Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
MARÇ 2018
2
Sumari ______________________________
I. Editorial 3
II. Estem al dia amb...
 L’Escola Informa 4
 El menjador informa ...
3
I. Editorial ___________________________
RENOVEM LA BIBLIOTECA
La biblioteca escolar és un espai organitzat per recursos...
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Boli Viu Febrer 22
Boli Viu Febrer 22
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 46 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Similares a Boliviu2 (19)

Anuncio

Más reciente (20)

Anuncio

Boliviu2

 1. 1. MARÇ 2018
 2. 2. 2 Sumari ______________________________ I. Editorial 3 II. Estem al dia amb...  L’Escola Informa 4  El menjador informa 12 III. El tema (P5 Ed. Infantil i 4t, Cicle Mitjà) 17 IV. L’Entrevista (5è. Cicle Superior) 23 V. El Reportatge (3r, Cicle Mitjà) 28 VI. El Racó de Ciències (P4, Ed. Infantil) 32 VII. El Racó del Llibre (2n, Cicle Inicial) 34 VIII. Hem anat a... (P3, Ed. Infantil) 36 IX. El Rebost (1r, Cicle Inicial) 38 X. El Decàleg (6è, Cicle Superior) 43 XI. L’Agenda 45
 3. 3. 3 I. Editorial ___________________________ RENOVEM LA BIBLIOTECA La biblioteca escolar és un espai organitzat per recursos per a l’aprenentatge dins el centre educatiu, que ofereix igualtat d’oportunitats a l’alumnat quant a l’accés a la informació, la lectura i la cultura. L’ampliació de l’actual edifici escolar inaugurat l’any 2004 va permetre fer una nova biblioteca que des del curs 2004-05 va anar acompanyada d’un projecte per dinamitzar-la. Una comissió específica, junt amb la col·laboració de dues ex mestres, la Montse i la Maribel, any rere any, han estat la clau per mantenir la biblioteca organitzada, endreçada i dinamitzada a través de la programació de diferents activitats: de formació, registre informàtic, servei de préstec, apadrinament lector, visita d’autors, el quiosc a l'hora del pati, recerca d’informació, espais de lectura… El curs passat, a iniciativa de l’AMPA, es va crear una nova comissió formada per pares i mestres per gestionar de manera conjunta una nova remodelació de la biblioteca a través d’un projecte per canviar el terra, prestatgeries, taules, connexió wi-fi, pintures, il·luminació led, espai infantil… I des de gener, gràcies a la col·laboració de l’AMPA tenim una biblioteca més endreçada, amb més llum, neta i alegre. Per tot això, ara toca felicitar l’AMPA i treure’ns el barret. Chapeau!!
 4. 4. 4 II. Estem al dia amb ____________________ L’ESCOLA INFORMA VISITEM LA BIBLIOTECA Al mes de novembre els alumnes de P-5 i 2n van anar a visitar la Biblioteca Municipal, cop hi van arribar, la Núria, la bibliotecària,amb els alumnes de P-5 els va engrescar a buscar els personatges que s’havien escapat a la nit per tornar- los als seus contes. Va estar molt divertit!! Després van tenir una estona per mirar diferents contes. Els alumnes de 2n, per grups van estar recordant les normes de funcionament de la biblioteca i a través de dibuixos van tenir clar el què han de fer i el què no. Tot seguit, van observar i llegir les portades de diferents llibres per omplir una fitxa on van fer constar el títol del llibre, l’autor, editorial i deduint què tracta el llibre. , els va queda una estona per mirar alguns llibres del seu interès. Des d’aquí el nostre agraïment a la Núria pels temps que ens vas dedicar.
 5. 5. 5 CELEBREMLA CASTANYADA El 31 d’octubre van celebrar la festa de la Castanyada els alumnes d’ infantil i cicle inicial. Un any més no hi va faltar la Sra. Castanyera que del Montseny va venir carregada de castanyes, tantes que fins i tot en va poder repartir a tots els alumnes de l’escola. Segons ens va dir, va tenir molta feina per collir-les, però va gaudir molt del paisatge veient els colors vermellosos, groguencs, marrons… de les fulles dels arbres a la tardor. Aquesta festa proposada per les mestres d’infantil i inicial, ha comptat amb la col·laboració de l’AMPA i les monitores del menjador. TALLERS ALIMENTACIÓ SALUDABLE Al mes d’octubre amb l’objectiu de fomentar una alimentació més sana i equilibrada, tots els alumnes de P-5, segon i quart van realitzar un taller sobre “Alimentació saludable” Prendre consciència de la importància de menjar fruita, fer un esmorzar saludable, tenir bons hàbits alimentaris, fer exercici… van ser els aspectes que els monitors de l’entitat Ciència Divertida van treballar a cada taller.
