Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Servisi na internetu

Sofija i Marta 2019.

  • Inicia sesión para ver los comentarios

  • Sé el primero en recomendar esto

Servisi na internetu

  1. 1. Марта Младеновић и Софија Јовановић 8-1
  2. 2. Servisi Interneta су скуп сервисних протокола који се користе на Интернету и другим сличним мрежама. Они су другачије познати као TCP/IP, што је име два најважнија протокола међу овим стандардима.
  3. 3. Јавне (web, news, razgovor putem Interneta ) Основне(e-mail, telnet, ftp) Сигурносне (PGP, SSH, Kerberos) Системске (Ping) и Сервисе за претраживање (Veronica, Netfind, WAIS).
  4. 4. Основни сервиси на интернету су : (e- mail, telnet, ftp) - e-mail је сервис на интернету који омогућава примање и слање електронске поште. telnet је мрежни протокол који се користи на интернету или локалним мрежама.
  5. 5. PGP ( Pretty good privaci) је програм за шифровање који обезбеђује приватност и аутентификацију за пренос података.
  6. 6. Ping је алатка за администрацију рачунарске мреже која се користи за тестирање доступности одредишног рачунара на ИП (интернет протокол) мрежи за мерење времена за које се врати порука послата од домаћина ка одредишном рачунару. Име потиче из терминологије активног сонара који шаље импулс звука и ослушкује ехо ради откривања објеката под водом.
  7. 7. Veronica сервис за претраживање за Gopher протокол . Престао је са радом. Google jе америчка мултинационална технолошка компанија која је специјализована за услуге и производе везане за Интернет, који укључују и онлине оглашавање. Mozilla је бесплатан и отворени веб претраживач развијен од стране Mozilla Foundation и њене подружнице, Мozila Corporation.

×