Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Text global jornades espurna '14

920 visualizaciones

Publicado el

  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Text global jornades espurna '14

  1. 1. Casa de la Convalescència de l’Hospital de Sant Pau UAB VI Jornada Espurn@ 1Connecta’t, participa i comparteix Aprenem dels nostres alumnes Experiències d’aula Espurn@ Alumne Espurn@ Alcoverencs que fan tercer Connecta’t, participa i comparteix Aprenem dels nostres alumnes Experiències d’aula Espurn@ Alumne Espurn@ Alcoverencs que fan tercer
  2. 2. Casa de la Convalescència de l’Hospital de Sant Pau UAB VI Jornada Espurn@ 2Connecta’t, participa i comparteix Aprenem dels nostres alumnes Experiències d’aula Espurn@ Alumne Espurn@ Alcoverencs que fan tercer Bon dia a tots i totes: representants de l’equip Espurn@, mestres, pares i companys.. Aquest any els alcoverencs hem participat a l’activitat: “L’alumne Espurn@” . Ara els meus companys i jo us explicarem com ho hem fet, com ho hem viscut i que hem aprés en la nostra participació a l’experiència . Com ho hem fet? En primer lloc un grup de cinc o sis alumnes, escollits per ordre de llista serà el grup observador que proposarà els candidats a alumne Espurn@ . Per a proposar un company tenim en compte els criteris que a l’hora de tutoria, el grup classe ha acordat com : tenir respecte, fer la feina bé, ser responsable, saber compartir.... Els companys del grup, durant la setmana , observen a tota la classe tenint en compte els criteris acordats que poden variar segons la setmana, conversen entre ells i algunes vegades cal negociar per a acordar els candidats . Acabada la setmana, cada membre del grup observador, proposa un candidat per escrit explicant les raons per les quals el proposa. A l’hora de llengua, i dins els trenta minuts de lectura, fa lectura en veu alta, al faristol de la classe, del candidat escollit, argumentant i defensant les seves raons. Els companys de la classe ho comenten i fan la votació entre els proposats. La votació és secreta i individual i qui obté més vots serà escollit l’alumne Espurn@ de la setmana. Els vots de cada candidat els anotem en una taula que, a l’hora de Matemàtiques, ens servirà per a treballar els gràfics.
  3. 3. Casa de la Convalescència de l’Hospital de Sant Pau UAB VI Jornada Espurn@ 3Connecta’t, participa i comparteix Aprenem dels nostres alumnes Experiències d’aula Espurn@ Alumne Espurn@ Alcoverencs que fan tercer L’estel que defineix Ara cal conèixer les qualitats de l’alumne Espurna. Ho fem amb el que en diem “Estel que defineix” El mestre reparteix dos folis amb un estel de deu puntes, al mig de l’estel hi ha el nom del company escollit . Cada un de nosaltres, de forma anònima, escrivim una paraula que defineixi com és i el que sentim del nostre company a cada punta de l’estel. Després les llegim en veu alta, i les que més es repeteixen seran les qualitats que destacarem en l’escrit del peu de foto . Fem una fotografia i un petit escrit, després a noves tecnologies, ho pugem al bloc i ho enviem per correu electrònic a la Montse, que ho penja al portal Kitxalla. Per a conèixer una mica millor al nostre company/a, li demanem faci un petit escrit de les seves aficions i la seva família i porti fotografies d’allò que li agrada. Aquest escrit el pengem al bloc. A l’hora de medi es llegeix l’escrit i el comentem. És una manera més de conèixer els costums del nostre poble. Al començament ho vam treballar només a tutoria, però després ho vam fer a altres àrees, així doncs ,ho hem treballat a: noves tecnologies, llengua catalana, matemàtiques i coneixement del medi, és a dir, una petita experiència interdisciplinar.
  4. 4. Casa de la Convalescència de l’Hospital de Sant Pau UAB VI Jornada Espurn@ 4Connecta’t, participa i comparteix Aprenem dels nostres alumnes Experiències d’aula Espurn@ Alumne Espurn@ Alcoverencs que fan tercer QUÈ HEM APRÉS...? Hem aprés a: 1. Observar amb criteri els nostres companys. 2. Dialogar, negociar i arribar a acords. 3. Prendre decisions de manera responsable. 4. Explicar les coses sense vergonya. 5. Confiar en mestres, pares i companys. 6. Que el bon treball té una bona recompensa. 7. Compartir i conèixer i ser un equip que busca un mateix objectiu. Aquesta experiència en ha ajudat a millorar les nostres relacions de grup i a conèixer més les famílies i les aficions i activitats dels nostres companys fora de l’escola. A casa hem tingut més possibilitats de fer coses i han confiat més en nosaltres.
