Publicidad
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Publicidad
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Publicidad
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Publicidad
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Publicidad
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Publicidad
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Publicidad
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Publicidad
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Publicidad
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Publicidad
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Juny 2013
Próximo SlideShare
BoliViu Març 2014BoliViu Març 2014
Cargando en ... 3
1 de 49
Publicidad

Más contenido relacionado

Publicidad
Publicidad

Juny 2013

 1. 1 JUNY 2013
 2. 2 Sumari ______________________________ I. Editorial. Equip de Redacció 3 II. Estem al dia amb... • L’Escola Informa 4 • El menjador informa 10 III. Notícies d’aquí i d’allà (6è , Cicle Superior) 13 IV. El tema (P3, Ed. Infantil) 15 V. L’Entrevista: Lluís Muñoz (2n. Cicle Inicial) 17 VI. Les Nostres Festes (P4. Ed. Infantil) 19 VII. El Racó del Llibre (5è, Cicle Superior) 21 VIII. Ens ha visitat... (3r, Cicle Mitjà) 30 IX. Hem anat a... (P5, Ed. Infantil) 38 X. El Rebost (1r, Cicle Inicial i 4t, Cicle Mitjà) 39 XI. Passatemps (6è, Cicle Superior) 45 XII. L’Agenda 48
 3. 3 I. Editorial __________________________ L’ANY JOANA RASPALL AL PAU VILA Hi ha moments que conviden a fer balanç, a aturar-nos i mirar portes endins i, per nosaltres el mes de juny és un moment ideal per fer-ho. Ara, fent una mirada d'allò que hem fet aquest curs al voltant de l’any del centenari del naixement de la poetessa Joana Raspall, voldríem fer un especial esment per la seva qualitat al treball que des de l’escola hem realitzat sobre la seva obra poètica en la Setmana Temàtica de la literatura, la Ràdio escolar i la Vetllada Cultural i a la difusió que d'aquest treball hem fet fora del centre presentant-lo a la Jornada Pedagògica de la Joana Raspall que es va realitzar a Sant Feliu el 14 de maig després d’haver estat seleccionat per una comissió. Molts van ser els escriptors que es van treballar al llarg de la Setmana Temàtica als diferents cicles i va ser el cicle d’educació infantil el que va triar la Joana Raspall. La Joana Raspall pot considerar-se com una veritable pionera de la poesia infantil a casa nostra i, atesa l’edat dels infants d’aquest cicle, escollir la Joana, va ser una bona oportunitat com diu la professora de la UB Margarida Prats per endinsar-nos al món de la poesia infantil sense carrincloneries. La seva poesia ens porta a un ric món d’animals, bèsties, bestioles, flors, plantes, sentiments, valors…d’una gran qualitat. Feta la comunicació, del Pla d’Impuls a la Lectura, la U.B., Serveis educatius, la Inspecció educativa i de molts dels assistents a l’acte, hem rebut les més sinceres felicitacions pel nostre treball presentat, http://blocs.xtec.cat/escolapauvila/ i, per això, volem compartir amb vosaltres també aquests moments de satisfacció col·lectiva d’una obra entorn els valors i la bellesa de les paraules i, sobretot, dels seus parlants com expressa la Joana en el seu poema que diu, Estimo les lletres Que formen els mots Els llavis que els diuen I el cor que els entén… Perquè als mots hi ha l’ànima de tota la gent. Joana Raspall
 4. 4 II. Estem al dia amb ____________________ L’Escola Informa REPORTATGE TELEVISIU Quin se'n recorda de les normes ortogràfiques? És el tema que abordava el filòleg Leonardo Gómez en una interessant entrevista al programa “Para todos la 2” el passat 12 de març, però no menys interessant va ser conèixer com en aquest programa els alumnes de 5è de la nostra escola i les seves mestres ens mostren com treballen de valent per millorar l'ortografia. Si voleu veure el programa el trobareu al bloc de l'escola apartat els més grans, també el trobareu al web de TV2 a través del següent enllaç. Us encantarà! http://blocs.xtec.cat/elsgransdelpauvila/ http://www.rtve.es/television/para-todos-la-2/ ELS AVIS I ELS INFANTS DE P-3 Al llarg d'aquest segon i tercer trimestre, 16 avis dels alumnes de P-3 han vingut a les seves classes per compartir amb ells, les seves habilitats, coneixements, hobbys... I, cal dir-vos que l'oferta va ser d'allò més variada: titellles, contes, pintura, concert, ganxet, decoració de mones...ESPECTACULAR!! Des d'aquí volem agrair a tots els avis i àvies per aquestes estones tan entranyables que ens heu dedicat compartint aquestes activitats.
 5. 5 TALLER D'HIGIENE POSTURAL Com hem de carregar la motxilla? Com l'hem de portar? Com hem de seure bé a a cadira? Aquestes qüestions i altres normes d'higiene postural bàsiques, tots els alumnes de 5è van conèixer i aprendre a través d'aquest taller realitzat per 2 professionals de l'entitat ADAPTA, SCCL el 20 de març. Aquest taller subvencionat per la Diputació i gestionat des de serveis socials, ha estat proposat per les mestres de 5è per treballar aquests continguts vinculats amb l'educació per a la salut. TINGUEM CURA DELS ANIMALS Som responsables amb la cura dels animals de companyia? Com hem d'actuar davant d'un animal desconegut? Aquestes i altres qüestions la Marta, com a professional de l'entitat Protectora dels animals, va tractar amb tots els alumnes dels cursos dels cicles Mitjà i Superior el passat 10 i 14 de maig a partir de la història del gos “En Pilo troba casa” La Marta encara va trobar un espai de temps per anar a la classe dels “Gossos” de 1r B per parlar una mica del tema...Quina sorpresa!! Aquest taller subvencionat per l'ajuntament ha estat realitzat per l'entitat “Societat Protectora d'Animals” de Mataró i s'emmarca dins els continguts relacionats amb l'educació mediambiental.
