Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Helsingborgs IF
HIF Historia
År 1907 slog de två lagen IF Svithiod och
Stattena IF ihop sig och blev HIF. HIF är en
förkortning av Helsing...
HIF Supporter Klubbar
Några av HIF:s supporter föreningar heter Kärnan och
Bakgatan. Firman i HIF heter Frontline och dera...
Mina HIF Upplevelser
Mitt intresse för fotboll började år 2006 då jag var 7år. HIF –

Kalmar blev min första match jag gic...
På gator röd och blå
2009 släpptes HIF:s nya inmarsch låt ”på gator röda och blå” och den lärde
jag mig snabbt.
gåshud frå...
DERBY - KRIGET OM SKÅNE
2011 fick jag vara med om mitt första skånederby i Malmö. MFF mot HIF.

Stämningen var på topp, ne...
Efter några minuter in i matchen hände det.
HIF spelaren Rasmus Jönsson passade Rachid Bouaouzan som smällde in
bollen i m...
HIF klacken var förbannad precis som alla andra. Ännu en fotbollsskandal. Lika chockade som vi alla var
så stod vi där och...
MÄSTARE 2011
2011 - jag fira sm-guldet med HIF för första gången. Jag kommer ihåg när

jag och pappa satt i bilen mot Olym...
HIF – AIK omgång 30
Sista matchen mot AIK 2011 spela vi hemma och spelade
1-1 men det var inget man brydde sig om. Det end...
När domaren blåste av stormade supportrarna planen och jubla av glädje.
Efter att ha blivit av med 2 målskyttar och 2 otro...
VI ÄR MÄSTARE

Senare gick vi vidare till terrastrapporna där laget kom och 10 000
människor hade samlats för att ta emot ...
Trippel
2011 gjorde HIF det magiska. Dem tog hem alla tre titlar. Dem tog
en trippel. Vi var det första laget som någonsin...
Europa League
Vi spelade i Europa League men det gick inte alls bra. Så vägen ut I Europa
såg inte så ljus ut. Vi förlora ...
Medgång
Detta med att vinna allsvenskan är både bra och dåligt. Såklart är det skit bra
att vinna allsvenskan men oftast b...
Säsongen 2012
Tyvärr så gick inte säsongen 2012 så bra alls som man hade hoppats. När det

inte går så bra så blir man irr...
Säsongen 2013
serieledare, 2:a, 3:a, ja det gick upp och ner. Vi var med i toppen hela säsongen.

Under våren spela vi und...
Slutet på säsongen
År 2013 ett år som HIF supporter man vill glömma. Ingen rolig tabell
plats, förlust mot dem flesta sämr...
Jag kommer aldrig lämna min andra familj – supportrarna och jag kommer alltid

ha Olympia som ett andra hem. Vad som än hä...
HIF TILL DÖDEN
31/10 och 2/11
Dem dagarna fick jag vara med om något magiskt. Jag åkte till HIF:s träning

och fota bredvid planen och fi...
Här är några av mina egna bilder
Fick även ta en bild med Emil Krafth
VI GER ALDRIG UPP HIF
Nu gäller det att ladda om för säsong 2014 som ska bli vårt år. Jag

kommer alltid följa HIF i med o...
RAMSOR
Välkomna till Sundets Pärla
Landets fotbollshuvudstad
Här är HIF religion och vi tappar aldrig tron
För vi har ett ...
Världens bästa lag
Att få skriva om HIF och jobba med detta har varit något av det roligaste inom
alla mina år i skolan. J...
Helsingborgs if
Helsingborgs if
Helsingborgs if
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Helsingborgs if

