Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Inspired by Illustrators

1.615 visualizaciones

Publicado el

Stageverslag 2010 @ 31Volts

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Inspired by Illustrators

 1. 1. 1
 2. 2. 2 Stageverslag Chesron Nahumury klas 4VC21 © ®
 3. 3. In dit verslag kijk je mee hoe ik mijn hobby uitvoer en waar ik mijn inspiratie vandaan haal. 3
 4. 4. Audrey Kawasaki 8 Experiment 12 Sam Gilbey 16 Yuta Onoda 20 Lois van Baarie 24 Logo Design Omschriving opdracht 29 4 Onderzoek 30 Colors 31 Fonts 32 Prtotyping 33 Cooltwist 34 Huisstijl 35 Conclusie 37 Colofon 39
 5. 5. In dit verslag worden twee onderdelen besproken. waarom onderzoek naar illustratoren? 1e deel gaat over vier verschillende illustratoren. Dit onderzoek naar verschillende illustratoren is om te laten waar ik mijn inspi- ratie vandaan haal. 2e deel gaat over een praktijk opdracht die ik hier heb gekregen van een op- dracht gever. Dit combineert goed met mijn opdracht voor typografisch onder- waar naar / wie zoek die ik eigenlijk zou moeten doen. De verschillende illustratoren zijn Audrey Kawasaki, Sam Gilbey, Lois van Baarie en Yuta Onoda. 5 doel van dit onderzoek Het doel van dit onderzoek is om te zien hoe ik mij zelf heb ontwikkeld van voordat ik hier stage liep tot nu. In dit verslag zul je ook mijn experimentjes tegenkomen met de stijlen die mijn favoriete illustratoren gebruiken ik in mijn eigen stijl gebruik.
 6. 6. 6
 7. 7. 7
 8. 8. KUNST OP HOUT.... persoonsgegevens Audrey Kawasaki (Japan) 8 Stijl Schildert op hout met acryl en ecoline maar tekent ook digitaal. Website www.audrey-kawasaki.com/
 9. 9. 9 Audrey Kawasaki, een Japans meisje dat schilderingen maakt op hout. Is begonnen na een twee jarige “Fine Arts Painting” studie aan het Pratt Institute in Brooklyn.
 10. 10. Als je haar schilderingen bekijkt zie je eenheid gebracht aan het hout. dat ze alleen maar vrouwen schildert. Het roept ook een mooi, luchtig en Ze heeft een heel aparte stijl van tek- sensueel gevoel bij je op als je er naar enen. Je ziet er een tintje van manga kijkt. De vrouwen hebben ook allemaal stijl en Art Nouveau er in verwerkt, een kalme rustige blik in hun ogen, 10 maar ze heeft hier toch wel duidelijk alsof ze moe zijn maar dan wel met haar eigen stijl in verwerkt, en dat een verleidelijke blik. Door het hout maakt deze schilderingen zo mooi dat krijgen de schilderingen een mooi ik hier ook mijn inspiratie vandaan zwevend effect, en de strakke outlines kan halen. De vrouwen zijn mooi in alles weer één geheel wordt.
 11. 11. 11
 12. 12. 12 Ik heb even een experimentje uitgeprobeerd niet om de copy-cat uit te hangen maar om een beetje te kunnen spelen met deze stijl en proberen andere effecten eruit te halen. Daarom dat ik dit ook digitaal heb gedaan,
 13. 13. Nadat ik mijn textuurtje had gevonden, ben ik begonnen met het schetsen met een foto van mijn neefje met mijn o zo leuke wacom tablet! Dit is experiment 1. Portret tekenen in mijn eigen stijl. 13 Om de effecten van deze stijl in mijn eigen tekening te kunnen krijgen heb ik dit in Photoshop na gemaakt. Ik begon met het zoeken naar een hout textuurtje.
 14. 14. Ik heb zijn gezicht met een lichte transparante kleur ingekleurd maar wel zo dat er een vorm in zijn gezicht tevoorschijn komt. Daarna heb ik deze laag een Gaussian - Blur effect gegeven dat vervaagt en verzacht zijn gezicht. 14 Daarna heb zijn haren gekleurd, en de plukken die je op de voorhoofd ziet heb ik bewerkt met smudgetool. Daarna heb ik de transparantie op 79% gezet.
