Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
CEIP Carles salvador – Barxeta
ESPAIS PROTEGITS
DE LA COMUNITAT VALENCIANA.
Es protegeixen els paisatges considerats més valuosos pel
relleu, la vegetaci...
PARCS NATURALS
 A la Comunitat Valenciana, els parcs naturals es






divideixen en :
Serres litorals, com el Montgó...
ALBUFERA DE VALÈNCIA
 El parc natural de l’Albufera de València és una de les

zones humides costaneres més representativ...
ALBUFERA
ILLES COLUMBRETES
 Les illes Columbretes pertanyen a la categoria d’illes

dins dels parcs naturals. Es localitzen a la c...
 Són un conjunt de quatre illes volcàniques

Falcó de la reina
PAISATGE PROTEGIT
 La serra del Maigmó i serra del Sit és un dels

paisatges més bonics d’Alacant.
 Les principals forma...
SERRA DE MAIGMÓ
PARATGE NATURAL PROTEGIT
 La Devesa és un paratge natural municipal localitzat

a Castelló. Es tracta d’una llacuna als v...
EL SALER
MONUMENTS NATURALS

Llentiscle

 El monument natural del Camí dels Pelegrins de les

Useres es troba a Castelló. És un re...
CAMÍ DE LES USERES
 El Monument Natural Del camí dels Peregrins de les

Useres, localitzat entre els termes municipals d’...
CEIP Carles salvador. Barxeta
2n cicle de primària
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Espais protegits de la comunitat valenciana

3.835 visualizaciones

Publicado el

 • Inicia sesión para ver los comentarios

Espais protegits de la comunitat valenciana

 1. 1. CEIP Carles salvador – Barxeta
 2. 2. ESPAIS PROTEGITS DE LA COMUNITAT VALENCIANA. Es protegeixen els paisatges considerats més valuosos pel relleu, la vegetació o la fauna i així s’impedeixen que algunes activitats humanes els perjudiquen.  Els espais protegits de la Comunitat Valenciana els     podem dividir en: Parcs naturals ( hi ha 22 ) Paisatges protegits. Paratges naturals municipals. Monuments naturals.
 3. 3. PARCS NATURALS  A la Comunitat Valenciana, els parcs naturals es     divideixen en : Serres litorals, com el Montgó a Alacant. Serres d’interior, com Penyagolosa a Castelló Zones humides. Com el Marjar de Pego – oliva Illes, com les illes Columbretes
 4. 4. ALBUFERA DE VALÈNCIA  El parc natural de l’Albufera de València és una de les zones humides costaneres més representatives de la Comunitat Valenciana.  La major part de la superfície del parc està ocupada per camps d’arròs. Entre la flora, destaquen la campaneta de mar i la mansega (en zones humides). Entre la fauna hi ha alguns endemismes, como el samaruc i el fartet.
 5. 5. ALBUFERA
 6. 6. ILLES COLUMBRETES  Les illes Columbretes pertanyen a la categoria d’illes dins dels parcs naturals. Es localitzen a la costa de Castelló i són un exemple de vulcanisme.  Entre la flora destaquen dos endemismes: la pastanaga marina de Columbretes i l’alfals arbori. La fauna està dominada per les colònies d’aus marines nidificants, com el falcó de la reina o el corb marí emplomallat. També hi ha una espècie endèmica de sargantana.
 7. 7.  Són un conjunt de quatre illes volcàniques Falcó de la reina
 8. 8. PAISATGE PROTEGIT  La serra del Maigmó i serra del Sit és un dels paisatges més bonics d’Alacant.  Les principals formacions vegetals són les pinedes; matolls, com els coscollars, i vegetació de fulla perenne, com o el llorer, l’arboç, el ginebre…  Hi ha nombroses aus rapaces, como el falcó pelegrí, l’àguila reial, el xoriguer… També hi abunden les musaranyes.
 9. 9. SERRA DE MAIGMÓ
 10. 10. PARATGE NATURAL PROTEGIT  La Devesa és un paratge natural municipal localitzat a Castelló. Es tracta d’una llacuna als voltans de la qual hi ha sureres, pinedes, arboços i estepars. Pel que fa a la fauna, cal destacar el fardatxo ocel·lat, l’eriçó comú, l’àguila cuabarrada i, fins i tot, algun porc senglar.  El Saler és un paratge natural municipal que hi ha a València. La vegetació predominant és el pi blanc, el coscoll o el llentiscle. Pel que fa a la fauna, hi ha mamífers, com la rabosa, la geneta, el conill o la llebre; i rèptils, com la sargantana ibèrica, el fardatxo ocel·lat o la colobra d’aigua. Fardaxo
 11. 11. EL SALER
 12. 12. MONUMENTS NATURALS Llentiscle  El monument natural del Camí dels Pelegrins de les Useres es troba a Castelló. És un recorregut que travessa alguns tossals i barrancs, i presenta una gran diversitat d’espècies botàniques que creen un hàbitat per a un gran nombre d’espècies animals.  La flora predominant a les zones baixes és la carrasca i el pi blanc, acompanyats pel llentiscle, el coscoll, el romer o el timó. A més altitud, predomina el roure de fulla petita.  La fauna associada a aquest ecosistema està formada per la rabosa, el senglar, l’esquirol roig o la cabra salvatge.
 13. 13. CAMÍ DE LES USERES  El Monument Natural Del camí dels Peregrins de les Useres, localitzat entre els termes municipals d’Useres, Llucena del Cid, Xodos y Vistabella del Maestrat, representa la via de comunicació per excel·lència entre les comarques costeres i les d’interior de Castelló.
 14. 14. CEIP Carles salvador. Barxeta 2n cicle de primària

×