756 visualizaciones

Publicado el

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Helsingborgs if

 1. 1. Helsingborgs IF
 2. 2. HIF Historia År 1907 slog de två lagen IF Svithiod och Stattena IF ihop sig och blev HIF. HIF är en förkortning av Helsingborgs IF. HIF har spelat 63 Säsonger i allsvenskan och vunnit 7 gånger. Dem har vunnit Svenska cupen 5 gånger och Supercupen 2.
 3. 3. HIF Supporter Klubbar Några av HIF:s supporter föreningar heter Kärnan och Bakgatan. Firman i HIF heter Frontline och deras ultras Bortom Sans. Det kan väldigt ofta komma upp våld mellan andra firmor eller ultras. De som är med i firmor och ultras ser det som att ge kärlek till sitt lag när man slåss. Men självklart slåss dem inte bara utan dem är som vanliga supportrar som stöttar sitt lag.
 4. 4. Mina HIF Upplevelser Mitt intresse för fotboll började år 2006 då jag var 7år. HIF – Kalmar blev min första match jag gick på. Matchen slutade 21 till HIF och jag var imponerad av HIF:s klack 37:an mest av allt. Som 7år tror jag att det är supportrarna som är mest lockande. Jag kan inte säga att jag redan då visste att jag skulle bli en supporter. Men efter några matcher så börjande fotbollen bli mer intressant och jag tyckte det var jätte kul att gå och kolla på fotboll med pappa. Nu missar jag aldrig någon match.
 5. 5. På gator röd och blå 2009 släpptes HIF:s nya inmarsch låt ”på gator röda och blå” och den lärde jag mig snabbt. gåshud från början till slut när man hör hela Olympia sjunga med. ”Glöm aldrig bort all glädje och all sorg, sorg, sorg Glöm aldrig rött och blått och Helsingborg”
 6. 6. DERBY - KRIGET OM SKÅNE 2011 fick jag vara med om mitt första skånederby i Malmö. MFF mot HIF. Stämningen var på topp, nerverna var spända och kriget mellan två fotbollsstäder skulle börja.
 7. 7. Efter några minuter in i matchen hände det. HIF spelaren Rasmus Jönsson passade Rachid Bouaouzan som smällde in bollen i mål och plötsligt small det. Pär Hansson - vår målvakt hukade sig ner och plötslig kommer en Malmö supporter in gåendes på plan och går mot Pär. Samtidigt kommer det in vakter och brottar ner denna supporter som hade namnet Kevin Hagen.
 8. 8. HIF klacken var förbannad precis som alla andra. Ännu en fotbollsskandal. Lika chockade som vi alla var så stod vi där och vänta på besked medan massor av poliser blockade vägen till planen så inga supportrar skulle storma planen. Sen kom det ungefär efter en timme, matchen skulle avbrytas. Efter några dagar hade det diskuterats med domare, lag och poliser som beslöt dem sig att HIF skulle få det som en vinst och vinna med 3-0.
 9. 9. MÄSTARE 2011 2011 - jag fira sm-guldet med HIF för första gången. Jag kommer ihåg när jag och pappa satt i bilen mot Olympia för att fira guld och våra halsdukar fladdrade utan för fönstret i vinden på väg mot Olympia för en förfest. Vi tog hem guldet när det var 3 omgångar kvar. Känslan, kärleken, lyckan var helt obeskrivlig. Jag var mållös.
 10. 10. HIF – AIK omgång 30 Sista matchen mot AIK 2011 spela vi hemma och spelade 1-1 men det var inget man brydde sig om. Det enda man tänkte på var att vi var mästare. Vi skulle få lyfta Lennart Johanssons pokal.
 11. 11. När domaren blåste av stormade supportrarna planen och jubla av glädje. Efter att ha blivit av med 2 målskyttar och 2 otroligt starka backar, en spelare som kritisera HIF innan Allsvenskans början och kritik mot tränarna så stod vi där och sjöng: We are the champions med Lennart Johanssons pokal i Pär Hanssons händer.
 12. 12. VI ÄR MÄSTARE Senare gick vi vidare till terrastrapporna där laget kom och 10 000 människor hade samlats för att ta emot HIF. Känslan var obeskrivlig, hårstråna stod upp under hela kvällen, lyckan stanna kvar i hjärtat länge och kärleken för HIF kommer alltid finnas kvar inom mig.
 13. 13. Trippel 2011 gjorde HIF det magiska. Dem tog hem alla tre titlar. Dem tog en trippel. Vi var det första laget som någonsin gjort det. Känslan var magisk och jag har aldrig varit såhär glad någonsin.
 14. 14. Europa League Vi spelade i Europa League men det gick inte alls bra. Så vägen ut I Europa såg inte så ljus ut. Vi förlora dem flesta matcherna men vi var fortfarande bäst i Sverige. Efter matchen mot Celtic berömde Celtic supportrarna oss för en härlig läktarkultur. Höra det från ett lag med riktigt många supportrar gjorde så man blev otrolig stolt.
