El Montsenyi els seus arbres!  Vidal Bosqued
El Montseny 1  El nom de Montseny ve  del llatí que traduït al  nostre idioma, Mont vol  dir muntanya i seny  s...
El Montseny 2  Les comarques que hi  ha al voltant son :  Osona, El Vallès  Oriental i La Selva.  El riu Torde...
El Montseny 3Està format per...El Turó de lHome, les              Quins noms!?@& Agudes, el Matagalls, Pui...
LAlzina 0  Nom científic: Quercus ilex.  Família: Fagàcies.  Origen:  Països mediterranis.  Reproducció: Les...
LAlzina 1−  Lorigen!Ve del mar Mediterrani occidental   El mar allà sesta molt bé
LAlzina 2    Les fulles    Les fulles joves tenen punxes però al fer se   velles sarrodoneixen, per tant la fulla ...
LAlzina 3    El fruit    La gla madura el setembre    A les fotos encara no estan madurs         Quina f...
LAlzina 4  Altres informacions: Les glans són  molt apreciades com a aliment dels  porcs.  La fusta és utilitzad...
El Castanyer 0  El nom científic és : Castanea sativa.  Família: Fagàcies.  Origen:  Europa meridional i Àsia M...
El Castanyer 1  El castanyer és comú al nord-est de Catalunya.  O també al Pirineu, a les Serralades Costaneres  C...
El Castanyer 2  EL SEU FRUIT!!!!Tenen una protecció en una cúpulaLes castanyes són un aliment molt energètic que conté ...
El Castanyer 3  El Castanyer serveix  per a moltes coses...  Com posar follets!  Altres informacions:  La fus...
El Castanyer 4  LA FULLA!!!!  Les fulles dels castanyers  són simples, de forma  ovalada o de punta de  llança ...
LAvet 0  Nom científic: Abies alba.  Família: Pinàcies.  Origen:  Centre i sud dEuropa.  Reproducció: Es repr...
LAvet 1  Totes les espècies  daquest gènere són  arbres de fulla perenne  que fan de 10 a 80  metres dalçària.
LAvet 2  LAvet també serveix per...  La seva fusta és utilitzada  per fer mobles, bigues i per  fabricar paper. ...
LAvet 3  Els fruits són els  pinyons, que surten de  la pinya.  Si els que estàveu us  recordeu a P-5 ens van ...
Altres cosses sobre el Montseny.                                Aixó sacaba!El Parc Natura...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