 6. 6 TRES PERSONES ENTRANYABLES El 8 de maig, la professora de llengua de signes Maria José, llengua que fa servir per comunicar-se en la seva vida quotidiana com a conseqüència de la seva sordesa, va va venir a les classes de 3r acompanyada de la seva amiga Neus, intèrpret d'aquest llenguatge de signes, per explicar-los com és el dia a dia de la Maria José, fent especial èmfasi a com es comunica amb els altres a través d'aquest llenguatge. Pocs dies després, el 26 de maig, amb els mateixos alumnes de 3r, a la classe va venir el José, un jove noi que pateix ceguesa des de fa uns anys. El José, de manera molt clara i entenedora, els va explicar com s'ha anat adaptant a la nova vida per realitzar les tasques diàries: desplaçar-se, llegir, relacionar-se...des de la màxima normalitat. Van ser dues trobades molt emotives i enriquidores. I tots tres, ens van donar una bona lliçó de superació personal, vitalitat, humanitat i normalitat davant les seves vides. CONEGUEM LA VIDA DELS NOSTRES AVIS Conèixer una mica la vida dels avis i àvies ha estat una de les activitats que han anat realitzant tots els alumnes de 2n al llarg d'aquest 2n i 3er trimestre a la classe, entrevistant a 16 avis i àvies de les seves classes.
 7. 7 Els avis i àvies, satisfets de venir a les aules, no sols es van limitar a respondre les preguntes sinó que els van explicar un munt de coses més: Viatges, experiències personals, hobbys... Van ser unes trobades molt enriquidores i emotives, per això des d'aquí, us volem agrair el vostres temps que ens heu dedicat. VISITEM L'AJUNTAMENT El passat 18 de març, tots els alumnes de 4t van visitar una de les institucions que tenim més a prop: l'Ajuntament. Els alumnes van ser rebuts per l'Alcalde i la Regidora d'Educació, tot seguit els van ensenyar i explicar els diferents departaments i dependències i els van respondre totes les preguntes. Aquesta activitat proposada per les tutores de 4t s'emmarca dins els continguts que en aquell moment estaven treballant els alumnes relacionats amb el coneixement del medi. UNA ESCRIPTORA ENS VISITA El 26 de maig, a la biblioteca de l'escola, tots els alumnes de 3r van rebre l'escriptora Maite Carranza, la Maite, amb un diàleg obert i dinàmic amb els alumnes, els va explicar la seva trajectòria com a escriptora, com escriu els seus contes i quines persones intervenen i, sobretot, cal dir que van parlar molt de pirates, ja que de pirates anava el llibre de la Maite que havien treballat a la classe “Contes divertits de pirates”. Va ser una trobada molt agradable. Aquesta activitat concedida i subvencionada pel Departament, prèvia sol·licitud de l'escola, s'emmarca dins el programa “Itineraris de Lectura” i té com a objectiu promocionar el foment de la lectura als alumnes.
 8. 8 ESTUDIEM ELS OFICIS Al llarg d'aquest 3r trimestre, tots els alumnes de 1r han estat treballant el tema dels oficis i, per millorar els aprenentges del tema, 12 pares i mares d'aquests alumnes han anat venint a les aules per explicar-los en què consisteix el seu ofici, quines eines fan servir, horaris...i, amablement, respondre totes les preguntes. I, la diversitat cal dir que va estar ben present, han conegut en directe l'ofici de fuster, comptable, pagès, cambrer, perruquer, enginyer, músic, vidrier, carnisser... Des d'aquí, volem agrair-vos pel vostre temps i esforç que ens heu dedicat. ANEM A L'ESCOLA DE MÚSICA Al mes de maig, a tots els alumnes del cicle Inicial, Mitjà i de 5è, en una de les hores d'educació física, se'ls va donar l'alternativa de realitzar una classe de dansa a l'escola de Música. Per a tots els alumnes que la van fer van tenir l'oportunitat de conèixer aquest tipus de dansa, gaudir-la i poder tenir més criteris per decidir continuar fer aquesta activitat fora de l'horari escolar. Finalment, l'equip de mestres de l'escola de Música ens ha invitat a assistir a un macroconcert per a tots els alumnes de primària el proper 20 de juny. Des d'aquí, el nostre més sincer agraïment.
 9. 9 NOVES MATRÍCULES Tancat el període de preinscripció, a la nostra escola s'han preinscrit 43 alumnes per fer P-3 el curs vinent. Dels 29 alumnes de 6è que el curs vinent començaran l'ESO, 8 s'han preinscrit a l'Institut Lluís de Requesens, 20 a l’Institut Bernat El Ferrer i 1 a un altre centre. A tots vosaltres i a les vostres famílies, us desitgem molta sort en aquesta etapa que aviat començareu!! NOUS ORDINADORS Recentment, gràcies a la col·laboració de l'Ampa, hem pogut dotar l'escola de 7 ordinadors més, els quals aniran destinats a diferents aules de l'escola que encara no en disposaven de cap. Agraïm l'Ampa per aquesta dotació, ara més que mai, i esperem que aquesta dotació ens faciliti la incorporació de les noves tecnologies en els processos d'ensenyament i aprenentatge.