 6. 6. 6 Aquests tallers subvencionats per la Diputació s’emmarquen dins els continguts vinculats amb l’educació per la salut i han estat proposats des de serveis socials. SETMANA DE LA CIÈNCIA Del 13 al 17 de novembre a tota l’escola vam realitzar la Setmana de la Ciència i, com a cloenda, el divendres al gimnàs de l’escola tots els alumnes van poder escoltar i veure dos científics que de manera molt divertida ens explicaven el seu viatge que van fer als Estats Units i com després de realitzar un munt d’experiments per arribar- hi: fer senyals de fum amb gel sec, solidificar aigua líquida sense congelador, com ficar un ou dins d’una ampolla…van anar a parar a una illa deserta.Tota una aventura!! Amb moltes dosis d’humor, els dos científics van fer que ens ho passessin bé aprenent nocions bàsiques de ciència. Aquest espectacle ha estat realitzat per dos professionals de l’entitat Ciència Divertida.
 7. 7. 7 INTERNET SEGURA El 27 de novembre a l’escola, els alumnes de 6è van assistir a la xerrada internet segura realitzada pels mossos d’esquadra. Qüestions legals, avantatges i inconvenients de l’ús d’internet, riscos I consells de seguretat per evitar problemes….van ser els temes que principalment es van tractar. Aquesta activitat gratuïta s’emmarca dins el projecte Internet segura per a la protecció del menor. XERRADA SOBRE EL COS HUMÀ Els alumnes de quart, a partir dels continguts treballats a l’aula sobre el coneixement del cos humà, van formular una sèrie de preguntes per fer arribar a la Mireia Esparza, antropòloga i mare de les alumnes Maria i Erinn, atès que ella mateixa es va oferir per donar-los resposta. Al 25 de novembre, la Mireia, amb molt d’entusiasme, a les aules de 4t a través d’un PowerPoint va respondre tots els dubtes o curiositats dels alumnes aportant altres informacions per saber-ne més. Des d’aquí, volem agrair a la Mireia per la seva col·laboració, que de ben segur ajudarà als nostres alumnes a millorar el seu coneixement del medi natural.
 8. 8. 8 COL·LABORADORS SETMANA TEMÀTICA Una de les activitats d’aprenentatge que va realitzar l’alumnat de l’escola al llarg de la SetmanaTemàtica va ser la formulació de preguntes al voltant del patrimoni cultural del Papiol. La presència de diferents papiolencs a les aules responent les preguntes han contribuït als alumnes a aportar informació rellevant, satisfer curiositats, donar resposta als seus interessos i, fins i tot, a fer de periodistes. - Anna Serra als alumnes del cicle superior sobre edificis d’interès artístic. - Maria Teresa Ahicart als alumnes del cicle superior sobre les masies del Papiol i l’ermita de la Salut. - Teresa i Adela Mora i el seu fill als alumnes del cicle mitjà fent- los de guia del Castell del Papiol. - Adrià Rius, com a regidor d’educació, als alumnes del cicle inicial sobre les activitats de la Festa Major. - Coral de la Perdiu als alumnes del cicle inicial sobre la seva història, participació a les festes i cantant cançons i caramelles. - Grup del cavall Armat i diables als alumnes d’infantil i cicle inicial fent-los de guia en la seva visita i organitzant un petit correfoc. A tots vosaltres, el nostre agraïment per compartir amb l’escola el vostre temps i coneixements.
 9. 9. 9 EXPOSICIÓDE TREBALLS En acabar la Setmana Temàtica que vam realitzar a tota l’escola al mes de gener al voltant del projecte “El patrimoni cultural del Papiol” amb els treballs realitzats pels alumnes com a producte final, els mestres vam muntar una exposició a la Biblioteca Municipal. El 7 de febrer cada curs la va visitar i vam poder compartir i gaudir dels treballs que cada curs de l’escola va realitzar. Esperem que les famílies de l’escola i altres persones del Papiol que l’heu visitat hagi estat del vostre grat. FEM DE PERIODISTES Al mes de gener els alumnes de 3r van tenir l’oportunitat de fer de periodistes, ja que molt amablement la mare de l’Onalan, Manoli, com a arquitecta i el pare de l’Ariadna, Eduard, com a policia local, van venir a les seves aules per ser entrevistats. Tots dos van respondre una sèrie de preguntes que els alumnes prèviament havien preparat al voltant dels seus treballs que realitzen i,fins i tot, la Manoli els va fer un petit taller amb materials per fer de petits arquitectes, pensant primer en el projecte i després fent les estructures. Des d’aquí, el nostre agraïment als dos pel vostre temps que ens heu dedicat.
