Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
A            B
1                1
              6

            5 ...
D
                       12

      1

                         11
  ...
Escola Pia Sant Antoni
Seminari d’Experimentals                    Prova sobre el Sistema Nerviós
Excre...
7. Com anomenem els receptors capaços de captar la llum?    8. Quin tipus de substància trobem a la part externa d...
10 (9) Assenyala les correspondències que hi ha entre:

    1.  Medul·la espinal    ..............
    2.  Cer...
-  ................................... s’altera progressivament un àrea del cervell provocant una
  disminució de la do...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Control nerviós 3

508 visualizaciones

Publicado el

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Control nerviós 3

 1. 1. A B 1 1 6 5 2 3 1 2 4 3 4 8 5 C
 2. 2. D 12 1 11 2 3 4 5 6 10 0 9 7 8 E 7 5 1 4 9 8 3 10 6 2
 3. 3. Escola Pia Sant Antoni Seminari d’Experimentals Prova sobre el Sistema Nerviós Excretor Tercer d’ESO Nom: 1(3) Posa nom a les estructures assenyalades en el dibuix A 1 4 2 5 3 6 2(2) Posa nom a les estructures assenyalades en el dibuix B 1 3 2 4 3(4) Explica en què consisteix el concepte de sinapsi; ajuda’t del dibuix C 4(10) Respon les següents preguntes: 1. La pupil·la canvia de mida segons la quantitat de llum. Com es troba en presència de llum intensa? 2. Quins receptors envien un senyal al cervell quan et posen un tros de glaç a l’esquena? 3. Quina part de la neurona es troba a l’interior de la medul·la? 4. Com han de situar-se dues neurones consecutives perquè l’ impuls passi de l’una a l’altra? 5. Quins són els tres tipus de neurones? 6. On es recull la informació i s’elabora la resposta en un acte reflex?
 4. 4. 7. Com anomenem els receptors capaços de captar la llum? 8. Quin tipus de substància trobem a la part externa de l’encèfal? 9. Com s’anomenen els actes quan l’ordre de resposta és donada per la medul·la espinal? 10. Les persones que tenen diabetis no produeixen insulina. Quina mena d’aliments no poden menjar? 11.Quina hormona s’allibera en el teu organisme davant d’una situació de perill? 5 (4) Explica les malalties associades a l’hormona del creixement. 6(4) Posa nom a les estructures assenyalades en el dibuix D 1 6 2 7 3 8 4 9 5 10 11 12 8(3) Escriu el que sàpigues sobre el sistema nerviós perifèric. 9(4) Com es realitza el control de la producció hormonal?
 5. 5. 10 (9) Assenyala les correspondències que hi ha entre: 1. Medul·la espinal .............. 2. Cerebel .............. 3. Escorça cerebral ............. 4. Bulb raquidi ............. 5. Hipotàlem .............. 6. Hipòfisi .............. 7. Nervis cranials .............. 8. Circumvolucions ............... 9. Nervis ............... a) Regula la temperatura corporal i alguns estímuls com ara la gana i la set. b) Controla el sistema hormonal. c) Hi radiquen les facultats intel·lectuals, com ara la intel·ligència, la memòria, el raonament i el judici. d) Coordina els moviments del cos, determina la postura i manté l’equilibri. e) Són 12 parells i surten de l’encèfal. f) Cadascun dels replecs que presenta l’escorça cerebral. g) A través d’ells circulen els impulsos nerviosos. h) Controla el ritme cardíac i el respiratori. i) Transmet informació cap a l’encèfal i rep informació de l’encèfal. 11 (3) Posa nom a les estructures assenyalades en el dibuix E 1 4 2 5 3 6 7 8 9 10 12 (14) Completa: b) Les cèl·lules que formen el sistema nerviós i que transmeten els impulsos nerviosos s’anomenen ................................., estan constituïdes per un ............................................, les ....................................i l’......................................... c) Els impulsos arriben a la medul·la espinal a través de les neurones .................................. i surten per les neurones ................................... en direcció als músculs i als òrgans. Pot ser que el missatge d’entrada sigui enviat a l’encèfal, que decideix el que cal fer. Això dóna lloc a un acte .................................. Però a vegades la medul·la espinal respon directament. Això dóna lloc a un acte ................................... d) La connexió entre dues neurones s’anomena .................................. Per tal que l’ impuls nerviós passi d’una neurona a una altra intervenen certes substàncies químiques anomenades ............................................ e) Són malalties del sistema nerviós: - .................................. causada per la incapacitat de regular el cervell els cicles de somni i despertar. - ................................... malaltia desmielinitzant.
 6. 6. - ................................... s’altera progressivament un àrea del cervell provocant una disminució de la dopamina. ................................... malaltia que causa la pèrdua progressiva de les funcions mentals perquè es deteriora el teixit cerebral

×