 10. 10 EL MENJADOR INFORMA Amb el bon temps ens han arribat els menús de primavera i estiu són més fresquets i de temporada; amanida de tot tipus: d’arròs, de llegum...fruites com les maduixes, la síndria, meló... i el gelat que sempre ve molt de gust!!! Durant tot el curs hem treballat de valent perquè els vostres fills/es puguin assolir uns bons hàbits de menjador, d’higiene i de conducta. Cada grup específic amb el seus objectius, en l’ informe trimestral veureu els progressos i observacions de cada alumne. PER PASQUA... ...els nens/es de P3, P4 i P5 Varen buscar ous de xocolata de colors per tot el pati, amb la prèvia cançó del “Easter Rabbit” s’ho van passar d’allò més bé, no varen deixar n’hi un... ...mentre els de 1r a 6è preparàvem el concurs de mones de pasqua, decorades al seu gust i participant per grupets, cada mona tenia el seu premi especial.. a la més divertida, a la mes xocolatera...es lleparen els deu dits!!
 11. 11 I PER SANT JORDI... ...els nens/es de 3r i 4t ens varen preparar “pa de Sant Jordi” perquè tots tastéssim un bocí... I no varen faltar les roses de paper enroscades del grup de 2n i un mural preciós amb els de 1r, l’escena de la mort del drac a mans del cavaller Jordi, i de la sang del drac sortí un roser! EL MICU MACS... El dia 10 de maig va venir un missatger amb un paquet per l’Elfryda, una bona amiga del Micu Macs, la mascota de l’empresa Teno, ens va fer passar una bona estona explicant com recuperar la força que havia perdut.. i menjant fruita i verdura...es feia cada vegada més forta! Gràcies a la Laura, l’actriu, ens varem endinsar en el Món de la interpretació... que aquí al Pau Vila en tenim molta de qualitat d’actors i d’actrius!!! FEM TEATRE... Les activitats que realitzem al llarg del curs sempre tenen els seus fruits..i molt bons!!! Per això us convidem a veure les obres de teatre que han fet els vostres fills/es amb tant esforç i que representaran en horari de 15:30h. al gimnàs de l’escola, entrant per la porta del carrer del Trull. *Divendres 7 de juny, 1r i 2n amb el crit...OOOooo... ”TARZAN” . *Dimecres 12 de juny, P5 ens presenta “EL CERVATÓ”.
 12. 12 * Dijous 13 de juny, P4 ens sorprèn amb “CONTROVERSIA DE COLORS”. Esperem que us agradi moltíssim i aplaudiu molt!!! DIA DE PLATJA AL PATI DE L’ESCOLA... El dimecres dia 19 de juny farem la jornada gastronòmica “ DIA DE PLATJA” . Tot un muntatge...dinarem al pati: entrepans de truita, de pernil dolç i des de el xiringuito de 5è i 6è... alguna cosa “pa tapear”, de postra gelats per refrescar-nos i la paradeta de 3r i 4t ens oferirà granitzats de llimona!!! Els de P3 farem bombolles de sabó, P4 i P5 a la pesca del peixos, 1r figuretes de sorra, 2n ens ballarà aloha... Cal portar: tovallola, banyador, ruixador d’aigua i molt important crema solar. Tot i això i hi hauran carpes i estarem a l’ombreta!! Tot l’equip del menjador us volem desitjar unes bones vacances!!! I us esperem el curs vinent!!! Arreveure!!!
 13. 13 III. Notícies d’aquí i d’allà ________________ Notícies del Papiol Vetllada cultural El divendres 19 d’abril, al polisportiu, vam organitzar la Vetllada Cultural.. Durant les dues setmanes anteriors els nens i les nenes de l’escola es van esforçar molt i van col·laborar per que la Vetllada sortís d’allò més bé. Es van divertir molt mentre preparaven, per cursos, el seu espectacle. Tant els alumnes com els pares van gaudir de la funció. Marina F. Una moto xoca amb un senglar El dimarts 30 d’abril ,a l’Avinguda Generalitat, un motorista baixava quan de cop i volta un senglar va sortir d’entre els arbres i va donar-li un bon cop. Sort que el conductor va patir ferides lleus, això sí, la motocicleta va quedar completament destrossada i el senglar va morir a l’acte Nuria Un basar al poble D’aquí molt pocs dies obriran un basar al poble. Està situat a l’Avinguda Generalitat, al costat de la farmàcia. Es molt gran i, segons el que sembla, hi haurà molts productes: roba, jardineria, joguines... I moltes coses més!!! Irene
 14. 14 La botiga de sisè Últimament, els nens de 6è de l’escola, hem estat venent tota classe d’objectes: collarets, arracades, polseres, cremes, roses, punts de llibre… Amb l’única finalitat de recaptar fons per a la festa de fi de curs!! Així que no espereu més! Vingueu a comprar-nos-hi. Ens fareu un gran favor!! Tot és molt barat, segur que us ho podeu permetre!! Us esperem impacients!!!!! Alba i Ruben Desaparicions inexplicables a la classe Des de fa un parell de mesos desapareixen llibres i llibretes a la classe de 6é A, sorprenentment només passa en aquesta classe. Tot va començar com una juguesca entre nosaltres. Agafàvem el material d’un i l’amagàvem en la motxilla d’un altre, o en algun lloc de la classe. Però de cop i volta les coses han anat a més i els materials desapareguts han trigat molt més a aparèixer, i sempre després de l’emprenyada de les persones afectades i els mestres. Des d’aquí demanem els responsables que deixin les seves bromes de mal gust. Daniel P. Porta a porta Molts vilatans del Papiol no volen el PORTA A PORTA i estan lluitant perquè no s’hi apliqui aquest mètode de recollida de les escombraries. Algun partit fins i tot ha canviat el signe del seu vot després de veure el malestar d’alguns veïns. Un grup d’aquests es va presentar al Ple del passat mes de febrer per manifestar-se en contra del Porta. S’hi ha fet una campanya de recollida de signatures que ha superat les 700 adhesions. Marina V. La cursa de l’1 de maig Si, si!!!!! Una cursa en que tothom del poble i de fora pot participar conforme a la seva edat.... Cal inscriure’s uns dies abans a través dels entrenadors de l’Esport Base del Papiol, del mestre d’EF de l’escola o per internet. Hi ha diferents distàncies a recórrer segons les edats dels participants. La més llarga, són dues voltes a un circuit per de muntanya. Una volta són 5 km, o sigui 10 km en total. Encara que no estiguis inscrit pots participar de la cursa però no obtindràs premi en el cas de guanyar. El més important és que es celebra cada any, l’1 de maig, que pot participar tothom en un dia de festa esportiva. Jordi
 15. 15 IV. El Tema ___________________________ ELS NENS I NENES DE P3 PARLEM DELS CARGOLS ELS CARGOLS TREUEN UNA BAVA LLEFISCOSA I ENGANXOSA QUE ELS SERVEIX PER ENGANXAR-SE A LES PARETS HEM PREPARAT UN LLOC PER VIURE ALS CARGOLS. HEM NETEJAT LA CARGOLERA I LI HEM POSAT HERBES I PEDRES, PERQUÉ ELS CARGOLS PUGUIN PUJAR I BAIXAR. A MÉS, ELS HI HEM DEIXAT UNES FULLES D’ENCIAM PER A QUE PUGUIN MENJAR QUAN VULGUIN. ELS HI HEM POSAT ENCIAM PER MENJAR, PERQUÉ ELS CARGOLS MENGEN HERBES.