 10. 10. 10 TALLER DE RECICLATGE El 6 de febrer els alumnes de tercer van realitzar el taller “Quina tela” portat a terme per dues professionals de l’entitat AMB. El taller tenia com a objectiu conscienciar l’alumnat en la cultura de reduir i prevenir residus, i ho van fer a través d’un joc insistint en la importància de l’objectiu per tenir cura del planeta onvivim. Van acabar el taller elaborant un porta-entrepans reutilitzant una peça de tela que cada alumne va portar de casa per al seu ús personal. Aquest taller gratuït proposat i gestionat des de la regidoria de medi ambient s’emmarca dintre dels continguts a treballar vinculats amb l’educació ambiental. UN IL·LUSTRADOR ENS VISITA El 23 de febrer l’il·lustrador i escriptor Agustín Comotto va venir a l’escola a fer una xerrada als alumnes de cinquè. L’Agustín els va explicar la seva experiència com a dibuixant i va començar pels seus inicis. Quan tenia 8 anys, gràcies a una malaltia que li va implicar estar al llit uns quants mesos, va descobrir la seva passió, talent pel dibuix mentre s’entretenia dibuixant animals d’una col·lecció de cromos, a partir d’aquí, amb el seu esforç i dedicació va anar perfeccionant i millorant la seva tècnica fins a dedicar- se a aquest ofici. Tot seguit l’Agustín va dibuixar 2 nens i una nena, informant-los sobre aspectes tècnics que cal tenir en compte abans de dibuixar i un cop dibuixes. També, a partir del llibre que va il·lustrar: “Victor i les Meduses” de la Marta Carranza, els alumnes van poder fer-li un munt de preguntes, establint amb l’Agustín un agradable i interessant diàleg sobre els personatges tant diferents i especials de la història, i va ser tan bo
 11. 11. 11 el vincle que tots plegats van fer, que l’Agustín l’hora que tenia contractada per realitzar l’activitat, la va allargar fins a prop de dues hores més, amb el generós detall d’il·lustrar-nos la porta de la biblioteca amb una nena que porta accessoris dels alumnes de cinquè: braçalets, vambes, samarreta, pentinat… Aquesta activitat subvencionada pel Departament, ha estat proposada per la comissió de la biblioteca i forma part del programa “Autors a les aules” de la institució de Les lletres Catalanes i té com a objectiu fomentar el gust per la lectura. HOMENATGE A LA SABRINA Davant la mort de l’alumna Sabrina Zizour Ramos de segon, divendres 2 de març,tota l’escola li vam fer un petit homenatge al pati de primària. L’acte va acabar amb un llançament de globus pels seus amics i companys de les dues classes i amb la plantada d’un arbre. La Sabrina ens ha deixat, però la recordarem especialment per la seva vitalitat, ganes d’aprendre i viure que ens va manifestar mentre va a ser amb nosaltres.
 12. 12. 12 INFORMEM DEL MENJADOR Durant tot el curs els vostres fills/es els acompanya l’equip de monitors/es de l’escola Pau Vila, que en formen part La Mari i l’Ana, de P3; la Silvia de P4; la Míriam de P5 , la Carmen de 1r, la Loli de 2n, la Sònia de 3r, la Aida de 4t, el Mikel de 5è i 6è , i l’Esther com a coordinadora i reforç; juntament amb l’Ana, la cuinera, la Verònica i la Mercè que ens ajuda a deixar-ho tot ben net. Des de l’empresa Teno una dietista especialitzada amb nutrició ens elabora els menús mensualment variats i rics en fibra, vitamines i proteïnes, amb un ventall de productes de proximitat i alguns ecològics, un dia a la setmana la fruita, llegum, arròs.. les cuineres ens elaboren un menjar molt variat i sa, amb el que mengem amb molt de gust, els menús també venen amb una proposta de sopar. Ja som al voltant de 160/170 alumnes de l’escola, que cada dia es queden a dinar al menjador, els nens/es de P3, P4 i P5 dinen a les aules d’infantil i els de 5è i 6è al menjador, donant com a molt positiva l’experiència i el canvi, dinem amb un ambient més relaxat i més ample. El nostre equip, ens encarreguem d’oferir uns bons hàbits de menjador, d’higiene i de conducta. Un seguit d’activitats que els permeten passar aquest temps d’una manera més divertida i educativa. Com tallers de manualitats, jocs organitzats, jocs tradicionals, cooperatius, biblioteca, esports i com a novetat els tallers de cuina i experimentem.
