Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Portes obertes virtuals

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Catàleg de serveis
Catàleg de serveis
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 10 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (18)

Similares a Portes obertes virtuals (20)

Anuncio

Más reciente (20)

Portes obertes virtuals

  1. 1. ESCOLA 30 PASSOS
  2. 2. QUI SOM? • Som una escola pública de recent posada en funcionament. El proper curs 2020-2021 impartirem tots els cursos d'educació infantil i primer i segon d'educació primària. • El nostre projecte el pensem i repensem totes les professionals que en formem part formant-nos, reflexionant i dedicant hores i esforços per garantir que tot allò que fem té un sentit i està fonamentat..
  3. 3. QUE FEM? Entenem l’aprenentatge des d’una perspectiva social i cultural dels aprenentatges. Amb això volem dir que els infants aprenen des de les relacions socials partint dels coneixements, habilitats i capacitats personals. Les mestres actuem com a guies d’aquest aprenentatge facilitant, a cada infant i cada moment, les necessitats específiques que requereix per poder avançar. Per això fem: • Propostes a l’aula: on la mestra ofereix als infants diferents propostes – reptes de diversos àmbits a l’espai de l’aula de referència. Els infants poden triar quina proposta fer lliurement i acostumen a ser prou obertes per donar cabuda a tots els infants. • Històries: són projectes, inquietuds, idees que duren un temps, que comparteixen infants del mateix grup classe. Per poder donar resposta a aquests neguits utilitzarem tots els sabers de les diferents disciplines (llenguatge, llenguatge matemàtic, art visual i plàstica, medi, ...) igual que ho fem a la vida real. Aquestes històries ens passaran de P3 fins a 6è augmentant el grau de dificultat a mida que anem creixent.
  4. 4. • Propostes en comunitat: moments en que s’ofereixen propostes que els infants poden triar a fer lliurement. Aquestes propostes a diferencia de les anteriors es duran a terme amb infants d’altres grups, de manera que potenciarem les relacions fora del grup classe, donant valor a la comunitat que som. • Estones de joc: entenem que el joc és l’activitat principal dels infants, especialment a educació infantil i per tant hem de donar espais per tal que aquest es pugui desenvolupar. El joc és una activitat necessària per al desenvolupament integral dels infants. • Psicomotricitat: l’objectiu de la psicomotricitat és el desenvolupament psíquic dels infants a través del cos. Aquesta pràctica té com a objectiu promoure l’expressió de totes les possibilitats motrius, emocionals, cognitives i relacionals de l’infant. Mantenim les sessions de psicomotricitat a primer de primària introduint els jocs i reptes cooperatius. • Anglès a partir de P5: es farà a partir de cançons, contes, jocs
  5. 5. COM HO FEM? • Amb una mirada atenta, respectuosa i inclusiva cap a tots els infants. • Ho fem respectant al màxim cada persona amb les seves individualitats, donant valor a les seves potencialitats i acollint les seves necessitats. • Defensem un respecte profund vers totes les persones que conformen la comunitat i per tant l’acompanyament de les emocions dels infants pren una importància cabdal en el nostre fer diari. Quan s’acompanya als infants des del respecte total a la seva persona, entenem a l’altre com a legítim ser. • Donant valor al joc espontani dels infants. El joc és l’activitat per excel·lència dels infants, l’infant es relaciona amb el món a través del joc.
  6. 6. ON HO FEM? Aquest curs a l’escola tenim diferents espais on portem a terme el nostre dia a dia. Aquests espais canviaran de cara al proper curs ja que anem creixent i això comportarà una adaptació necessària. Però podem dir que tindrem dues sales de psicomotricitat. Un jardí que poc a poc anem naturalitzant una mica més. Aules polivalents on realitzem diferents tasques com l’anglès de P5 i primer. I totes les aules de referència de P3 fins a segon.
  7. 7. I VOSALTRES? Vosaltres sou la peça més important del trencaclosques ja que sou qui millor coneix als vostres infants i per tant qui millor ens pot ajudar a garantir una bona vinculació amb l'escola. És per aquest motiu, que en el procés d'entrada a l'escola Esperem que ens acompanyeu i puguem viure un moment únic per a cada un de vosaltres. I desprès podreu participar i col·laborar d’altres maneres: • Acompanyant als infants a les entrades relaxades • Acompanyant a les sortides de grup. • Realització de propostes concretes que poden fer les famílies en el grup d’infants del seu fill/a conjuntament amb la tutora, a les estones de temps de grup. • Delegats i delegades de grup • Grups de Treball mixtes, famílies i mestres • Participació en jornades de treball • Formant part activa de l’AF
  8. 8. PREGUNTES FREQÜENTS L'acompanyament dels primers dies l'ha de fer sempre la mateixa persona? Nosaltres no demanem que cada dia hagi d'acompanyar a l'infant la mateixa persona, ja que entenem que no sempre és possible. Nosaltres demanem que les persones que acompanyin l'infant siguin persones que els puguin oferir la seguretat i confiança que necessiten. Quan temps puc acompanyar al meu fill o filla per fer la familiarització? Entenem que cada infant i cada família viu aquest moment de maneres diferents i per tant el temps per a cada u serà diferent. No establim un període fix on pugueu fer aquest acompanyament sinó que cada u de vosaltres, junt amb la mestra de referència, decidiu el temps que necessiteu. Què passa si el meu fill o filla encara porta bolquer quan comença P3 a l’escola? No passa res. Nosaltres respectem els diferents ritmes de cada infant i estarem per donar suport a la família i infant quan decidiu fer el pas.
  9. 9. Quants germans s'esperen a p3 el proper curs? El proper curs al centre oferirem 50 places per p3, 46 places ordinàries i 4 reservades a infants amb Necessitats Educatives Específiques. En aquests moments comptem amb 39 germans que poden optar a fer preinscripció a l’escola. Per la resta de cursos l’oferta oficial sortirà publicada el 18 de març. Quin horari fa el centre? De 9h a 12.30h i de 15h a 16.30h A l'educació infantil l'entrada és de 9h a 9.30h on les famílies poden quedar-se a acompanyant l'Infant i la sortida de 16.15h a 16.30h. A l'educació primària l'entrada és de 9h a 9.10h i la sortida és a les 16.30h. Hi ha servei d'acollida de 8h a 9h del matí i de 16.30h a 17.30h. Sortides i Festes A l’escola acostumem a fer sortides relacionades amb les històries que es van vivint dins el grup. Per tant és fàcil que cada grup visqui unes sortides diferents als altres. A l’escola no celebrem les festes populars (això no significa que a les aules no se’n parli). És l’AF qui s'encarrega a partir de les 16:30 promoure totes aquestes festivitats.
  10. 10. Podem deixar el cotxet a l’escola, fins a la tarda? Podem venir a l’escola amb bicicleta i/o patinet? A l’escola hi ha un espai on podeu deixar, cotxets, bicis i patinets sempre sota la vostra responsabilitat. Hi ha barres metàl·liques per tal pugueu lligar-los. Com anem calçades a l’escola? Per intentar mantenir els espais el més nets possibles demanem que el calçat que s’utilitza dins les aules sigui diferent del calçat que utilitzem per anar pel carrer. Cada família decideix el que li va millor (crocs, mitjons, altres sabates)

×