 16. 16 LES CLOSQUES DELS CARGOLS PODEN SER DIFERENTS: MARRONS, AMB RALLETES, BLANQUES... ELS CARGOLS FAN CACA I PIPI TENEN 4 BANYES I AL FINAL DE LES 2 MÉS LLARGUES TENEN ELS ULLS. SI ELS HI TOQUES LES AMAGUEN! HI HA CARGOLS DE DIFERENTS COLORS. HEM VIST UN CARGOL DE COLOR NEGRE. ELS ALTRES SÓN DE COLOR VERD O GRIS. LA CLOSCA ELS PROTEGEIX I SENSE ELLA NO PODEN VIURE PERQUÉ S’ASSEQUEN.
 17. 17 V. L’Entrevista _________________________ Lluís Muñoz, avi de la Queralt Al llarg del segon trimestre ens han visitat uns quants avis i àvies dels nens i nenes de 2n i els hi hem fet unes preguntes que havíem preparat. Us presentem l’entrevista que li vam fer a l’avi de la Queralt. - Com et dius? Quants anys tens? - Em dic Lluís i tinc gairebé 72 anys. - Quants fills tens? - En tinc tres, en Marcos, l’Emma, que és la mare de la Queralt, i l’Arantxa. - On vius? Sempre has viscut aquí? - Jo visc a Sant Feliu des dels 17 anys però sóc d’un poble d’ Àvila. - On vivies quan eres petit? - Vaig viure a Àvila fins que al meu pare, que era el mestre del poble, el van destinar a Sant Feliu. - Tens germans o germanes? - I tant! Som 10 germans, 6 nois i 4 noies i jo sóc el més gran. - A quina escola vas anar de petit? - Al poble hi havia 2 escoles, la dels nois i la de les noies i jo anava a la dels nois amb el meu pare que era el mestre. - Com era el teu col·legi? - No era tan bonic com aquest! Tenia una sola aula amb pupitres de fusta on hi havia uns tinters ja que escrivíem amb plumilles. - Vas fer la comunió? - Si, la vaig fer amb 8 anys. - Quin joc era el teu preferit? - A mi m’han agradat sempre els esports, el mar (navegar) i la muntanya. - T’agradava disfressar-te? De què? - Si que m’agrada si, però en família! De petit m’agradava disfressar-me amb tot de robes i coses que trobava per casa. - Tenies molts amics de petit i de jove? - Quan era com vosaltres vivia al poble i els nens sempre érem al carrer jugant tots junts. Després de gran ,d’amics només en tens uns quants. - Quan eres jove de què treballaves? - Primer vaig estudiar Magisteri, però als 17 o 18 anys anava al matí a una fàbrica on feia de delineant i a la tarda anava a Terrassa a l’escola d’Enginyeria a continuar estudiant. Un cop acabada la carrera vaig muntar la meva pròpia empresa. - Quan et vas jubilar? - Als 66 anys.