 15. 15. Daarna heb ik de lege plekken een wit transparante kleur gegeven. Ook weer op 79%. Op zijn ogen ook een puntje gegeven voor een soort van highlight effect zodat zijn ogen ook opvallen. 15 Alles na gecheckt en voor een knallend effect op de achtergrond soort van zonnestraal effect geplaatst, zodat hij zelf er knallend naar voor uitschiet.
 16. 16. DIGITALISTISCH... persoonsgegevens Sam Gilbey (VS) 16 Stijl Digitaal, Illustrator, Animator Website www.sam-gilbey.com
 17. 17. 17 Sam Gilbey is illustrator maar ook art director. Hij maakt voornamelijk digitale kunstwerken om het zo maar te noemen. Hij heeft grote namen op zijn cv staan. (MTV, O2, BBC, Motorola en nog veel meer)
 18. 18. Als ik naar zijn werk kijk heeft hij een van portret naar stripfiguren van Mar- heel aparte manier van tekenen, je kan vel Comics (Een Amerikaans stripboek zien dat hij digitaal schildert, je ziet uitgever/bedrijf). ook de kwaststreken duidelijk in zijn Hij kan bijvoorbeeld van een duister kunstwerken. mannetje het duistere erin laten maar 18 Het is ook allemaal heel kleurrijk maar ook weer tegelijkertijd een vrolijke tint zo kleurrijk dat het portret naar voren eraan geven. komt. Het geeft een vrolijk gevoel en Maar als ik het kan zal je het zeker op iets ruimteachtigs. Hij kan dan ook mijn weblog kunnen zien. verschillende tekenstijlen gebruiken, http//:www.chesron.nl
 19. 19. 19
 20. 20. VENI VEDI VICI... persoons gegevens Yuta Onoda (Japan) 20 Stijl Schilder, en tekent digitaal Website www.yutaonoda.com/
 21. 21. 21 De illustrator van Japanse afkomst is afgestudeerd in Canada op het Sheridan College. Door zijn stijl en gebruik van verschillende media, kan hij zijn inspiratie goed uiten.
 22. 22. Deze Japanse illustrator heeft een hele fect, maar dit effect kan je ook krijgen vette stijl van tekenen. Het meeste als je met een zwarte of donkere kleur werk is digitaal. Deze Illustraties een vel papier in kleurt, en vervolgens zouden een mooie tattoo stijl kunnen met lichtere kleuren weer op de zwarte vormen. Omdat hij hier ook veel werkt kleur gaat tekenen, dan lijkt het net 22 met de outlines, bij de meeste zie je alsof je kleuren licht geven. En dit ook de grove outlines van de schetsen. effect heeft hij in zijn digitale teken- Het effect dat hij hier gebruikt licht ingen gebruikt. Omdat ik ook later wil de outlines van zijn illustraties op, het tatoeëren kan ik uit deze plaatjes veel geeft een bijna soort van neonlicht ef- inspiratie en voorbeelden halen.
 23. 23. 23
 24. 24. KUNST OP HOUT.... persoonsgegevens Lois van Baarie (Nederland) 24 Stijl Schildert met acryl en ecoline en doet ook digitaal tekenen. Website http://loish.net/
 25. 25. 25 Een Nederlandse illustrator. Ze heeft overal en wereldwijd gewoond van België tot Amerika tot Indonesië. Zij tekent bijna haar hele leven, en heeft de opleiding animatie gevolgd in Utrecht.
 26. 26. Als ik kijk naar haar stijl van tekenen, is Haar stijl heeft ook iets van het dat de stijl die ik eigenlijk al een tijdje Japanse manga achtige. Die com- voor mezelf proeeer te krijgen. Dit is bineert zij dan ook weer met het ongeveer precies de stijl die ik zoek realistische zoals je hier de foto links en wil gaan uitvoeren. Niet te realis- onder kan zien. 26 tisch maar ook weer niet te illustratief. Ik weet niet hoeveel Nederlandse il- Omdat zij ook vrouwen tekent, wat lustratoren internationaal bekend zijn één van de moeilijkste figuren zijn om of in ieder geval nog wat internationaal te tekenen, kan ik hier mijn inspiratie bezigheden hebben op gebied van uithalen. animaties en illustraties.