 13. 13. 13 JORNADES GASTRONÒMQUES *El 31 d’octubre “L’Orfenat del Papiol”,vàrem menjar un menú terrorífic... els nens/es van fer cuina de terror durant tota la setmana varen preparar unes galetes...R.I.P. El passatge per l’Orfenat del Papiolde 5è i 6è va ser tota una experiència, unes mares ens van ajudar a fer un maquillatge espectacular, gràcies! Felicitats petits actors i actrius !!! *Nadal al menjador, el dia 22 de desembre tots ben elegants, van gaudir del últim dia de trimestre amb un dinar nadalenc, com a casa. La taula d’infantil era immensa P3,P4 iP5 varen dinar tots /es junts i les dotze campanades van sonar, amb el raïm les vàrem acompanyar, també els grups de 1r a 6è sonar. Durant el mes de novembre i desembre els nens/es que es queden a dinar varen fer diferents tallers Nadalencs, 3r i 4t confeccionaren un “calendari advent” on cada dia un grup obria la bosseta de roba feta per ells/es i es trobava una sorpresa, donem abraçades, juguem a bales, gomes...; el grup de 1r i 2n unes galetes molt de Nadal, el de 5è i 6è unes piruletes de xocolata i els mes menuts de la casa unes postals molt divertides.
 14. 14. 14 *El 2 de febrer... i fen relació a la setmana temàtica de l’escola, la història del Papiol, tots els alumnes de l’escola varen voltar pel Papiol. Els alumnes que es queden al menjador a dinar, vàrem tastar allò més típic de Catalunya i com no es menja molt al Papiol, fins i tot la recepta típica dels “papiolets”, vàrem esbrinar i aconseguir de fer amb els nostres tallers de cuina! Mmmm... boníssims!!! *el 23 denovembre el Juan Flores, músic, ens va oferir un tastet del instrument de percussió, “EL CAJÓN”, ens va explicar la seva història i ens va deixar provar a tots/es com es toca “el cajónflamenco”. Tota una experiència positiva que ens va agradar molt, gràcies per regalar-nos la teva música. *L’empresa del menjador,Teno, inicia un projecte nou aquest curs, “D’equipatge l’esperança”, volem fer una mirada solidària i empàtica a la vida quotidiana dels nens que viuen als camps de refugiats, treballant conceptes com l’amistat, l’esperança, la família o els drets humans, juntament el projecte amb l’ONG, Open Cultural Center, durem a terme a l’escola Pau Vila.
 15. 15. 15 El Gerard voluntari de l’ ONG ens va venir el dia 17 de gener a feruna xerrada i explicar-nos en primera persona l’experiència viscuda al camp de refugiats de Grècia, acompanyat d’un llibre escrit i dibuixat per nens /es dels camps de refugiats on ens plasmen el que estan vivint. Ens implicarà a tots els alumnes que es quedin a dinar saber una mica més de la situació i realitzarem un joc amb totes les propostes d’ells on teno farà un recull per fer una maleta de jocs, cada escola haurà de crear el seu propi. Nosaltres ja tenim la idea...ja veureu!!! *El mes de febrerViu el Carnaval!!!el dijous 1 de febrer, botifarra d’ouper tots al menjador, celebrem dijous gras. El divendres 9...amb la gresca i xerinola acompanyem alCARNESTOLTES,vàremportar les disfresses i passant per la pasarel.la unes fotos prendre... uns ballsdivertidíssims!! El 13 de febrer.. i com la tradició mana.. el Judici del Carnestoltes. I tot seguit l’14 de febrerl’enterrament de la sardina i un grup de ploraneres acompanyaran al’Abat Boig amb eltestamentdel Carnestoltes, condemnat a un any al Castell del Papiol. * Al tercer trimestre .... ens visita la mascota de Teno: “EL CONILL MILL” ens explicarà un conte,l’activitat ens transmet els valors d’una alimentació equilibrada i saludable, es força divertida, esperem que us agradi!!