El montseny

881 visualizaciones

Publicado el

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

El montseny

 1. 1. El Montsenyi els seus arbres! Vidal Bosqued
 2. 2. El Montseny 1 El nom de Montseny ve del llatí que traduït al nostre idioma, Mont vol dir muntanya i seny sagrada, o sigui que Montseny vol dir muntanya sagrada.
 3. 3. El Montseny 2 Les comarques que hi ha al voltant son : Osona, El Vallès Oriental i La Selva. El riu Tordera és un riu que passa pel mig. El Montseny és patrimoni mundial de la UNESCO! Lhem de cuidar bé!!
 4. 4. El Montseny 3Està format per...El Turó de lHome, les Quins noms!?@& Agudes, el Matagalls, Puig Drau, el Sui, el Pla de la Calma i el Tagamanent.
 5. 5. LAlzina 0 Nom científic: Quercus ilex. Família: Fagàcies. Origen: Països mediterranis. Reproducció: Les glans maduren a la tardor i cauen a terra. Germinen fàcilment amb les pluges. Hàbitat: Suporta bé la sequera i viu en diferents tipus de terres, des del costat del mar fins als 1500m daltura. És molt resistent i rebrota després dels incendis.
 6. 6. LAlzina 1− Lorigen!Ve del mar Mediterrani occidental El mar allà sesta molt bé
 7. 7. LAlzina 2  Les fulles  Les fulles joves tenen punxes però al fer se velles sarrodoneixen, per tant la fulla de la dreta serà jove I la de lesquerra vella .  Tenen un borrissol blanc a la part inferior.
 8. 8. LAlzina 3  El fruit  La gla madura el setembre  A les fotos encara no estan madurs  Quina fam!
 9. 9. LAlzina 4 Altres informacions: Les glans són molt apreciades com a aliment dels porcs. La fusta és utilitzada per a la construcció i per la fabricació deines. També sutilitza per fer carbó vegetal. A Catalunya hi ha 2 varietats dalzines: lalzina de fulla llarga (Quercus ilex subsp. ilex) i lalzina de fulla curta o carrasca (Quercus ilex subsp. rotundifolia). També hi ha el garric (Quercus coccifera) que presenta forma darbust amb les fulles i les cúpules de les glans punxants. Un altre arbre similar és lalzina surera (Quercus suber) de lescorça del qual sextreu el suro.
 10. 10. El Castanyer 0 El nom científic és : Castanea sativa. Família: Fagàcies. Origen: Europa meridional i Àsia Menor. Reproducció: Es reprodueix per llavors. Hàbitat: Viu en terrenys frescos i plujosos formant bosc; no suporta els terrenys amb molta calç.
 11. 11. El Castanyer 1 El castanyer és comú al nord-est de Catalunya. O també al Pirineu, a les Serralades Costaneres Catalanes i al nord i linterior del País Valencià. Com tothom sap la “Castanyera” ven castanyes a la gent. I ara us explicaré coses sobre el seu fruit...
 12. 12. El Castanyer 2 EL SEU FRUIT!!!!Tenen una protecció en una cúpulaLes castanyes són un aliment molt energètic que conté unespinosa !!40% dhidrats de carboni. També posseïxen proteïnes,lípids, sals minerals i vitamines A, B i C. La cultura popularde cada regió ha ideat diferents maneres de preparar-les.Es poden menjar crues, rostides, cuites o seques.
 13. 13. El Castanyer 3 El Castanyer serveix per a moltes coses... Com posar follets! Altres informacions: La fusta és utilitzada per fer mobles i bótes de vi.
 14. 14. El Castanyer 4 LA FULLA!!!! Les fulles dels castanyers són simples, de forma ovalada o de punta de llança i duna longitud que va des dels 10 fins als 30 centímetres.
 15. 15. LAvet 0 Nom científic: Abies alba. Família: Pinàcies. Origen: Centre i sud dEuropa. Reproducció: Es reprodueix per llavors. Hàbitat: Viu a lalta muntanya entre els 1200-2000m, en terres permeables dels Pirineus, si bé també el trobem al Montseny.
 16. 16. LAvet 1 Totes les espècies daquest gènere són arbres de fulla perenne que fan de 10 a 80 metres dalçària.
 17. 17. LAvet 2 LAvet també serveix per... La seva fusta és utilitzada per fer mobles, bigues i per fabricar paper. De les fulles i la fusta sextreu loli de trementina, que es fa servir en medicina; de lescorça sextreu la trementina per a la fabricació de pintures i vernissos.
 18. 18. LAvet 3 Els fruits són els pinyons, que surten de la pinya. Si els que estàveu us recordeu a P-5 ens van explicar el conte del petit avet dons no tenia res a veure perquè els avets són molt alts!
 19. 19. Altres cosses sobre el Montseny.  Aixó sacaba!El Parc Natural del Montseny és un dels 12 espais naturals que gestiona la Diputació deBarcelonaTres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: la carena del Turó de lHome(1.706m) i les Agudes (1.703m), el Matagalls (1.697m) i el pla de la Calma (Puig Drau1.344m), que, units pels colls de Sant Marçal i de Collformic respectivament, encerclen laconca alta del riu Tordera. Les diferències dhumitat i temperatura expliquen la vegetació que es desenvolupa al Montseny. A la vegada que es guanya en alçada, es reprodueixen les formacions vegetals característiques de la mediterrània a les parts baixes (alzinars, suredes i pinedes), de la muntanya mitjana plujosa més amunt (alzinar muntanyenc i rouredes), dambients centreeuropeus per sobre dels 1.000m (fagedes i avetoses) i, fins i tot, dambients subalpins als cims (matollars i prats culminals).

×