 18. 18 - A què et dediques ara? - Ara faig d’avi. Quan els néts estan malalts els haig de cuidar, sobretot al més petit, l’Aritz, que es constipa molt. També m’agrada moltíssim llegir, sortir a navegar, anar a esquiar,... Em falten dies per fer totes les coses que vull fer! - Has fet algun viatge molt llarg a la teva vida? - Si, i l’últim fa poc, just abans de Nadal. Vaig estar cinc setmanes navegant en un veler i vaig creuar l’oceà Atlàntic. Primer vaig anar amb l’AVE fins a Màlaga, després a Gibraltar i ja amb el veler vam anar cap a les illes Canàries, vam seguir la costa d’Àfrica fins a Cabo Verde, unes illes que estan davant de Senegal i des d’allà ja vam travessar l’Atlàntic fins arribar a Barbados, una illa del Carib. Sortint de les Canàries ens va agafar un temporal que va durar 3 dies amb vents de més 100Km/h i onades de 8 metres. Fèiem guàrdies de 2 hores, però va ser molt dur perquè havíem de dormir lligats i tot queia. Després al Carib cada nit hi havia una tempesta amb llampecs que era molt espectacular. A l’ arribar a aquest punt de l’entrevista en Lluís ens ensenya, des de la pantalla gran de l’aula d’anglès, les fotos que ha portat d’aquest viatge i d’altres que ha fet. Veiem el veler, els dofins que els acompanyaven a la travessa, els pescadors i mercats de Cabo Verde , els peixos voladors,... També d’Islàndia, on amb motos de neu va arribar fins el cràter del volcà que Juli Verne anomena en el seu llibre Viatge al centre de la Terra, de glaciars, de frarets,... Els nens i nenes segueixen apassionats el reportatge i li fan molts comentaris i preguntes fins que reprenem l’entrevista on l’havíem deixat. - De tot el que has vist què és el que més t’ha agradat? - Em va agradar molt Islàndia, però també pujar al Teide potser pel fet que és un volcà. - A la teva vida t’ha passat alguna cosa molt interessant o important? - El més important ha estat la família, els fills, els néts i la meva dona. - Tens algun animal a casa? - No tinc animals. M’agraden molt els gossos però no en tinc. - T’agrada passejar? - Moltíssim!! - T’agrada la música? I ballar? - Ballar no tant, però la música m’agrada molt. I per acabar ens ha portat per cada un de nosaltres un parell de cordes, caps que diuen els navegants, on ha fet un nus mariner. Hem d’aconseguir desfer-lo i tornar-lo a fer! Volem agrair al Lluís i a tots els avis i àvies que van venir els obsequis i bons moments que ens van fer passar!
 19. 19 VI. Les Nostres Festes __________________ AQUEST CURS LES PAPALLONES I LES MARIETES HEM VOLGUT EXPLICAR I IL·LUSTRAR LA LLEGENDA DE SANT JORDI TAL COM NOSALTRES LA CONEIXEM. FA MOLT TEMPS EN UN POBLE NO MOLT LLUNYÀ HI HAVIA UN DRAC QUE TENIA ATEMORIDA TOTA LA GENT. EL DRAC TENIA MOLTA GANA I ES MENJAVA A LES OVELLES EL DRAC ES VA MENJAR TOTES LES OVELLES, PERÒ TENIA MÉS GANA. LLAVORS VAN FER UN SORTEIG AMB TOTA LA GENT DEL POBLE I LI VA TOCAR A LA PRINCESA.
 20. 20 LA PRINCESA SE’N VA ANAR CAP A LA COVA DEL DRAC. VA APARÉIXER UN CAVALLER MOLT VALENT QUE ES DEIA SANT JORDI. CORRIA DALT DEL SEU CAVALL. VOLIA MATAR EL DRAC. SANT JORDI VA ARRIBAR I VA1 MATAR EL DRAC AMB LA SEVA LLANÇA. ESPEREM QUE US HAGI AGRADAT MOLT!
 21. 21 VII. El Racó del Llibre ___________________ Cinquè de C. Superior A la caza del tesoro (la escuela de piratas) Steve Stevenson. Va de pirates, els personatges són: Jim Ondina, Anton, Babor i Estribor…..i va fer una aventura segons el mapa del pirata Babor. Ha sigut molt divertit i el recomano als nens que els agradi les aventures. Andrea Soria BERNAT EL LLOP HOME Es tracta d’en Bernat, el llop home, té fama de ser terrorífic. Menja tot el que es troba pel davant del seu camí. Per lliurar-se de la seva mala fama té un pla secret. La Daisy és una noia que l’ajudarà… Recomano aquest llibre a nens de 8,9 i 10 anys. El trobo bastant divertit perquè els monstres fan riure molt i passen per aventures força simpàtiques. Et distreus molt amb les il.lustracions. Ayoub Gambour Bub! Allan Ahlberg És un nen, l'Eric que un dia per la nit se'n va anar a dormir i estava mig adormit i de mica en mica s'estava convertint en gos i quan s'estava convertint es va despertar. La seva germana estava adormida i l'Eric es va despertar i ... Si el vols llegir agafa'l!!! A mi m’ha agradat perquè es divertit i el recomano a la gent que li agradi diversió, aventura i més coses. Weam Danana
 22. 22 Criatures Malèfiques Jaime Rix En aquest llibre hi ha diferents històries que són a la vegada molt divertides i malèfiques. La història que més m’agrada és el xiscle de la llagosta. Però si voleu saber més... llegiu-lo. El recomano per a nens i nenes que tinguin 8 o 9 anys i de totes les edats perquè podeu gaudir del llibre. El recomano perquè m’ha agradat moltíssim. Paula Redondo De Nit a l’escola ( Un cas per a tu la penya dels tigres) THOMAS BERZINA Aquest llibre tracta de 3 detectius que volen saber tot el que passa al poble on viuen . En aquest llibre investiguen un cas que va de 2 lladres que volen robar …………. Si ho vols saber llegeix el llibre . M’ ha agradat perquè és molt entretingut i té suspense. El recomano per a nens de 9 a 12 anys. Jordi Lacort Jeff Kinney El llibre del diario del Greg atrapados en la nieve es un llibre molt divertit. No va sobre una mateixa història si no de la vida del Greg Heffley , del seu millor amic Rowley Jefferson i de la seva família . Us recomano el llibre perquè no només pots seguir la història llegint ,també es pot seguir amb les il·lustracions . Ferran Gombau