 16. 16. 16 ACTIVITATS DINS L’HORARI DEL MENJADOR: TEMPS LLIURE: després de dinar els alumnes tenen el seu temps per jugar, xerrar i compartir una bona estona amb els seus amics/es. FEM TEATRE: els nens/es de P4 i de P5 fan d’actors i actrius ambtot un escenari, maquillatge, attrezzo.. a principis de juny es representaran unes obres de teatre.Tots junts treballem de valent, i a mesura que els infants es van fent grans volen participar en petites actuacions de l’any que anem preparant, com el judici de Carnestoltes,el testament..entre d’altres. INFORMÀTICA: poden buscar alguna informació de treballs de classe o jugar una estona. JOCS ORGANITZATS, POPULARS: els infants amb l’ ajuda dels monitors/es realitzen jocs al pati, una pluja d’idees els ajuda molt. ESPORTS : treballem el cos mitjançant diferents esports: futbol, basquet, handbol, ping- pong, base ball... EXPERIMENTEM: treballem els sentits , gust, olfacte, tacte, oïdai vista, acompanyats d’activitats. BIBLIOTECA: llegir, buscar informació.. amb un ambient relaxat i en silenci. TALLERS:utilitzem diversos materials ja siguin reciclats o no i fem noves creacions. TALLERS DE CUINA: un cop per setmana els nens /es gaudeixen de l’estona culinària, ja siguin receptes de sempre, truites, canapès.. broquetes.. o receptes d’alta cuina.. ejem..ejem..els papiolets! A la cuina aprenem!! Durant el curs farem fotos dels vostres fills/es fent diverses activitats. Podeu visitar la pàgina web de l’AMPA,www.ampapauvila.org, en l’apartat de menjador, on hi trobareu informacions del menjador, els menús mensuals. Equip de monitors/es
 17. 17. 17 III. El Tema _________________________ Aquest curs els infants d’Educació Infantil hem començat a compartir i gaudir als ESPAIS D’APRENENTATGE. Fem tres sessions setmanals i ens barregem els nens i nenes de P3, P4 i P5. Tenim 7 espais diferents: - Joc simbòlic - Art - Construccions - Dramatització - Experimentació - Psicomotricitat i moviment - Pati Ens agrada molt aprendre amb aquesta metodologia perquè podem triar lliurement l’espai que més ens interessa, el que més ens agrada o el que millor respon a les nostres necessitats. Estem molt contents i contentes perquè treballant per espais som els protagonistes principals del nostre procés d’aprenentatge i ens sentim molt valorats. A més a més cadascun de nosaltres seguim el nostre ritme, sense pressions i sense demanar-nos a tothom el mateix. Els infants de P5, com que som els més grans d’Educació Infantil, ens hem encarregat de pactar les normes de funcionament dels Espais i hem fet uns rètols informatius perquè tots els grups els tinguin penjats a la classe i puguin recordar aquestes normes, que són molt importants per al bon funcionament dels Espais. Normes dels Espais EELLSS IINNFFAANNTTSSDD''EEDDUUCCAACCIIÓÓ IINNFFAANNTTIILL GGAAUUDDIIMM AALLSS EESSPPAAIISS!!
 18. 18. 18 TASTETS DELS ESPAIS…
 19. 19. 19 La meva vida Hola lectors del Boli Viu!! Al llarg d’aquest trimestre, els nens i les nenes de quart hem treballat entorn diferents aspectes de la nostra vida. Us presentem els nostres arbres genealògics, autoretrats i línies de vida. Així podreu saber més coses sobre nosaltres.
 20. 20. 20 Un autoretrat és dibuixar-te a tu mateix. Nosaltres ho vam fer així: en un full teníem la foto de mitja cara i l´altre l’havíem de dibuixar i pintar el més semblant possible.
 21. 21. 21 Vam fer un mural amb la nostra línia de vida, col·locant fotos de nosaltres mateixos ordenades cronològicament. Vam escriure els fets més importants de la nostra vida: les nostres autobiografies.
