Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Edat antiga
Edat antiga
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 13 Anuncio

Más Contenido Relacionado

A los espectadores también les gustó (20)

Anuncio

Similares a L'edat antiga (20)

Anuncio

Más reciente (20)

L'edat antiga

 1. 1. L'EDAT ANTIGA
 2. 2. CELTES I ÍBERS Fa devers 3.000 anys , la Península Ibèrica estava habitada per dos grans grups de pobles: -Els celtes: Habitaven a la Meseta i a la costa atlàntica de la Península. Es dedicaven a la ramaderia. -Els ibers: Vivien a la costa mediterrània. Es dedicaven a l'agricultura i la ramaderia. Aquests pobles s'organitzaven en tribus i vivien en poblats emmurallats i elevats.
 3. 3. TARTESSOS I POBLES COLONITZADORS A la vall del Guadalquivir hi havia un regne anomenat Tartessos. Les seves riqueses varen atreure als fenicis ,que varen fundar colònies, i també als grecs i als cartaginesos.
 4. 4. COLÒNIES A LA PENÍNSULA Els fenicis varen arribar des d'Àsia i es varen establir a la costa andalusa. Els grecs varen arribar a la costa de Catalunya. Els cartaginesos varen venir des del nord d'Àfrica i es varen assentar a les Illes Balears a l'est de la península.
 5. 5. HISPÀNIA ROMANA Els romans varen dividir Hispània en províncies amb un governador. Les lleis romanes es varen implantar a tot el territori i el llatí va substituir les llengües que es parlaven. L'any 380 , el cristianisme es va convertir en la religió oficial. La societat hispana es va organitzar en homes lliures i esclaus.
 6. 6. ART ROMÀ Les ciutats romanes s'organitzaven al voltant de dos carrers: el cardo maximus i el decumanus. A l'encreuament hi havia el fòrum , que era la plaça on es situaven els edificis principals.
 7. 7. TEATRE Teatres: Construcció en què els actors representaven les obres.
 8. 8. TERME Termes: Banys públics que els romans utilitzaven com a locals d'oci.
 9. 9. AMFITEATRE Amfiteatre: Construcció en què s'organitzaven les lluites entre gladiadors i entre aquests i animals salvatges.
 10. 10. CIRC Circ: Construcció en què se celebraven les carreres de carros i altres espectacles.
 11. 11. AQÜEDUCTE Aqüeducte: Conducció artificial per la qual els romans feien arribar l'aigua fins a les ciutats.
 12. 12. MOSAICS I PINTURES Els romans decoraven els murs amb pintures i cobrien els terres amb mosaics que elaboraven amb peces petites de colors diversos dites tessel.les.
 13. 13. ESPERAM QUE US HAGI AGRADAT!!! ;) DE SOFÍA , NAILA , ADRIÁN I LAURA.

×