Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
proiect marketing
proiect marketing
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 11 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Más reciente (20)

Anuncio

Istoria BMW

  1. 1. IIssttoorriiaa BBMMWW
  2. 2. BMW = Bayerische Motoren Werke AG (Uzina Bavareză de Motoare) Sigla alb-albastră seminifică o elice albă care se rotește în cerul albastru. Firma BMW, este una din marile firme de automobile la nivel mondial. Aceasta are ca subdivizii ale sale companii de automobile cum ar fi: BMW Mini și Rolls-Royce Sloganul original al firmei este „Freude am Fahren”, ceea ce se traduce liber prin: Plăcere la condus, Plăcere la volan, iar în engleză: „The Ultimate Driving Machine”
  3. 3. Istoric Precursor al firmei BMW, a fost firma „Rapp Motorenwerke GmbH”, fondată în anul 1913 de către Karl Rapp. Această firmă, inițial producea motoare pentru avioane. Datorită performanțelor compania a semnat un contract cu armata Regatului Prusiei pentru construirea a 2.000 de motoare de tip V12. BMW în perioada interbelică După ce Tratatul de la Versailles a stopat producerea de avioane în Germania, ca urmare Gustav Otto i-a închis fabrica ș de avioane, iar BMW a trecut la producția de material rulant pentru căi ferate, specializându-se în producția de frâne În anul 1923 Max Friz și Martin Stolle au creat prima motocicleta BMW, denumită R32, iar în anul 1928 BMW a achiziționat în Eisenach , Farzeugfabrik Eisenach AG, un producător de mașini mici Dixi, și așa a devenit producător de automobile. La data de 22 martie 1929 BMW a produs primul autoturism în serie.
  4. 4. BMW în timpul celui de-al doilea război mondial BMW producea motoare de avioane în Allach, cu muncitorii la muncă forțată și prizonieri, din lagărele de muncă al Allach-ului și din alăturatul lagăr de concentrare din Dachau. Tot în această perioadă s-au construit și foarte multe motociclete pentru a fi utilizate în război.
  5. 5. BMW după cel de-al doilea război mondial În anul 1945, principalele uzine din München au fost aproape complet distruse. Uzina din Eisenach a fost preluată de Uniunea Sovietică. În acea peroadă firma a supravie țuit prin producția de motociclete, vase de gătit și frâne de vehicule.
  6. 6. Revigorarea companiei După vânzarea uzinelor de turbine din Allach compania a avut suficente fonduri pentru dezvoltarea unui nou proiect de autoturism. Noul model BMW trebuia să aibă caracter de limuzină dar cu motor puternic. În anul 1962 a ieșit pe poartă modelul BMW 1500 urmat de modele 1800 și 2000.
  7. 7. Anii 1970 – 1980 La sfârșitul anilor 1970, BMW a dezvoltat o variantă sportivă a seriilor „3” și „5”, acestea numindu-se M3 respectiv M5, inițiala „M” însemnând aici motorsport. Tot la sfârșitul anilor 70 a apărut și proiectul BMW M6. În anul 1973 a fost inaugurat noul sediu al BMW AG-ului „BMW-patru cilindrii”, conceput de arhitectul vienez Karl Schwanzer. În anii 1970 - 1993 sub Directorul General Eberhard von Kuenheim compania a cunoscut un avânt deosebit.
  8. 8. Anii 1980 – 2000 În prima parte a anilor ’80, încurajat de succesul în Formula 2, BMW a mai urcat o treaptă în topul sportului motorizat: Formula 1. Victoria nu s-a lăsat mult aşteptată: după doar 630 de zile, echipa BMW Brabham împreună cu pilotul său Nelson Piquet au câştigat campionatul mondial de Formula 1. În 1987 a fost lansat modelul 750i, primul model cu motor în 12 cilindri după mai mult de 50 de ani. La începutul anilor 90 conducerea companiei credea că numai cu o porucție mare se poate supraviețui în piața automobilelor. În anul 1994, BMW preia producătorul englez de automobile Rover Group (Rover, MG, Mini, Land Rover)
  9. 9. Mileniul al treilea. În data de 16 martie 2000 BMW s-a retras din proiectul Rover. A renunțat la MG Rover și la Land Rover, marca MINI a rămas la BMW. În anul 2003, BMW preia firma Rolls-Royce-Motor Cars de la Rolls-Royce plc. Imdeiat după achiziționarea firmei Rolls-Royce, BMW a prezentat pieței un nou automobil, sub numele de „Phantom”
  10. 10. Bibliografie ●

×