 22. 22. 22 També vam fer els nostres arbres genealògics amb fotos dels nostres germans, pares, avis, …
 23. 23. 23 IV. L’Entrevista _______________________ ENTREVISTEM A L‘AGUSTÍN COMOTTO El dia 23 de febrer, un senyor anomenat Agustín Comotto, va venir a la nostra escola Pau Vila del Papiol. Ens va explicar la seva vida, tant la part professional com la personal. Estàvem molt impacients per fer-li les 20 preguntes que teníem preparades. Ell es pensava que només vindria a explicar-nos la seva vida com a il·lustrador però també teníem regals i dibuixos per a ell . Va dibuixar dos nens de la classe que va escollir entre tots nosaltres. Després va dibuixar un personatge que es diu Tempesta, a la porta de la Biblioteca i va copiar la roba d’alguns de nosaltres. El seu personatge preferit és la Tempesta i el seu llibre és el del Víctor i els follets. Recomanem a tots els nens i nenes del Papiol que llegeixin tota la col·lecció de la saga del Víctor. Claudia i Paula Curs: 5èA
 24. 24. 24 El dia 23 de febrer va venir l’Agustín Comotto a explicar-nos a 5è com fa els dibuixos. Ens va dibuixar a l’Ariadna i el Bruno, dos nens de la nostra classe. Després amb quatre nois va fer un personatge agafant les diferents peces de roba de cadascun. En acabar ens va signar els llibres i quan vam sortir al pati va començar a dibuixar a la Tempesta (un personatge dels contes de la col·lecció “Victor”) amb la roba de diferents noies de cinquè. Va ser molt interessant i ens ho vam passar molt bé!!
 25. 25. 25 Els alumnes de 5è, vam tenir la visita d’un il·lustrador de llibres anomenat Agustín Comotto. Ens va explicar moltes coses, sobre la vida del dibuixant. Ens va ensenyar com feia els dibuixos del llibre que ens hem llegit, també ens va explicar com va crear el personatge del Víctor i els seus amics: l’Agustina, la Tempesta, el Pernil, el Jojo, la Terminator ( que és la mestra). Quan va acabar ens va signar els llibres i li vam donar de regal uns dibuixos que li havíem preparat tots nosaltres. Després va fer un dibuix súper maco a la porta de la biblioteca de l’escola amb retoladors permanents que vam pintar entre alguns alumnes de cinquè . Va ser una manera molt especial d’inaugurar la biblioteca nova! Julia i Paula. L 5è A
 26. 26. 26 IIILLL···LLLUUUSSSTTTRRRAAADDDOOORRR DDDEEELLLSSS LLLLLLIIIBBBRRREEESSS VVVIIICCCTTTOOORRR III MMMÉÉÉSSS ......... El passat divendres 23 de Febrer del 2018 els nens i nenes de 5è van rebre la visita del’ il·lustrador de la col·lecció Víctor. Quan va venir ens va explicar una mica la seva vida i ens va respondre a unes preguntes que li havíem preparat. Tots nosaltres ens vam sorprendre molt perquè agafava el llapis d’una manera molt rara, però dibuixa molt bé. L’Agustín ens va deixar pintar i ajudar. Va escollir els cabells, la roba i els accessoris dels nens i nenes per dibuixar un nou personatge. Al final ens va signar els llibres que teníem del Victor. Va tenir molts regals (li havíem fet uns dibuixos i comprat uns bombons). I desprès va dibuixar una nena del llibre del Víctor que es diu Tempesta a la porta de la biblioteca, i vam donar la biblioteca per inaugurada. Carla Garcia de Mentaberry Maria Emilia Testa Pereira de 5è B.
 27. 27. 27 AdrianaiJana5èB
 28. 28. 28 V. EL Reportatge ______________________ LA CASA ENCANTADA ARQUITECTES i periodistes! Ens ha vingut a visitar la mare d’una alumna que es arquitecte! I ens ha preparat un taller per veure si hi ha futurs arquitectes a la classe! Primer ha dit que fessin un esbós per grups d’allò que els agradaria construir, i després amb plastilina i escuradents llargs s’han posat mans a l’obra! Aquí us deixem un recull de fotos de les nostres produccions!
 29. 29. 29 Després de l’activitat l’arquitecte va puntuar les produccions dels grups, i la veritat es que totes van ser molt originals i creatives. També ens va parlar de moltes coses del seu ofici, i al final vam fer- li moltes preguntes! Aquí podeu veure un tast de l’entrevista que van fer a l’arquitecte! Gràcies Manoli, ha estat un taller molt divertit i hem après molt!
