Publicidad
Publicidad

Más contenido relacionado

Similar a Åpning Arena Nord 2011 Per Arne Tuftin(20)

Publicidad

Åpning Arena Nord 2011 Per Arne Tuftin

 1. Majoriteten av verdens befolkning bor i byene
 2. Antall som hører til middelklassen øker fra 1,8 mrd til 3,2 mrd
 3. Befolkningsforflytningene skifter fra sør – nord til øst - vest
 4. Politiske myndigheter får mindre makt over økonomien
 5. BRIK landene øker mest i BNP
 6. Mobiltelefonene har etter hvert samme kraft som en PC
 7. Annonser
 8. Katalog
 9. Innstikk
 10. Boards
 11. Brosjyredistribusjon
 12. Lokale workshops
 13. Visningsturer
 14. Sales calls
 15. Mediebank
 16. Foto- og videobank
 17. Apps
 18. Sosiale medier
 19. Finansiering (lån og tilskudd)
 20. Bedriftsnettverk
 21. ARENA
 22. Bredden gjennom spissen
 23. Langsiktig perspektiv
 24. Motivasjon
 25. Produktutvikling
 26. 6,2 millioner unike brukere

Notas del editor

 1. Vi harværtigjennom et spesieltår…….
 2. Året begynte med med Ski VM, jordskjelv og tsunami i Japan, grusomme terrorangrepene 22,. juli og siste ukes dramatiske hendelse med Hurtigruteskipet Nordlys.I dagene etter terrorangrepene ble det spekulert i virkningen for reiselivet i Norge, men vi kan konstatere at denne ble svært liten. Noen få avbestillinger på hotellrom og noen cruiseskip som la om anløpsplanene sine, men det er ingenting i dag som tilsier at dette vil få noen langsiktige konsekvenser for Norge som reisemål. La meg lese fra en artikkel av Anna Reimann i Der Spiegel: «Selv i den dypeste sorgen blir ikke det norske folk hysterisk eller hatefullt. Det er utrolig å se hvordan politikere og folket i gatene reagerer. De er i sin dypeste sorg og de gråter med verdighet. Likevel krever de ikke hevn. De vil heller ha mer menneskelighet og mer demokrati. Det er en av de mest bemerkelsesverdige styrkene ved dette lille landet»
 3. Samtidig har vi og fortsatt har en krevende økonomisk situasjon i verden og en rekordsterk norsk valuta. Italia, Spania og Frankrike har lansert nye innsparingsplaner etter uroen i sommer. Italias budsjettkutt alene demper Eurosonens BNPvekst med 0,2 prosentpoeng.Storbritannia skal spare 10 prosent på offentlige utgifter. Frankrikes planer er fortsatt på tegnebrettet og vi ser at innstramninger er også hovedtema i USA. Ledende økonomer hevder at harde data ennå ikke viser resesjon, men at varslene er faretruendeMed en dansk krone på 103,14, EUR 7,68, USD 5,57, GBP 8,79 og SEK 84,13 så har vi en utfordring. Det har ført til at det har blitt dyrere for utenlandske turister å komme til Norge samtidig som det ble enda billigere for nordmenn å feriere utenfor Norge. Samtidig så hadde vi, i alle fall her i Sør-Norge en relativt våt sommer hvor den ene nedbørsrekorden etter den andre ble slått grundig.
 4. Det var 5,39 millioner gjestedøgn ved kommersielle overnattingssteder i juli. Dette er en økning på én prosent fra juli i fjor. Utenlandske gjestedøgn forble uendret, mens norske gjestedøgn økte med to prosent. Det positive er at utenlandske gjestedøgn ved hotellene økte med fem prosent. Det var også fra de typiske hotellmarkedene det var en økning fra i juli. Mens hotellene hadde en økning fra utlandet, var det en nedgang fra utlandet i antall overnattinger på camping, hyttegrend og ved vandrerhjemmene sammenlignet med juli i fjor.  Det kan se ut som om sommeren 2011 er den sommeren hvor det blir en relativ stor nedgang fra de store utenlandsmarkedene, mens de mindre markedene øker.
 5. Norge er ikke inkludertKilde: SSB
 6. De fleste turistene har bare et vagt bilde av hva Norge er. Vakker natur – en del kjenner også til fjordene – et rikt land med et godt velferdstilbud og noen mener at det er gode muligheter for aktive opplevelser i Norge. På minussiden så har vi visst lenge at Norge oppfattes som dyrt og på mange områder er dyrt, at det lite kjent som land generelt og lite kjent som turistreisemål. Mange har en forestilling om nordmenn som et reservert folkeslag, hva norsk kultur er har veldig få et begrep. Hva man kan se og oppleve i Norge som turist – ut over den vakre naturen er det veldig lite kunnskap om – selv i vårt nærmeste naboland.Dette er vage bilde og mangel på tydelige assosiasjoner er en stor utfordring for oss i en sterk og økende internasjonal konkurranse om turistene.
 7. For forbrukere skal alle de markedsaktivitetene som utvikles og gjennomføres sammen med dere ha to klare formål: 1: Gi turisten en «Reason to go», dvs ha og lett gjenkjennelig budskap i alle kanaler bygge interesse for å reise til Norge. Skape oppmerksomhet, drømmer og relevans. 2:Deretter er vår rolle skal legge til rette for økt salg av markedstilpassede produkter. Gjøre attraktive produkter tilgjengeligeMed andre ord: vi bruker statlige midler på profiliering, mens næringen dekker den salgsutløsende delenLa meg illustrere det ved en liten filmsnutt
 8. Dette skal gjennomsyre alle våre markedsaktiviteter enten det gjelderBransjebearbeidelseDigitale medierForbrukerkampanjerPR og mediaSigrid og Heidi vil gå dypere inn i dette etter meg, men la meg vise frem noen av disse aktivitetene vi skal ha spesielt fokus på
 9. Det gir rom for å løfe frem flere destinasjoner slik vi har gjort her, eller konkrete produkter og opplevelser
Publicidad