 23. 23 DIARI D’ UNA PENJADA (Manual de supervivència a l’ institut) Rachel Reneé És una nena que li passen moltes coses interessants, per exemple : Les seves amigues porten mòbil menys ella, llavors es compra un i no el vol ensenyar perquè li fa vergonya. Un dia li sona i el té que ensenyar perquè no té més remei … M’ ha agradat molt perquè es superdivertit perquè té moltes històries. El recomano als nens de 11 a 13 anys. Paula Muñoz Diari del Greg (quina calda) Jeff Kinney Són les vacances d’estiu, el Greg està a casa jugant a videojocs i menjant i no vol sortir de casa perquè el seu amic Rowley esta castigat. Si vols saber més llegeix el llibre i riuràs molt... Robin Juárez El codi del drac Elisabetta Dami Les Tea Sister fan un viatge a la Universitat de Ratford, allà es troben amb la germana de Geronimo Stilton, Tea Stilton. De sobte passa alguna cosa misteriosa: els objectes desapareixen. Qui els haurà agafat? Endevina qui és… El llibre m’agrada molt perquè és de misteri, humor i aventura. Els personatges són molt divertits. Marina Ortin
 24. 24 Jeff kinney A en Nate sempre li surt tot malament i sempre el castiguen i és molt ,molt mandrós i… Si en vols saber-ne més tindràs que agafar el llibre d´algun lloc… M´ha agradat molt perquè és sobre aventures i li recomano als nens entre 7 i 12 anys. Joan Lorenzo DIARIO DE GREG ATRAPADOS EN LA NIEVE El Greg ha perdut al seu millor amic Rowlley . Mentre l´intenta recuperar fa moltes coses divertides, com acabarà? Això ho has de descobrir tú llegint el llibre. El llibre està bé , perquè passen moltes coses que nosaltres fem durant la vida d'estudiant (dels 7 a 12 anys). Marc Selva NO VOLIES KARATE, STILTON? Geronimo Stilton En Geronimo, un dia, veu un amic seu i una amiga seva que el fan anar a un gimnàs especial per aprendre Karate, allà coneix el campió mundial de Karate. I si voleu saber més...llegiu aquest llibre. És molt divertit aquest llibre, té un mini manual de Karate, et diu com s’escriu Karate en japonès i et diu com cordar-se el cinturó de Karate. Té humor i aventura. Joel Serrano
 25. 25 La història tracta de quatre amics que troben un gos i el fitxen per a la seva agència de detectius. La seva profe de naturals es comporta de forma estranya i la agència vol descobrir que li passa. Si vols saber-ho teniu que llegir si no...No ho podreu saber mai!!! És súperdivertit i m’agrada perquè la història de la que tracta el llibre és d’aventures i entremaliada. El recomano a nens de 8-12 anys i també a nens entre 13-14, que els agradi llegir aventures. Mario Venegas RODDY DOYLE LA VENGANZA DE LAS RISITAS J.K Rowling Es un llibre que tracta de unes criatures petites que canvien de color. També protegeixen als nens en aquest cas són el Roddy i en Doyle li posen al seu pare, al senyo Mak, una caca de gos al peu, però si voleu saber com acabarà el senyor Mak us tindreu que llegir el llibre... A mi m'ha agradat perquè es interessant i té parts gracioses i se’l recomano als nens o nenes que els agradi l'aventura i riure molt. Erik Díazz MAITE CARRANZA En la nova escola del Victor se’n van de colònies a Tarragona. Allà fan un projecte: els romans. Decideixen fer 2 grups: els ibers que només són 5 I els romans que son 21… Hi haurà algun problema entre els 2 grups? Si ho vols saber l’hauras de llegir… Es divertit, aventurer… El recomano per a les persones que els hi agradi riure. Laura Játiva
 26. 26 Aquesta historia va sobre tres germans i un ratpenat .Un dia quan van exposar al museu una nova tomba egípcia, els tres germans es queden atrapats al museu per culpa d’ un dels germans (El Leo) que volia fer-li una foto .Al fer-li la foto passa una cosa espectacular ... Voleu saber com continua l’aventura doncs llegiu-vos el llibre Álvaro Es tracta d` un alumne que treballa a la pirateria, acompanyat per l`Anton, l` Ondina i els germans Babord i Estribord. Volen guanyar la Cursa de les Ones, ho aconseguiran? M` ha agradat molt perquè hi han moltes aventures i problemes, sobretot problemes. També m` agrada molt la pirateria. Arnau Filo entra en acción El libro comienza con robos en la clase de 8º D ¿Quién podrá solucionarlo? Acompaña a Filo, Picas y Lilibeth a solucionar este misterio. Me ha gustado mucho el libro porque es Un libro que te intriga y quieres saber mas De él ¡Os lo garantizo casi no duermo! Cande
 27. 27 Hi havia una vegada tres germans que lis va arribar una carta de la seva tieta que volia que la anessin a visitar. L’endemà la seva tieta els va portar al seu treball. Un cop allà, la seva mascota que era un rat-penat va escoltar un xiulet, és l’ esquelet d´ un caçador. Finalment els tres germans ajuden l´ esquelet a trobar al seu gos de companyia. A mi m´ agradat molt aquest llibre perquè està ple de aventures, terror i misteri... Claudia Conejo Tracta de dos nens, l’Alba i en Dídac, que sobreviuen a una catàstrofe. Tots dos viuen però els habitants són morts. Averiguaran perquè s’ha destruït el mon?Tornaran a la vida els habitants?Si vols saber com acaba aquest llibre continua llegint. M’ha agradat molt aquest llibre perquè és d’aventures i també té un vocabulari adaptat a la nostra edat. Ho recomano a la gent que li agraden les aventures i a la gent que li agrada molt llegir. Claudia Polo Este libro trata de un niño que asesina a los poderes del Jack, al que rescatan un grupo de magos. Entonces empieza una guerra donde pasa un suceso inesperado... Si quieres saber más lee el libro. No te lo puedes perder!!! Lo recomiendo a la gente que le gusta leer a la que le gusta el misterio. Íñigo
