Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Escola Pia Sant Antoni
Departament d’experimentals
3r. D’ESO                      Nom:

1  En Jan ...
c) (1)  És equilibrat aquest plat?    d) (2) On és el desequilibri?
2(1)  Com definiries el concepte d’alimen...
8(1)  Per què són tant importants les vitamines en la dieta?
9(1)  En quin marge de pes es pot moure una persona a...
Taula de percentatges de nutrients en diferents aliments
Taula comparativa d’equilibri en la dieta
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Control nutrició

317 visualizaciones

Publicado el

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Control nutrició

 1. 1. Escola Pia Sant Antoni Departament d’experimentals 3r. D’ESO Nom: 1 En Jan va arribar a casa i va sentir aquela olor tant característica de casa seva a l’hora de dinar; li encantava aquella olor, significava que l’àvia era a la cuina i que aviat podrien degustar aquella exquisidesa que estava cuinant. En Jan, però, era conscient que aquella àpat no seria com els altres, era conscient que mentre menjava hauria d’interrogar a l’àvia sobre què hi havia en el menjar i quina quantitat, perquè la professora d’experimentals els havia posat com a deures fer-ho. Ell odiava això, enlloc de gaudir l’àpat, aquell dia, l’hauria de patir perquè l’àvia tenia males puces; era immillorable a la cuina, però per les seves coses era terriblement gelosa. − Àvia, que hi has posat avui al dinar? − Que potser no t’agrada? − Si molt, però què hi ha en l’estofat? − Què més dona si t’agrada, que em vols prendre el secret? Potser ho vol saber la teva mare i no gosa preguntar-m’ho? Potser la teva altra àvia, aquella bruixa? − No, és una feina d’experimentals, estem treballant l’alimentació. − Ah, bé, així doncs hi ha carn magra picada. − Només? − No − I què més? − Cigrons. − Quants? − Uns quants. − Deu quilos, potser? − No, 100 grams − I de carn picada? − La meitat. Després d’aquesta conversa desagradable en Jan va pensar que la resta la faria sol; va afegir mentalment quatre llesques de pa (75g.) i l’acompanyament de patates al caliu (uns 150g.). Plat únic, boníssim però plat únic. a)(5) Sabries dir quants grams de hidrats de carboni, greixos i proteïnes hi ha en aquest plat? b) (3) I quantes quilocalories?
 2. 2. c) (1) És equilibrat aquest plat? d) (2) On és el desequilibri? 2(1) Com definiries el concepte d’alimentació? 3(1) Com definiries el concepte de nutrició? 4(1) Què en saps de les característiques nutritives i calòriques dels glúcids? 5(1) Què en saps de les característiques nutritives i calòriques dels lípids? 6(1) Què en saps de les característiques nutritives i calòriques de les proteïnes? 7(3) Una persona gasta al dia aproximadament unes 3000 quilocalories. Coneixent el valor calòric dels greixos (9 Kcal/g) i les reserves de les que disposa en el seu teixit adipós (posem 6 quilograms); calcula els dies que trigaria a esgotar-les si no mengés res.
 3. 3. 8(1) Per què són tant importants les vitamines en la dieta? 9(1) En quin marge de pes es pot moure una persona adulta que medeix 1’75m per tal de considerar-la correcte pel que fa a l’índex de massa corporal? 10(2) Quines diferències i similituds hi ha entre l’anorèxia i la bulímia? 11(2) En que consisteix l’obesitat?
 4. 4. Taula de percentatges de nutrients en diferents aliments Taula comparativa d’equilibri en la dieta

×