Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 17 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Similares a power point c4.pptx (20)

Más reciente (20)

Anuncio

power point c4.pptx

 1. 1. Samaris.U.A Andrés.V Desirée.M.A Alba.A CURES D’AUXILIAR D’INFERMERIA
 2. 2. ÍNDEX ● Descripció anatòmica i fisiològica de l’òrgan i sistema afectat. ● Explicació de la patologia principal, (clínica, etiològia, proves de diagnòstic….) ● Factors de risc. ● Explicació del preoperatori i el postoperatori immediat i mediat. ● Aplicació i explicació de les diferents dietes que pot requerir la nostre pacient. ● Explicació del pla de cures en planta durant 24h. ● Com pot contribuir l’auxiliar d’infermeria a l’educació per a la salut de la pacient. ● Indicacions per mantenir una vida saludable, dietes necessàries adaptades a un tractament de hemodiàlisi, com serien les constants vitals i quins tipus de tractaments es poden aplicar.
 3. 3. DESCRIPCIONS ANATÒMIQUES I FISIOLÒGIQUES Descripció anatòmica i fisiològica de l'òrgan i sistema afectat: - ANATÒMICA: ÒRGAN I SISTEMA - FISIOLÒGICA: ÒRGAN I SISTEMA
 4. 4. patologia principal. -Clínica: Dolor abdominal molt fort i continuat. -Etiologia: En una analítica presenta una anèmia important. -Proves de diagnòstic: Analítica i una ecografía. -Possible tractament: Cirurgia abdominal per extirpar l’embrió i reconStruir les trompes de fal·lopi. -Prevenció: Mètodes anticonceptius.
 5. 5. factors de risc. ● Fumadora Activa. 1. Emfisema. 2. Bronquitis Crònica. 3. Càncer de Colon. ● Hàbit Enòlic. 1. Cirrosi. 2. Càncer de fetge. ● Hàbit Alimentari Inadequat. 1. Anèmia. 2. Diabetis. ● Anorexia. 1. Depressió. 2. Bipolaritat. 3. Desnutrició.
 6. 6. ANATÒMICA: ÒRGAN I SISTEMA - Les trompes de fal·lopi son conductes simètrics i membranosos situat entre les fulles del lligament ample a l’ovari. Format per: · Pavelló (infundíbul) · Ampolla · Istme
 7. 7. SISTEMA REPRODUCTOR FEMENÍ Funcions: Producció d’òvuls Fertilització per espermatozous Correcta implantació de l’embrió Creixement i desenvolupament fetal Naixement
 8. 8. SISTEMA REPRODUCTOR FEMENÍ - Els genitals femenins estan composats de la següent manera: · Òrgans genitals interns: Vagina Úter Trompes de Fal·lopi Ovaris · Òrgans genitals externs: Mont de Venus Clítoris Orifici uretral Llavis menors Llavis majors Vestíbul vaginal Perineu Anus
 9. 9. Dietes ·DIETES BASADES EN EL NOSTRES CAS - Dieta absoluta - Dieta líquida - Dieta tova ·AMB L’ALTA DEL NOSTRE PACIENT: - Dieta hipercalòrica CLÍNIC:
 10. 10. CURES PREOPERATÒRIES - Identificar les necessitats del pacient abans de l’operació - Donar suport - Realitzar les cures Pautes d’actuació: - Caixa de pròtesis dental - Tovallola de dutxa, pijama i camisa de dormir - Termòmetre, tensiòmetre, fonendoscopi, oxímetre - Solució sabonosa de clorhexidina 4% povidona iodada sabonosa al 10% Procediments a seguir...
 11. 11. POSTOPERATORI INMEDIAT - Trasllat del pacient a la sala de reanimació o de despertar - Fins desaparèixer els efectes de l’anestèsia - Estabilització de consttants vitals S’han de seguir unes pautes d’actuació.
 12. 12. POSTOPERATORI MEDIAT - Període entre que es porta el pacient a l’habitació fins que se li dóna d’alta. Existeix un protocol pels canvis d’apòsits per evitar posibles infeccions de ferides i evitar l’accés a microorganismes i per tan el malestar del pacient.
 13. 13. Pla de cures ● Protocols. - L’aposit es canvia cada 24 h o quan estigui tacat aquest. - La cura sera sempre en condicions aseptiques.
 14. 14. procediment : 1- Informar a la pacient sobre la cura. 2- Rentar-se les mans i col·locar-se els guants. 3- Retirar l’aposit . 4- Netejar la ferida amb sèrum fisiològic . 5- Comprovar la coloració de la pell. 6- Revisar les cares de la ferida per evitar una infecció. 7- Assecar la ferida amb gases estèrils. 8- Col·locar l’aposit.
 15. 15. procediment: 9- Endreçar el material i rentar-se les mans . 10- Col·locar còmode a la pacient. 11- Anotar la cura a l’historia d’infermeria . - Aquest protocol s’ha de portar a terme cada dia , per evitar la infecció de la ferida i l'excés de microorganismes .
 16. 16. Contribució del tcai a l’educació per a la salut. 1. Informar. ● Informació relacionada amb les seva malaltia. ● Malalties psicològiques i físiques. ● Informar-li de mètodes de prevenció o millora. 2. Motivació. ● Aplicació de mètodes per motivar-la. ● Molt important el suport psicològic. 3. Ajudar. ● Ajuda constant amb els coneixements i habilitats necessàries. ● Intentar que no arribi a un punt sense retorn. 4. Donar suport. ● Aplicació de noves conductes, per mantenir un estil de vida saludable.
 17. 17. La hemodiàlisis . - La dieta de la pacient tindria que ser baixa en sodi per evitar les grans concentracions de sal a la seva dieta i per evitar-li problemas a la pacient . Tipus d'hemodiàlisi: 1- Diàlisis peritoneal : - Peritoneal continuada ambulatòria. - Peritoneal automatitzada (cicladora). 2- Hemodiàlisi . A la pacient li vindria millor una de las diàlisis peritoneal per la seva autonomia .

×