 28. 28 Tres avies s’encarreguen de descobrir misteris. Han de descobrir qui fa una tifa de gos al costat del portal de la veïna. De tan descobrir és van cansar i finalment et dones tres opcions de cada avia per elegir. Li puc recomanar a la gent que li agradi l’ humor i sobretot el misteri. Aprofita! No te’l perdis! Hakima El retorn al regne de la fantasia En aquesta història en Geronimo Stilton va al regne de la fantasia perquè la reina de les fades el necessita per trobar el cor de la felicitat. Creieu que el trobarà? Es rendirà? Tornarà al regne de les fades? Si ho voleu saber, os heu de llegir el llibre, no? És un llibre d’humor i aventura, el recomano als fanàtics de Geronimo Stilton. Jesús L’Amber és una nena que va a l’institut amb el seu millor amic en Justin un nen que coneix des de petit. De cop i volta en Justin s’ha de anar d’anar de la ciutat. L’Amber no ho vol acceptar però continuen la seva amistat per e-mail o per mòbil... Si vols saber més t’ hauries de llegir el llibre... El recomano a la gent sentimental i que li agradin les histories tràgiques i per rebre també consells d’amistat. Laia
 29. 29 Tres avies s’encarreguen de descobrir misteris Han de descobrir qui fa una tifa de gos al costat del portal de la veïna. De tan descobrir es van ficar en un robatori a un banc. M’ ha agradat molt per que fa molta gracia. I és una mica friki. El pots trobar a la biblioteca. Pol de la Torre
 30. 30 VIII. Ens ha visitat... ___________________ MAITE CARRANZA (escriptora) El 26 d’abril va ser un dia especial: la Maite Carranza ens va venir a visitar a l’escola!! Aquí teniu algunes de les coses que va compartir amb nosaltres i les nostres opinions: M’ha agradat molt que vingués la Maite perquè feia molt temps que la volia conèixer… Els nens i nenes de tercer hem llegit el llibre “contes divertits de pirates” (M. Carranza) i hem fet diverses activitats. Per exemple, vam imaginar com era un dels personatges: Silvestre el Borni!
 31. 31 Em va agradar moltíssim. Va explicar moltes coses i eren molt interessants. Va dir que per poder escriure una història primer de tot s’ha de llegir molt. El que més em va sorprendre va serEl que més em va sorprendre va serEl que més em va sorprendre va serEl que més em va sorprendre va ser quan va dir que la novel·la més llargaquan va dir que la novel·la més llargaquan va dir que la novel·la més llargaquan va dir que la novel·la més llarga que ha fet té 800 pàgines.que ha fet té 800 pàgines.que ha fet té 800 pàgines.que ha fet té 800 pàgines. Em sembla que és bona escriptora i que fa molt bé la seva feina. Ens va explicar que qui fa els dibuixos són els il·lustradors. Em va agradar molt! Sobretot quan ens va explicar que a casa, el seu fill, li ajuda a saber si estan bé els contes…
 32. 32 NEUS I MARIA JOSÉ (Llengua de Signes) El dia 8 de maig ens van visitar la Neus (intèrpret de Llengua de Signes) i la Maria José (professora de Llengua de Signes). Els nens i nenes de 3r, amb molt d’interès, els hi vam fer un munt de preguntes! Ens van explicar moltes coses sobre la Llengua de Signes, van resoldre dubtes que teníem i, també, ens van apropar al dia a dia d’una persona amb sordesa…
 33. 33 Sabíeu que existeixen diferents llengües de signes?? I que hi ha diferents graus de sordesa? I sabíeu que una persona amb sordesa... ... sap que piquen a la porta de casa seva o que truquen per telèfon perquè s’encén un llum? ... pot tenir fills i no tenen per què patir sordesa? ... té un camp visual més ampli ja que està acostumat a fer major ús del sentit de la vista? ... pot mirar la televisió? Hi ha programes amb intèrprets i/o subtitulats! ... pot anar a la discoteca? Sent la vibració de la música i es fixa en la gent que balla. ... fa servir despertador amb llum o amb vibració? ... pot conduir? Només necessiten els dos retrovisors laterals i el retrovisor interior més gran que l’habitual. ... no és muda? Una persona amb sordesa no és muda, ja que té capacitat per parlar!! … pot llegir els llavis? Li hem de facilitar tot vocalitzant, parlant a poc a poc i mirant-la. … poden anar al cinema a veure pel·lícules subtitulades? … pot anar a comprar, agafar l’autobús, el metro.... … té un signe que li representa i així no ha de lletrejar signant el seu nom.
 34. 34 També vam fer diferents dinàmiques i jocs, aprenent a signar noms, els dies de la setmana, els mesos de l’any… Mireu, mireu!! Ara s c se se t u a pers a a b s rdesa…
 35. 35 JOSE (Ceguesa) El dia 27 de maig va venir a l’escola el Jose, un noi que pateix ceguesa. Ens va explicar com és la seva vida ara, ja que no va ser fins a l’adolescència que va començar a perdre visió. Els nens i les nenes vam poder preguntar tots els dubtes que teníem entorn la ceguesa. El Jose ens els va anar resolent amb molta paciència!
 36. 36 es pers es a b ceguesa de vegades ecessite auda per a reait ar agu es tasques s bret t si es fa per pri era vegada Per e cert s que p de fer a b aut ia a a ria de c ses igua que t tes es pers es que hi veue b HEM APRÈS QUE HI HA MUNT DE COSES QUE PODEN FER LES PERSONES AMB CEGUESA I QUE ABANS NO ENS HO PENSÀVEM... per exemple: LES PERSONES AMB CEGUESA ACOSTUMEN A TENIR MOLT DESENVOLUPATS ELS SENTITS DE L’OÏDA I DEL TACTE. SABÍEU QUE PODEN RECONÈIXER RÀPIDAMENT ELS BITLLETS I LES MONEDES? NOSALTRES HO VAM INTENTAR… Vam poder viure la sensació de desplaçar- se sense veure-hi: ens vam tapar els ulls i ens havíem de moure per la classe amb el bastó! ÉS FORÇA COMPLICAT!!