 30. 30. 30 UN POLICIA LOCAL ENS VISITA El policia va passar una estona a la classe Fa dues setmanes va venir a la nostra classe, 3rB, l'Eduard. L'Eduard és un policia local del nostre poble i va venir per fer una entrevista. Vam fer de periodistes i li vam fer preguntes de tota mena sobre la seva feina. Va ser molt amable i la veritat és que vam aprendre molt sobre la seva professió gràcies a les seves respostes. Va estar una bona estona amb nosaltres i ens va explicar coses com que la Policia Local és la policia de cada poble o ciutat, per això solen conèixer força bé a les persones de la població i poden fer millor la seva feina. Aquí teniu una selecció de les preguntes que li vam fer. -Alumnes de 3r: Què vas haver de fer i estudiar per ser policia? -Eduard: Vaig haver de preparar-me durant molt de temps per superar unes proves físiques i després vaig estar estudiant en una escola de policies. Allà li van ensenyar a detectar situacions sospitoses entre altres coses. -Alumnes de 3r: Quina és la teva feina? -Eduard: Vetllar pel compliment de les lleis i normes de convivència, és a dir que el trànsit de cotxes sigui el correcte i que les persones puguin conviure en pau en el poble. -Alumnes de 3r: Quin horari fa un policia? -Eduard: Fem jornades de 8 hores cadascú, ens organitzem per a què sempre hi hagi policies treballant, tant de dia com de nit, ja que mai se sap quan ens pot necessitar algú. -Alumnes de 3r: T'agrada la teva feina? -Eduard: Doncs, sí. M'agrada molt, perquè així puc ajudar a molta gent. Estic content de ser policia.
 31. 31. 31 -Alumnes de 3r: Qui demana més sovint la vostra ajuda? -Eduard: La gent gran que viu sola. -Alumnes 3r: Hi ha alguna dona policia al Papiol -Eduard: Doncs,no. Actualment no n'hi ha cap, però ens agradaria molt i a més en aniria bé. Per exemple: a vegades si cal escorcollar una dona, hem d'avisar a Sant Feliu. Li vam agrair la seva visita a la nostra escola. I abans de marxar ens vam voler fer aquesta foto amb ell. Gràcies per la teva visita, Eduard, va resultar molt interessant!
 32. 32. 32 VI. El Racó de Ciències__________________ ESPAI D’EXPERIMENTACIÓ Als nens i nenes de l’educació infantil els encanta experimentar amb totes les propostes que troben en aquest espai. Tenen la possibilitat d’utilitzar la imaginació per tal de descobrir i indagar el fenòmens físics i naturals que succeeixen al seu voltant. Comparteixen amb els companys i companyes les sensacions, hipòtesis i pensaments a l’hora d’experimentar. Tenen la possibilitat d’extreure conclusions com a resultat de les experiències que viuen.
 33. 33. 33 Estimulen l'activitat, tant física com mental, desvetllant al mateix temps la curiositat, la imaginació i l'esperit crític. Amb aquest joc s’habituen a treballar experimentalment, de manera que s'afavoreix l'activitat dels infants com a investigadors (observant, descrivint, anticipant, comprovant…).
 34. 34. 34 VII. El Racó del Llibre___________________ L’HORA DEL CONTE
 35. 35. 35 L’HORADELCONTE Elsnens i nenes de 2nB cada dijous fem una activitat que es diu l’hora del conte. Cada setmana un nen o nena es prepara un conte a casa i l’explica a la classe. Després tothom valora si el nen o nena ha parlat alt i clar, si ha explicat el conte sense llegir-lo, si ha mirat als companys/es i si ha portat material per explicar el conte. Mentre expliquem el conte la nostra mestra ens grava amb el seu mòbil. I quan acabem d’explicar el conte ens fa una foto. Els nens i nenes de 2nB
 36. 36. 36 VIII. Hem anat... ______________________ LES PAPALLONES I ELS CARGOLS VAM ANAR A VEURE EL CAVALL ARMAT. VAM VEURE COM ANAVEN VESTITS ELS DIABLES. ENS VA AGRADAR MOLT QUAN EL CAVALL ARMAT ENS VA ACOMPANYAR A LA FLORIDA I VA TIRAR PETARDS. MOLTES GRÀCIES ALS DIABLES DEL NOSTRE POBLE!!
 37. 37. 37
 38. 38. 38 IX. El Rebost _________________________ Els nens i nenes de primer estem aprenent a escriure en lletra lligada, estem aprenent tant que fins i tot hem sabut escriure unes receptes molt divertides. A la tardor vam fer un panellets boníssims i originals, us animeu a fer-los? Aquí teniu els passos que heu de seguir PANELLESTS DE COCO !! BONÍSSIMS …. LES RECEPTES DE 1r
 39. 39. 39 Facilíssim…..barrejar ….i fer boletes….. amb una mica de concentració … A més a més …..També……. -FAREM PIZZA!! INGREDIENTS : Aigua + farina per fer la massa Tomàquet fregit Mozzarella Pernil dolç o Frankfurt ALTRES COSES Paper de forn per la safata,rodet,cullera
 40. 40. 40 1-Barregem aigua i farina fins obtenir una massa que no s’enganxi a les mans. CANSA UNA MICA !!! 2- Quan tenim una bola l’aixafem amb el puny donant-li cops o amb el rodet. 3-Estenem tomàquet fregit per sobre de la massa. 4- AIXÒ VA FENOMENAL !!! JA ESTEM POSANT LA MOZZARELLA A SOBRE DEL TOMÀQUET, EL PERNIL DOLÇ O LES SALTXITXES
 41. 41. 41 Alguns només fan que menjar abans de temps!!! QUÈ BONIQUES ESTAN QUEDANT !!!
