Creador de l'escola del poble, de l'escola
popular, no en sentit purament caritatiu,
sinó en un esperit social.

Cristina ...
Context històric de l’autor
 Época de transició
 Canvis politics, socials i culturals
 Il·lustració

Romanticisme

En l...
Biografia
 1746-1827
 Escola nova
 Educació
 Il·lustrats
 Emili
Instituts de Pestalozzi
 Stans(1799): refà l’escola de pobres( 1798),pedagogia

del cor,aprenentatges intel·ligència
 Bu...
Rousseau i Kant influencies
Kant:
 Es torna a agafar la teoria del coneixement creada per
Kant.
Rosseau:
 Idees de Rouss...
Mètode pedagògic
 El veritable aprenentatge és produeix a partir de la comprensió







dels fenòmens i les seves r...
Influencia de la família en
l’educació
 La família és una institució educativa fonamental.
 L’amor matern és la força mé...
Principis pedagògics
 El nen ha de poder actuar amb absoluta llibertat per

tal de poder entrar en contacte amb tot el qu...
Repercussió actualitat
 Importància al desenvolupament dels nens.
 Aprendre per mitja del joc.
 Va posar èmfasi a les a...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Johann heinrich pestalozzi exponer

668 visualizaciones

Publicado el

  • Sé el primero en comentar

Johann heinrich pestalozzi exponer

  1. 1. Creador de l'escola del poble, de l'escola popular, no en sentit purament caritatiu, sinó en un esperit social. Cristina García Anna Terol
  2. 2. Context històric de l’autor  Época de transició  Canvis politics, socials i culturals  Il·lustració Romanticisme En les escoles:  Nens aprenen de memòria i repeteixen els passatges dels llibres  Educació enciclopèdica.
  3. 3. Biografia  1746-1827  Escola nova  Educació  Il·lustrats  Emili
  4. 4. Instituts de Pestalozzi  Stans(1799): refà l’escola de pobres( 1798),pedagogia del cor,aprenentatges intel·ligència  Burgorf(1800-1805):fundació quàdruple (escola,pensionat,seminari de mestres i orfenat)  Yvverdon(1805-1825):Crea un institut de noies,crea un institut per a nens amb deficiències sensorials(sordomuts).Esdevé un laboratori pedagògic a Europa
  5. 5. Rousseau i Kant influencies Kant:  Es torna a agafar la teoria del coneixement creada per Kant. Rosseau:  Idees de Rousseau. L'home ha d'aprendre en el camp, cultivant la terra Neuhof  No sobreprotecció  Va educar el seu fill Jackob segons l’Emili.
  6. 6. Mètode pedagògic  El veritable aprenentatge és produeix a partir de la comprensió      dels fenòmens i les seves relacions. L’escola "desenvolupar y cultivar les disposicions i les facultats de la espècie humana: Cor, esperit i mà” Es va plantejar la necessitat de la pràctica i l’experimentació. Considera l’educació com una ajuda que es proporciona a l’infant perquè avanci en el seu procés d’aprenentatge i activitat educativa del mestre com un art. Destacables les seves experiències educatives a través del joc, les activitats manuals i corporals i l’adquisició del llenguatge. forma(geometria) numero(aritmètica) nom(llenguatge)
  7. 7. Influencia de la família en l’educació  La família és una institució educativa fonamental.  L’amor matern és la força més poderosa, l’afecte és l’estímul de l’educació.  La mare és la primera educadora.  No han de ser exageradament protectores.
  8. 8. Principis pedagògics  El nen ha de poder actuar amb absoluta llibertat per tal de poder entrar en contacte amb tot el que el rodeja.  L’escola ha de desenvolupar l'intel·ligència del nen, potenciar les facultats humanes  Educació plàstica i física  Posa emfasi en millorar la educació moral i religiosa
  9. 9. Repercussió actualitat  Importància al desenvolupament dels nens.  Aprendre per mitja del joc.  Va posar èmfasi a les activitats manuals.  Dona importància a l’afectivitat des del mateix moment de nàixer.  Va destacar el desenvolupament social del nen: primer a la família i segon a l’escola.  Creació institucions d’infants sense recursos.

×