Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Format av filer av teckensnitt: TrueType (TTF), PostScript och OpenType (OTF)

449 visualizaciones

Publicado el

Kännetecken, historia och definition av olika filformat för de olika teckensnitt filtyper för operativsystem som Windows, Mac OS och Linux. Truetype-teckensnitt (TTF) och Opentype Postscript (OTF) som finns på webbplatserna för gratis teckensnitt att ladda ner som http://www.typsnittfonter.com/ och de har speciella egenskaper och egenheter för att veta att filformatet används för varje sak som vi kan tjäna.

Publicado en: Software
  • Inicia sesión para ver los comentarios

Format av filer av teckensnitt: TrueType (TTF), PostScript och OpenType (OTF)

  1. 1. Format av filer av teckensnitt Teckensnitt eller typsnitt är filer som innehåller en uppsättning tecken (bokstäver). Dessa filer kan hittas på Internet och enkelt installeras i alla operativsystem. Källorna tillåter program som använder någon form av textredigerare kan ha olika sätt att skriva text bokstäver. Publicister som Microsft Word, Notepad.cc, Writebox, författare, Simplenote, Google Docs, Evernote Web, LyX, Skriv Monkey, fritid eller calligra Office. Andra program som behöver arbeta med texter använder också teckensnitt som laddas i operativsystemet. Power Point, Outlook, Photoshop och andra redaktörer behöver också typsnittsfiler. När du arbetar med någon form av RTF är typsnitt används. Klartext-program som Windows Anteckningar inte använder dessa format, men den mest grundläggande formen av bokstäver. Det finns olika typer av filer som finns på nätet för nedladdning och installation, kan du ladda ner olika format som har liknande innehåll, kommer vi att förklara: TrueType (TTF) Truetype är det vanligaste formatet och teckenstandard som utvecklats av Apple Computer på åttiotalet, efter idén om filformatet "Type 1" från Adobe. Den ursprungliga formatet var baserad på det språk som kallas Postscript. En av de stora fördelarna med Truetype till typ 1 erbjuder sig att utvecklare källor större kontroll över bildskärmen eller skrivaren till mindre storlekar, är bokstäver som läses mycket bättre. De kan användas på valfri skrivare eller annan utmatningsenhet kompatibel med Windows. Det är standardformatet i nedladdningswebbteckensnitten som http://www.typsnittfonter.com/. Det är standard för användning på datorer med Windows operativsystem. Det är mycket vanligt dess användning i hushåll och professionella miljöer som kräver exceptionell utskriftskvalitet. Filformatet har tillägget .ttf
  2. 2. PostScript (Type 1) Postscript är det första filformat för typsnitt. Skapad av Adobe främst för skrivare. Det är ett ” sidbeskrivningsspråk ” (PDL Page Description Language), som används i många äldre skrivare. Det började utvecklas 1976 och flyttade sedan till Xerox med PARC. Dess utvecklare var John Warnock, som används för att utveckla för att grunda Adobe 1982. Detta är det ursprungliga formatet på dessa filer och i dag används fortfarande. Postscript skilde sig från andra grundläggande format av skrivare som används en hel programmeringsspråk för att beskriva en utskriftsbilden. En fil kan skickas till en laserskrivare eller annan hög kvalitet enhet. För teckensnittsfilerna har 300 dpi, punkter per tum. Det här formatet är inte brukar finnas på nedladdning webbplatser, det är en mer professionell format, men fortfarande används. Postscript-teckensnitt är jämnare, detaljerade, högkvalitativa bokstäver, men är tyngre filer. Det är användningen är mer begränsad till format för utskrift, särskilt för professionell kvalitet tryckning av böcker, affischer och tidningar. Windows- operativsystem stöder detta format utan problem, men deras vikt gör dem olämpligt att använda. Filformatet har tillägget .ps Detta exempel är taget från Wikipedia av hur koden presenteras på detta språk. http://sv.wikipedia.org/wiki/PostScript
  3. 3. OpenType (OTF) Opentype skapades av Microsoft och Adobe vara nästa steg i Apples Truetype-och Postscript-format Adobe. Microsoft ville ha sina egna format och försökte med typsnitt avancerad teknik, ”GX Typografi”, men det fungerade inte och utvecklat Truetype Open 1994. Blev Adobe-teknik som bidrar till utvecklingen av typ 1-format. Bindning av båda resulterade till OpenType. Adobe och Microsoft fortsatt utveckling och stöd för Opentype-formatet för att bli ett universellt öppet standardformat för alla datorer. The Office of International Standards (International Organization for Standardization, ISO) antog den som ett standardformat, men har inte avslutat universalized, det är det andra formatet som används mest av nuvarande operativsystem. Filformatet har tillägget .otf Format för teckensnitt för operativsystem Alla format är kompatibla, aktuella program och Microsoft Windows-operativsystem stöd för alla tre formaten. Datorer med Mac-operativsystem som Mac OS X stöder också tre format. Detta operativsystem är installerat som standard Typsnittsbok program för att hantera dessa filer. Den Linux-baserade operativsystem stödjer även format teckensnitt, även om filhanteringssystem är annorlunda.

×