 27. 27. 27
 28. 28. 28
 29. 29. Woodstock en van Houten is een meubelmakerij, ze wilden een huisstijl hebben omdat ze die nog niet hadden. Het bedrijf zit in het zelfde gebouw gevestigd als waar wij zitten/zaten. (Wij verhuizen per april naar de Oudegrachten) Ze wilden een logo hebben dat niet te modern maar ook niet te klassiek was. Marcel heeft deze opdracht geheel aan mij overgelaten, en dit was mijn eerste 29 officiele huisstijl opdracht. Hoe het logo eruit komt te zien was ik helemaal vrij in, mits de kleuren groen en een blauw zwart achtige er inzaten.
 30. 30. Ik heb eerst een onderzoek gedaan naar verschillende logo’s om te zien 30 hoe compositie of elementen gebruikt werden.
 31. 31. Omdat zij de kleuren groen en zwartblauw achtig wilden hebben, ben ik opzoek gegaan naar combinaties van 31 deze kleuren.
 32. 32. F oNts Typografisch ben ik niet sterk, dus Mar- cel heeft mij geholpen met onderzoek naar lettertypes. Ik had bij de eerste paar snelle schetsen schreef letters gebruikt, dat viel helemaal niet in de 32 smaak bij de mensen van Woodstock en van Houten. Dus gingen we verder met schreefloze lettertypes. Een lastige klus om de juiste schreefloze letters uit te zoeken maar uiteindelijk heb ik ze wel kunnen vinden.
 33. 33. Ik begon met schetsen te maken voor- namelijk digitaal, wist ik niet waar ik moest beginnen, ik had associaties gemaakt met meubelmakerijen maar kwam er in het begin niet zo goed uit. 33 Uiteindelijk heb ik bedacht om foto’s te gaan maken van typische gereedschap- pen van een meubelmakerij. (schaaf, boor, cirkelzaag, zaagbank, kruishoek, klemmetjes.)
 34. 34. WOODSTOCK & VAN HOUTEN Uiteindelijk hebben ze gekozen voor het eerste logo waar ik mee was begon- nen Omdat dat voor hun de juiste uits- traling had; het was een speels logo en 34 niet te klassiek en ook niet te modern, en het abstracte van de schaaf vonden WOODSTOCK & VAN HOUTEN ze een heel leuk idee.
 35. 35. 35 meubelmakerij 06 261 00 672
 36. 36. 36
 37. 37. Door deze verschillende stijlen uitgeprobeerd te hebben heb ik mijn stijl toch ver- Ik heb geleerd dat een logo ontwerpen leuk en saai kan zijn. Het leuke is wanneer der kunnen ontwikkelen, ik ben nog altijd bezig om het verder te ontwikkelen en je met het ontwerpen begint en het saaie is wanneer de kleine details en aan- verschillende media te gebruiken. Ik hoop dat ik hier in de toekomst mijn brood passingen plaatsvinden. mee kan verdienen. Voor 31Volts heb ik al wat illustraties gemaakt en daar krijg ik mooie complimenten voor en ze leren laten mij ook nieuwe stijlen oefenen. Als Dit is niet natuurlijk het belangerijkste wat ik er uit heb geleerd, wat ik er daad- 37 je kijkt op www.31v.nl zie je op de homepage een illustratie staan die door mij is werkelijk van geleerd heb is dat een logo draait om het gebruiken van je verstand getekend. , aandacht voor typografie en dat je een creatief brein moet hebben om tot een goed en uniek logo te kunnen komen. Maar natuurlijk wil je er één maken dat een professionele uitstraling krijgt. Het is goed luisteren naar wat de opdrachgever/klant van je wilt, en als je het toch geen goed idee vind van wat de klant van je vraagt maak je er nog een extra logo erbij dat je tussendoor kan laten zien.
 38. 38. 38
 39. 39. Vormgeving Chesron Nahumiury Text Chesron Nahumury Text Edited Anouk Randag [31Volts] 39 Foto's Chesron Nahumury Printwerk Xerox Medewerkers 31Volts Stageverslag Chesron Nahumury klas 4VC21 © ®

×