Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

L’àlbum il.lustrat-ESC Teresa Miquel i Pàmies

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
El conte
El conte
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 20 Anuncio

Más Contenido Relacionado

A los espectadores también les gustó (20)

Similares a L’àlbum il.lustrat-ESC Teresa Miquel i Pàmies (20)

Anuncio

Más de Crp Baix Camp (20)

Más reciente (20)

Anuncio

L’àlbum il.lustrat-ESC Teresa Miquel i Pàmies

 1. 1. L’àlbum il·lustrat L’àlbum il·lustrat com a eina educativa per al desenvolupament lector i emocional dels lectors novells.
 2. 2. Què és un àlbum il·lustrat? És un dels gèneres de literatura infantil actuals que per les seves característiques, s’adapta més al gust dels primers lectors. La interacció del text i de la il·lustració, amb una finalitat narrativa provoca motivació lectora en els nens. La il·lustració complementa la part escrita.
 3. 3. Creem l’ambient adequat a la Biblioteca. Llum suau i ambient relaxat.
 4. 4. Mirem primer les imatges.
 5. 5. Un cop vistes les imatges , els nens i nenes diuen què els suggereixen. Aquí comencen a sortir les emocions.
 6. 6. Pensen un títol: La nena i la tristesa. Un conte trist. La nena i les seves llàgrimes. La nena està sola. La nena trista. La nena plora per sempre. La nena rara.
 7. 7. Els nens diuen de què creuen que parla el conte. Molt de treball de la imaginació i de les emocions. D’una nena que està trista. Està sola i plora. S’avorreix perquè no té ningú per jugar. Està trista perquè no pot jugar.
 8. 8. Es llegeix el conte. Anem relacionant el que diu el conte amb les seves vivències en el camp de les emocions. És sorprenent el que els nens arriben a comunicar-nos en el camp de les emocions.
 9. 9. Iintentem relacionar els colors amb l’estat d’ànim,...
 10. 10. També es treballa la metàfora.
 11. 11. Les línies horitzontals donen la sensació de tranquil·litat, pau, relaxament.
 12. 12. Els docents fem de mediadors entre llibre i alumne, per tant hem de conèixer les característiques formals i artístiques així com els missatges que es desprenen de la lectura d’aquests.
 13. 13. TEMES PREDOMINANTS El món familiar. El món interior de l’individu. El món imaginari. PER AIXÒ: Mestres i pedagogs podem recórrer a l’àlbum il·lustrat per emprar-lo sistemàticament com a recurs educatiu per al treball de l’animació i comprensió lectores, de l’educació emocional i de la resolució de conflictes.
 14. 14. EN RESUM: Bona eina pel treball d’animació lectora. Ajuda a desenvolupar el gust per la lectura. Molt bona manera d’estimular el treball creatiu i imaginatiu. Positiva per potenciar l’expressió oral. En el treball de la relació entre “el jo i els altres” se’n poden treure molt bons fruits. Serveix de molt ajut en el treball de les emocions.
 15. 15. ALTRES TÍTOLS
 16. 16. Cites: “Es importante educar el gusto de aquellos que empiezan a asomarse a los libros y, en un mundo donde lo visual ocupa un lugar tan destacado, es necesario aprender a leer y criticar las imágenes. Es un camino largo que hay que empezar a andar desde muy pronto”. (Vicente Ferrer Azcoiti).
 17. 17. Las imágenes no deben ser simples adornos del libro ni debemos considerar que simplemente hacen al libro más bonito. Las imágenes constituyen por sí mismas un lenguaje de fácil aprehensión por parte de los niños, que pueden tener tanta o más importancia que el lenguaje escrito. Por este motivo, es indispensable prestar atención a la calidad gráfica de los libros para niños” (Uribe, V.- Delon, M.).
 18. 18. Teresa Duran a Àlbums i altres lectures (Rosa Sensat, 2007): “Un bon àlbum no deixa indiferent el lector. La seva ment no sols ha entrat en contacte amb un relat possible sinó, a més, amb una manera possible de fer un relat”. Matilde Portalés a l’article “Quan les paraules es vesteixen de colors: les mil cares de l’àlbum il·lustrat” (Escola Catalana, 439): Més enllà de la simple funció didàctica del llibre infantil hi ha una clara intencionalitat lúdica, creativa i emocional. REFLEXIÓ: "La trobada fortuïta d'un bon llibre pot canviar el destí d'una ànima", Marcel Prévost

×