 15. 15. Medgång Detta med att vinna allsvenskan är både bra och dåligt. Såklart är det skit bra att vinna allsvenskan men oftast blir det så att man kommer till Europa och det går skit där och sen går det inte alls bra i Allsvenskan för att spelarna har dubbelt så mycket matcher, förlorar man dem flesta matcherna tappar laget självförtroende och detta påverkar även dem som kallar sig ”supportrar”. Eftersom går det skit i Europa och i Allsvenskan slutar dem gå på matcher. Jag som person stör mig riktigt mycket på dessa människor. Speciellt när dem bara kommer på topp matcher. Jag tycker inte dem alls har där att göra. Sitter och gapar, skriker, gnäller på ett lag som dem ser ungefär 3 gånger live varje år. Men samtidigt är det ju kul att det kommer mycket folk på toppmatcher.
 16. 16. Säsongen 2012 Tyvärr så gick inte säsongen 2012 så bra alls som man hade hoppats. När det inte går så bra så blir man irriterad, nervös och det enda man tänker på utanför Olympia är också fotboll. Det är jobbigt att gå runt med fotboll i huvudet hela tiden och oroa sig inför nästa match och framtiden.
 17. 17. Säsongen 2013 serieledare, 2:a, 3:a, ja det gick upp och ner. Vi var med i toppen hela säsongen. Under våren spela vi underbar fotboll. Glädjen syntes på plan och bland supportrarna. Men sen hände något. Många skador och vi snackar om skador som stannat 75% av säsongen, saknade en anfallare som kunde skjuta in bollen i mål nästan varje match, blev av med några av våra bästa spelare och vi fick helt enkelt inte till spelet alls. Anfall och försvar. Vi tappa det mesta.
 18. 18. Slutet på säsongen År 2013 ett år som HIF supporter man vill glömma. Ingen rolig tabell plats, förlust mot dem flesta sämre lagen och säga hejdå till vår underbara materialaren Sverker Eliasson och andra målvakt Daniel Andersson. Vi slutade 5:a och lillebror MFF tog guldet. Inget Europa spel heller men som plåster på såren så vann vår egna Imad Khalili skytteligan med 15 mål i Allsvenskan
 19. 19. Jag kommer aldrig lämna min andra familj – supportrarna och jag kommer alltid ha Olympia som ett andra hem. Vad som än händer så kommer jag stötta mitt lag. Jag föddes med röd&blå stjäl och jag vet att den alltid kommer vara röd och blå. Om HIF så åker ner till superettan så kommer jag stå på Olympia och vara redo för match. En kall höst dag kanske vi möter ett bottenlag. Gissa vem som tänker vara där ändå? Precis, jag. Förlorar vi? Jag kommer inte vara glad men jag tänker applådera ut mitt lag så länge jag vet att dem gjort sitt bästa.
 20. 20. HIF TILL DÖDEN
 21. 21. 31/10 och 2/11 Dem dagarna fick jag vara med om något magiskt. Jag åkte till HIF:s träning och fota bredvid planen och fick även snackat med vissa spelare och Sverker. Spelarna var imponerade över att jag kom även om det spö regna och det var tidigt. Då svara jag bara: Jag brinner ju för fotbollen och mitt hjärta tillhör HIF.
 22. 22. Här är några av mina egna bilder
 23. 23. Fick även ta en bild med Emil Krafth
 24. 24. VI GER ALDRIG UPP HIF Nu gäller det att ladda om för säsong 2014 som ska bli vårt år. Jag kommer alltid följa HIF i med och motgång!
 25. 25. RAMSOR Välkomna till Sundets Pärla Landets fotbollshuvudstad Här är HIF religion och vi tappar aldrig tron För vi har ett lag som är så jävla bra Vi åker över land och hav Vi sviker ej vårt kära lag Oh HIF ska aldrig dö Vårt HIF ska aldrig dö Vi är HIF Olympia är vårt hem Ingen jävel kommer hit och tar poäng Lyssnar ni i Landskrona Lyssnar ni noga Vi vinner igen, sjunger vår sång Medan ni förlorar än en gång HATA BOIS Med HIF mot SM-guld, oey, oey Med HIF mot SM-guld, oey, oey Vi krossar Blåvitt, AIK För oss kan ingen jävel slå Sveriges bästa lag mot SM-guld Vi är Skånes Stolthet Skånes Stolthet är vi Och vi hatar MalmöFF Vi hatar MFF
 26. 26. Världens bästa lag Att få skriva om HIF och jobba med detta har varit något av det roligaste inom alla mina år i skolan. Jag är jätte nöjd med mitt arbete och hoppas du som sett min Power Point tycker denna har varit bra och du lärt dig lite om HIF. Hoppas du är en HIF medlem eller fångat lite intresse för fotboll nu. Mitt mål med detta är inte att få folk att tycka HIF är bäst utan att få folk att inse vilket fantastiskt och passionerat lag HIF är och hur underbara supportrar dem har. Av: Emma Lindberg Högastenskolan Årskurs 8

×