 42. 42. 42 Ja han sortit del forn i ens les podem menjar. PREPARANT-LES PER AL FORN……….
 43. 43. 43 X. El Decàleg _________________________ Els alumnes de 6è hem treballat l’electricitat. Fins i tot hem fet una sortida al museu de la Ciència de Terrassa. Hem après molt i per això us volem donar alguns consells molt senzills sobre seguretat i estalvi... NORMES DE SEGURETAT DE L’ELECTRICITAT 1. Si vas en cotxe i hi ha una tempesta elèctrica, baixa l’antena i puja les finestres. 2. No pujar a una torre elèctrica. 3. No rentar aparell elèctrics amb aigua si estan endollats. 4. Evitar tenir la finestra oberta un dia de tempesta. 5. Si et passa l’electricitat, no toquis a ningú. 6. Evitar tocar o utilitzar aparells elèctrics si estem mullats o descalços. 7. En un dia de tempesta, evita sortir al carrer, però si estàs al camp, estira’t al terra i si ets a un bosc, amaga’t sota l’arbre més baix. 8. Si teniu cables pelats es recomana no tocar-los ni arreglar-los. Mai tallar cables quan estan endollats! 9. Si està la llum encesa, no canviar la bombeta. 10. És perillós introduir els dits o metalls dins dels endolls. COM ES POT TAT
 44. 44. 44 1-TANCAR L’INTERRUPTOR – Si és de nit i marxes a una altra estància apaga el llum. 2-UTILITZAR LA LLUM NATURAL- Si és de dia obrir persianes i tendals. 3-APAGAR APARELLS – Si tens els aparells endollats a un endoll múltiple, tanques l’interruptor i s’apagarà del tot l’aparell. 4-A L’ESTIU OBRIR FINESTRES- Aprofitar l’aire fresc de fora de casa i no utilitzar l’aire condicionat o ventilador. 5- UTILITZAR LLUMS DE LED- Les llums led consumeixen molta menys electricitat que les altres tipus de bombetes. 6- NO ABUSAR DELS JOCS ELECTRÒNICS- Jugar a l’aire lliure, sortir amb els amics i no estar moltes hores jugant a vídeo jocs, xatejar, etc. 7- APAGAR LA VITROCERÀMICA 10 M. ABANS- Si cuinem amb vitroceràmica podem apagar-la 10 m abans i la calor residual acabarà de cuinar. 8- ESTENDRE LA ROBA , NO ASSECADORA- Si tens assecadora intenta no posar-la sempre, només quan sigui imprescindible 9- INSTAL·LAR PLAQUES SOLARS- Per obtenir energia i no utilitzar tanta electricitat. 10- RENTAR ELS PLATS A MÀ- Si tens rentavaixelles només utilitzar quan hi ha molts plats.
 45. 45. 45 XI. Agenda__________________________ mes dia Activitat nivell març 8 Sortida al Delta del Llobregat (El Prat) 4t març 23 Lliurament 2n informe Primària març abril 24 al 2 Vacances Setmana Santa Infantil i Primària abril 10 Sortida al Teatre Poliorama (Barcelona) 5è i 6è abril 20 Vetllada Cultural Infantil i Primària abril 23 Sortida al Museu de Matemàtiques (Cornellà) 1r abril 25, 26 i 27 Colònies a “El Collell” (Osona) 4t abril 30 Festa de lliure disposició Infantil i Primària maig 4 Sortida a l’Auditori (Barcelona) P3 maig 8 Sortida Laboratoris 0-6 (Manresa) P3 maig 9 Sortida Laboratoris 0-6 (Manresa) P4 maig 9, 10 i 11 Colònies a “Mas Banyeres” (Centelles) 2n maig 17 Sortida al Palau de la música (Barcelona) 4t
 46. 46. 46

×