen surten beneficiades i s'ajuden mutuament.Els espulgadors s'alimenten de els paràsits de molts hervíbors. ➲ f)Ex:son els líquens organismes formats per un fong i un alga simbionts,i els de les arrels vegetals.

×