 37. 37 Fer servir l’ordinador i el telèfon mòbil, llegir... i ho fan amb un programa especial que tenen instal·lat als seus aparells. Veure pel·lícules... una veu els va descrivint tot allò que succeeix a les diferents escenes. Anar per carrer i creuar quan el semàfor està en verd. SABÍES QUE... La ONCE és una organització que ajuda a les persones amb ceguesa, però també a persones que pateixen altres discapacitats. Vam poder veure i tocar diferents materials que ens van proporcionar: llibres de medi, de lectura, una calculadora amb veu, una cinta mètrica, un regle i un bastó. E Brai e s e siste a d’escriptura que fa servir es pers es a b ceguesa ESCRIPTURA
 38. 38 IX. Hem anat... ________________________ ELS NENS I LES NENES DE P4 I P5 HEM ANAT DE COLÒNIES A CANYELLES
 39. 39 X. El Rebost __________________________
 40. 40
 41. 41 E s d s curs s de 4t este treba a t e text i structiu a a c asse de e gua Aix v dir que redacte text s que e s i dique c fer certes c ses ( cs pr spectes…) es receptes s! text s i structius ta b" aix# que va pe sar que a ba da de redactar$ es… per qu% fer$ e a gu a& I dit i fet! Va a ar per fei a i e s va s rtir u es pi**es b #ssi es!!! Aqu# afeg#e e per i d +! a dec raci! a b ives e s va e ca tar!
 42. 42 T t afegi t e t -quet fregit! es pi**etes aba s de ser e f r ades E resu tat fi a …espectacu ar!
 43. 43 PI//ES I gredie ts (per a u a pers a)1 • U a assa petita de pi**a • Dues cu erades de t -quet fregit • F r atge ra at (de 4 tipus) • Petits tr ss s de per i d + i sa sitxes de Fra 5furt Preparaci!1 1 Agafeu$hi a assa petita de pi**a 2 P seu$hi dues cu erades de t -quet fregit 3 E p v reu$h a b e f r atge ra at 4 Afegiu e s b ci ets de per i d + i de fra 5furts 5 Agafeu a pi**a i p seu$ a e paper vegeta a s bre d’u a safata 6 E f r eu$ a dura t 20 i uts i a estar- esta per e ar! A TRES RECEPTES! Pur" de carabassa I gredie ts1 • 1 5g de carabassa ta ada i se se av rs • 250 g de patata • 1 ceba • @ de br u vegeta • Sa i pebre Preparaci!1 1 P se ’ i e u a cass a e u a a 2 Qua est- ca e t i tire a ceba ta ada fi eta a patata i a carabassa ta ada a daus 3 U a vegada be sa te ats e s i gredie ts afegi e br u i rectifique de sa 4 Deixe que c gui t t dura t @ h ra i triture 5 Si es v es p t afegir cre a de et i pebre
 44. 44 6 Per dec rar hi p de p sar b ci s de per i (e ce a s) pa fregit xips de carabassa Bs u a recepta t f-ci per t b a BDE PRDFIT! Es p t fer d’a tres i gredie ts (carabass! iat pasta aga verdures…) Past#s de Cirera I gredie ts1 • 1 paquet de assa FbrisaG • 250 de ata #quida • 4 us • 75 g de sucre re • 50 g d’a et es tes • 500 g de cireres Preparaci!1 1 Pri er esca fe e f r a 180 ˚ dura t u s i uts 2 av rs este e a assa i a p se a f r u s15 i uts fi s que quedi daurada 3 Apart barrege e s us a ata es a et es i e sucre Afegi es cireres ta ades i se se pi y 4 H p se di s a assa i t t seguit a f r a 180˚ u s 30 i uts L ! BDE PRDFIT!
 45. 45 XI. Passatemps ________________________ Chistes Un chico llega feliz de la vida a su casa y le dice a su papá: - Papá, papá... hoy jugué el mejor partido de mi vida. Metí 3 goles. - Felicidades hijito. ¿Y cuánto quedaron? - Perdimos 2-1 Hay un burro y un zorro. El burro se va desde México a Estados Unidos y el zorro de Estados Unidos a México y en esto que se cruzan por la carretera y le dice el zorro al burro: i am sorry y el burro le dice: i am burry. Què hace un catalán si se encuentra una tirita?... Se hace un corte para aprovecharla. ¿Qué hace un Catalán cuando tiene frío? Se acerca a una estufa. ¿Y cuando tiene mucho, pero que mucho frio? LA ENCIENDE
 46. 46
 47. 47
 48. 48 XII. Agenda _________________________ mes dia Activitat nivell juny 12, 13 i 14 Colònies a Llafranc Cicle Superior juny 14 Sortida al bosc Ed. Infantil juny 15 Festa fi de curs Tots juny 20 Escola de música (Concert) Primària juny 20 Lliurament d’informes Infantil i Primària juny 21 Sortida al Vendrell (Aqualeon) Cicle Inicial juny 21 Sortida a Barcelona (Poble Espanyol) Cicle Mitjà juny 21 Sortida a Barcelona (Imax) Cicle Superior juny 21 Últim dia d’escola Infantil i Primària juny 27 Lliurament 3r informe 6è setembre 12 Inici del curs Infantil i Primària
 49. 49
Publicidad