PALEOLÍTIC
EL PALEOLÍTIC
●

●

Les primeres societats humanes es coneixen
genèricament amb el nom de societats caçadores
recol·lector...
COM EREN
●

En el paleolític els éssers
humans mesuraven
menys de 1'40m. Feien la
roba amb pell d'animals
que caçaven en a...
COM VIVIEN
●

●

La caça era poc important el principi
del paleolític, predominant la recollida
de menjar. L'economia era ...
ON VIVIEN
Els arqueòlegs també han trobat restes de
cabanes que s'usaven com habitatge. Els
seus habitatges, tot i que de ...
ELS HABITATGES
●

●

L’ habitatge al paleolític eren les coves. Aquestes eren
àmplies, gairebé sempre molt fosques i de fà...
JONATAN GAMEZ BRUNET
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Treball alumnes 2013-2014: Paleolitic

1.109 visualizaciones

Publicado el

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
1.109
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
2
Acciones
Compartido
0
Descargas
2
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Treball alumnes 2013-2014: Paleolitic

  1. 1. PALEOLÍTIC
  2. 2. EL PALEOLÍTIC ● ● Les primeres societats humanes es coneixen genèricament amb el nom de societats caçadores recol·lectores. Aquestes comunitats es varen formar entre el plistocè inferior (3.000.000a.j.c) i principis de l'Holocè (10.000 a.j.c). En aquest ampli període varen desenvolupar un conjunt d'estratègies per tal d'assegurar-se la subsistència: la recol·lecció de vegetals silvestres, complementada amb la caça i, en ocasions, amb l'aprofitament de carronya. La força principal d'aquestes comunitats residia en la cohesió dels individus i les integraven. Aquests s'agrupaven amb en bandes o en ordes, que es desplaçaven per territoris molt extensos i en un medi que sovint els era hostil. L'elaboració d'una tecnologia simple,al costat de l'ús del foc i d'un coneixement profund del comportament dels animals i els vegetals, es va permetre viure de la depredació.
  3. 3. COM EREN ● En el paleolític els éssers humans mesuraven menys de 1'40m. Feien la roba amb pell d'animals que caçaven en aquella època. Feien armes amb pedres i pals per poder caçar animals. Viuen en coves i s'escalfaven amb el foc.
  4. 4. COM VIVIEN ● ● La caça era poc important el principi del paleolític, predominant la recollida de menjar. L'economia era molt senzilla, aconseguien menjar, llenya i materials per a la seves eines, roba o pals per les cabanes. Els homes i les dones es desplaçaven buscant caça, és per això que tenien una forma de vida nòmada. Les seves casses eren provisionals. Els grups van viure generalment en coves que els protegien del fred i la humitat. Les coves tenien àrees d'activitats ven definides: lloc per encendre la foguera, tallers per el treball de pedra, os, fusta, etc.... Àrees sagrades per a les cerimònies, el culte i la màgia, piletas naturals per a l'aigua.
  5. 5. ON VIVIEN Els arqueòlegs també han trobat restes de cabanes que s'usaven com habitatge. Els seus habitatges, tot i que de vegades hi vivien durant llargs períodes de temps. D'avegades, aquests homes i dones del paleolític reben el nom d'homes de cavernes perquè molts estris i moltes restes s'han trobat en coves. Les cavernes que feien servir estaven situades en llocs alts, des d'on podien controlar una vall o un riu.
  6. 6. ELS HABITATGES ● ● L’ habitatge al paleolític eren les coves. Aquestes eren àmplies, gairebé sempre molt fosques i de fàcil accés. A les parets de les coves, els homes, representaven la vida diària. La major part de les pintures rupestres representen escenes de caça. Dins de la cova, hi havia, quasi sempre, les dones cuidant els seus fills, treballant les pells amb els rascadors o preparant els aliments per l’ hora de menjar. ● ● Hi havia una foguera dins de la cova on feien els menjars per que no fos cru ( al principi del Paleolític, els aliments es menjaven sense cap tipus de preparació) També, s'utilitzava per donar escalfor durant els períodes d’hivern en què la temperatura era bastant baixa. Les peces de roba que duien les feien les dones dins de la llar amb estris molt primitius, com agulles fetes amb la banya dels animals caçats.
  7. 7. JONATAN GAMEZ BRUNET

×