Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
CASA
ARIMON
Anàlisi d’una obra
arquitectònica
FITXA TÈCNICA
Nom de l’edifici: Casa Arimon
Nom dels autors:Josep Oriol i
Bernadet, Josep Renom i
Costa(estil arquitectòni...
ANÀLISI FORMAL
Material: pedra (còdols de riu),
formigó, acer, ciment, marbre,
rajola hidràulica i maó.
Sistema constructi...
CÚPULA
Vista des de l’interior de la
casa Arimon
Vista dins de la protecció de
vidre
ESPAI INTERIOR
Tipus de planta rectangular.
La casa es troba dividida en 4
plantes:
Planta baixa: gimnàs, recepció i
sala ...
ELEMENTS DECORATIUS
Pati amb palmeres i un
mur amb reixes
naturalistes (instal·lades
als anys 40)
Columnes jòniques
Com va...
ELEMENTS DECORATIUS
També cal destacar els dibuixos que il·lustren tota la
història de la casa Arimon, situats a les golfe...
ELEMENTS DECORATIUS
Aquests dibuixos resumeixen la història de la casa Arimon, des de
la seva construcció: l’allotjament d...
L’ESTIL
La característica més destacada és la d’estil modernista.Es
complementa amb els canvis decoratius que han deixat e...
INTERPRETACIÓ
La seva funció era residencial, però actualment, la
planta baixa, és pública (Arimon Centre Wellness).
Una d...
CONTEXT HISTÒRIC
AUTOR PRINCIPAL
Josep Renom i Costa (Sabadell 1880-
1931) , va ser un conegut arquitecte de
l’estil modernista.
Va ser fil...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Casa arimon. institut jonqueres

312 visualizaciones

Publicado el

Casa Arimon. Institut Jonqueres

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Casa arimon. institut jonqueres

 1. 1. CASA ARIMON Anàlisi d’una obra arquitectònica
 2. 2. FITXA TÈCNICA Nom de l’edifici: Casa Arimon Nom dels autors:Josep Oriol i Bernadet, Josep Renom i Costa(estil arquitectònic principal) i Santiago Casulleras i Forteza. Cronologia: 1858 / 2000-2008 (reforma) Estil: Modernista Tipus d’edifici: Residència familiar (1858 -1971) i Centre de salut i benestar (des del 2008) Ubicació de l’obra: C/ Arimon, 24 (Sabadell )
 3. 3. ANÀLISI FORMAL Material: pedra (còdols de riu), formigó, acer, ciment, marbre, rajola hidràulica i maó. Sistema constructiu: Arquitravat i voltat. Elements de suports: columnes, pilars, murs, finestres, portes i arcs. Elements sostinguts: coberta llindada i voltada(cúpula vidriada) Espai exterior: Predomini de la línea horitzontal. Torre modernista amb punt japonès en la teulada. Decoració externa(façana): guirnaldes esgrafiades i balustrada. Interior: pintura mural,esgrafiats i motllures.
 4. 4. CÚPULA Vista des de l’interior de la casa Arimon Vista dins de la protecció de vidre
 5. 5. ESPAI INTERIOR Tipus de planta rectangular. La casa es troba dividida en 4 plantes: Planta baixa: gimnàs, recepció i sala de massatges 1a planta: Habitacions (en plena reforma) . 2a planta (golfes): des d’on es contempla la protecció de la cúpula. 3a planta: Torrassa. Disposa de terrasses exteriors.
 6. 6. ELEMENTS DECORATIUS Pati amb palmeres i un mur amb reixes naturalistes (instal·lades als anys 40) Columnes jòniques Com va dir el seu propietari: “la Casa Arimon són 3 cases en un mateix lloc”, referint-se a la decoració. Les “cases” són la del 1858, la del 1911 i la del 1954.
 7. 7. ELEMENTS DECORATIUS També cal destacar els dibuixos que il·lustren tota la història de la casa Arimon, situats a les golfes de l’habitatge.
 8. 8. ELEMENTS DECORATIUS Aquests dibuixos resumeixen la història de la casa Arimon, des de la seva construcció: l’allotjament de la “Legió Còndor”, la família Garcia-Planas, l ‘arquitecte Josep Renom, etc.
 9. 9. L’ESTIL La característica més destacada és la d’estil modernista.Es complementa amb els canvis decoratius que han deixat els diferents residents al llarg de la història de l ‘habitatge. Hi ha una gran harmonia entre els elements actuals i la conservació del elements antics. També es troba l’ escala amb volta catalana, de les quals actualment no es construeixen.
 10. 10. INTERPRETACIÓ La seva funció era residencial, però actualment, la planta baixa, és pública (Arimon Centre Wellness). Una de les peculiaritats de la casa és que, on es troba el pati, va haver el primer circ a Sabadell (finals segle XIX). Actualment s’està fent reformes a càrrec de l’arquitecte Marc Garcia-Durán.
 11. 11. CONTEXT HISTÒRIC
 12. 12. AUTOR PRINCIPAL Josep Renom i Costa (Sabadell 1880- 1931) , va ser un conegut arquitecte de l’estil modernista. Va ser fill d’un mestre d’obres i va cursar la carrera d’arquitectura a Barcelona. Va ocupar durant 21 anys el càrrec de arquitecte municipal de Sabadell. En aquella època va fer grans obres com el mercat central, la Torre de l’Aigua i la casa Arimon. Va fer un projecte futurista per urbanitzar el bosc de Can Feu i els terrenys de Ca n’Oriac. Malauradament, la guerra civil va impedir la seva materialització.

×