  5. 5. Casa de la Convalescència de l’Hospital de Sant Pau UAB VI Jornada Espurn@ 5Connecta’t, participa i comparteix Aprenem dels nostres alumnes Experiències d’aula Espurn@ Alumne Espurn@ Alcoverencs que fan tercer Com ho hem viscut: Hola, jo em dic Cati, quan vaig ser escollida “alumna espurna” em vaig emocionar molt perquè no em creia que quasi tota la classe em votés a mi. Que em votessin les meves amigues ho veia normal, però que ho fessin tots menys un (que va votar en blanc), mai ho hagués pensat. Des de el meu lloc, vaig veure a la pissarra digital la meva foto al bloc i al portal Espurn@ , va ser un dels moments que em vaig sentir més orgullosa de mi mateixa. Quant vaig arribar a casa el primer que vaig fer fou dir als meus pares que era “alumna espurn@”. Em van felicitar i es van posar orgullosos de mi. La meva mare va començar a telefonar a tota la meva família... quina sensació més estranya!, em felicitàvem més que pel meu aniversari... Jo pensava: si tots saben que ho faig bé ara no puc fer-ho malament! Així que em vaig sentir premiada i compromesa amb la meva feina, una experiència molt maca. Bon dia, sóc l’Oriol. Al ser alumne destacat em vaig alegrar molt. En arribar a casa ho vaig explicar als meus pares que es van posar molt contents i em van regalar un taulell d’escacs. El dissabte següent vam anar a dinar al “Viena” per a celebrar-ho, i vaig convidar al meu amic Hèctor. Després de dinar, jugàrem a escacs fins les quatre i després vam anar de compres.
  6. 6. Casa de la Convalescència de l’Hospital de Sant Pau UAB VI Jornada Espurn@ 6Connecta’t, participa i comparteix Aprenem dels nostres alumnes Experiències d’aula Espurn@ Alumne Espurn@ Alcoverencs que fan tercer Sóc la Natalia. Jo vaig tenir una sensació rara perquè vaig passar dos anys amb una mestra que em deia “Natalia et portes molt bé” però res més.... Aquesta vegada em vaig sentir premiada. Quan van passar el foli amb l’estel en veure el que els alumnes pensaven de mi. Em vaig sentir orgullosa, fins i tot un nen em va dir que era “Wauuu” . A casa, els meus pares, es van passar quasi tota la tarda al “WhatsApp “ enviant missatges al amics i familiars. Jo notava que feien més cas al telèfon que a mi. La gent que venia em felicitava, fins i tot, la meva tieta em va regalar una màquina de fer polseres. Sóc el Martí ,el geganter del grup. Quan em van escollir em vaig posar molt content i tota la família em va felicitar. Ara m'esforço a treballar i a ser mes responsable. I em sembla que els pares m’entenguin més i confiïn més en mi. Sóc la Júlia. Quan vaig ser alumna destacada no vaig poder sortir sola perquè la meva companya i jo vam empatar. A mi m' hagués agradat més sortir sola, però vaig aprendre que s’ha de compartir. El dia següent en arribar a l'escola, el Cosme em va dir ens havien penjat al portal Kitxalla, encara em vaig posar mes contenta. Al pati nens d'altres classes em deien que havien vist la meva foto a internet.
  7. 7. Casa de la Convalescència de l’Hospital de Sant Pau UAB VI Jornada Espurn@ 7Connecta’t, participa i comparteix Aprenem dels nostres alumnes Experiències d’aula Espurn@ Alumne Espurn@ Alcoverencs que fan tercer Jo a em dic Lorena. Quan em van triar per a sortir al projecte Espurna em va agradar molt, la veritat és que no m’ho esperava, pensava que triarien a un altre nen. perquè ell sempre tenia molts vots, però al final quan van fer el recompte de vots jo en vaig tindre més que ell. Quan vaig arribar a casa li vaig explicar als meus pares i es van posar molt contents. Em van donar una abraçada molt forta, em van felicitar i la meva germana també. De regal vaig poder anar al “Burger King” amb un amic meu!!! Hola sóc la Maria. Jo també em vaig posar molt contenta, i a casa els pares... que us he de dir? Aquell dia em van fer més abraçades que mai, i noi que bé que em vaig sentir , fins i tot el meu germà Marc, es va tirar damunt meu i els dos , plaf!! a terra. Els primers dies, els meus pares, van fer més cas del portal Espurna que de mi. Jo venia a l’escola més contenta i amb més ganes . Personalment, m’ha ajudat a reflexionar i a pensar en endreçar els meus errors. Per a acabar la nostra exposició, volem donar les gràcies, a tots els companys que hi han participat, als mestres, als pares i especialment als representants de l’equip Espurn@ per convidar-nos a participar de forma activa a les jornades i a tots els que han sigut “Alumne Espurn@. Moltes gràcies!

×