Successfully reported this slideshow.
GRECIA
LOCALITZACIÓ
Es creu que el
poble grec va
immigrar al sud
cap a la
península
balcànica en
diverses
onades a finals
del ter...
TEMPS EN QUE ES VA
DESENVOLUPAR
L'antiga Grècia és va
desenvolupar: 776 aC – 323aC.
El grec antic és el grec que es parlava a la Grècia Antiga i a les seves colònies (segles 11 aC a 3 aC). És
l 'antecessor ...
DÉUS
● Zeus: déu suprem de l'Olimp, el seu regne és el cel.
● Hera: esposa i germana de Zeus, deessa del matrimoni
● Posei...
ESPAIS SAGRATS
● El temple grec és l' obra arquitectònica per
excel·lencia de l' antiga grecia i forma part d' un
espai sa...
RITUALS SAGRATS
ELS SACRIFICIS
● Els sacrificis podien ser oferts per un individu particular -un cap de
família en ocasió ...
GRACIES PER LA VOSTRA
ATENCIÓ!!!
GRACIES PER LA VOSTRA
ATENCIÓ!!!
Grècia
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Grècia

442 visualizaciones

Publicado el

Gècia

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Grècia

 1. 1. GRECIA
 2. 2. LOCALITZACIÓ Es creu que el poble grec va immigrar al sud cap a la península balcànica en diverses onades a finals del tercer mil·lenni Ac.
 3. 3. TEMPS EN QUE ES VA DESENVOLUPAR L'antiga Grècia és va desenvolupar: 776 aC – 323aC.
 4. 4. El grec antic és el grec que es parlava a la Grècia Antiga i a les seves colònies (segles 11 aC a 3 aC). És l 'antecessor del grec (segles 3 aC a 3 dC).(segles 3 aC a 3 dC). El grec pertany a una llengua antiga anomenada indoeuropeu. La llengua grega de l'antiguitat es parlava no només a l'Antiga Grècia peninsular, sinó també a les colònies, cosa que va donar lloc als distints dialectes que en coneixem. grec hel·lenístic LLENGUA
 5. 5. DÉUS ● Zeus: déu suprem de l'Olimp, el seu regne és el cel. ● Hera: esposa i germana de Zeus, deessa del matrimoni ● Poseidó: germà de Zeus, déu del mar ● Demèter: germana de Zeus, deessa de l'agricultura ● Hestia: germana de Zeus, deessa de la llar ● Atenea: filla de Zeus, deessa de les arts, de la guerra i de la intel·ligència ● Apol·lo: fill de Zeus, déu de la llum, la música i de la medicina ● Àrtemis: filla de Zeus i germana d'Apol·lo, deessa de la caça (identificada amb la romana Diana). ● Afrodita: deessa de l'amor i de la bellesa, nascuda de l'escuma marina (identificada amb la romana Venus). ● Hefest: fill d'Hera, déu del foc i de l'artesania ● Ares: fill de Zeus, déu de la guerra ● Hermes: fill de Zeus, déu dels camins i dels viatgers
 6. 6. ESPAIS SAGRATS ● El temple grec és l' obra arquitectònica per excel·lencia de l' antiga grecia i forma part d' un espai sagrat. ● El temple grec no era un lloc per anar a resar, era la casa d'un déu a terra.
 7. 7. RITUALS SAGRATS ELS SACRIFICIS ● Els sacrificis podien ser oferts per un individu particular -un cap de família en ocasió d’una celebració familiar-, una col·lectivitat com una associació religiosa. PREGARIES ● Les pregàries s’adrecen als déus amb els sacrificis i les libacions(és un ritual religiós) FESTIVALS ● Els festivals eren un conjunt d’actes rituals en honor d’un déu que sovint duraven uns quants dies seguits. ELS RITUALS DE LA MORT ● Els ritus funeraris començaven el mateix dia de la mort: les dones de la família rentaven el cadàver, el vestien de blanc, el cobrien amb un llençol, deixant la cara descoberta, i el guarnien amb flors.
 8. 8. GRACIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ!!!
 9. 9. GRACIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ!!!

×