Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Th.generatie spontane.

946 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Atención sanitaria
 • Sé el primero en comentar

Th.generatie spontane.

 1. 1. Ministerul sanatatii al Republicii Moldova Colegiul de Medicina Balti Proiect la biologie pe tema: “Teoria generatiei spontane”
 2. 2. Profesoara: Iacovet Natalia
 3. 3. Realiza: Matco Carolina & Lupacescu Valeria
 4. 4. Teoria generatiei spontane
 5. 5. Teoria generatiei spontane :  Cea mai veche concepţie despre apariţia vieţii pe pământ, apărută încă din Antichitate, este Teoria Generaţiei Spontane, susţinută şi exprimată în doctrina lui Democrit. Potrivit acesteia, viaţa este rezultatul acţiunii forţelor mecanice ale naturii.
 6. 6.  Cum de apar viermi în organismele moarte ce putrezesc?  Dar omizi pe frunze?  Dar broaşte într-un lac format de ploaie?
 7. 7. Raspunsuri:  Apar spontan acolo unde sunt îndeplinite condiţiile naturale specifice fiecărui tip de animal, spune cea mai veche ipoteză existentă despre apariţia indivizilor anumitor specii de animale.
 8. 8. J.B van Helmont El a descris o experienta in care, dupa spusele lui, in decurs de 3 saptamini,a creeat soareci din rufe murdare si seminte de graminee.Ca factor primordial in procesul de generare a soarecilor el a cosiderat transpiratia corpului uman
 9. 9. In 1688,savantu italian F. Redi a efectuat o o experienta prin care a contrazis teoria generatie spontane.El constata,folosind vase cu carne fiarta si carne cruda ca larvele apar in carne putrezita nu iau nastere prin generatie spontana,cum se considera anterior, ci se dizvolta din ouale de musca.
 10. 10. Odata cu descoperirea microorganismelor, ideea generatie spontane reapare din nou.Insa heterogeneza a fost definitiv respinsa in 1862, prin experientile engenioase ale microbiologului francez L. Pasteur
 11. 11. Folosind vase cu “git de lebada” cu lichid nutritiv sterilizat,el a deminstrat ca si microorganismele nu apar spontan,ci sint prezente pretutindeni in apa,,sol ,aer si se dizvolta acolo unde au conditii preilinice.
 12. 12. In concluzie , viata nu poate aparea prin generatie spontana in conditii obisnuite. Aceasta precizare este obligatorie,deoarece, dupa cum a mentionat biologul german E. Haeckel,”a nega generatia spontana inseamna a recunoaste minune, creatia divina a vetii”.

×