Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 9 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Similares a VAIXELL D'AIGUA (20)

Más de Escola Olost (20)

Anuncio

Más reciente (20)

VAIXELL D'AIGUA

  1. 1. DANI VILALTA JIMÉNEZ 3r primària Escola Terra Nostra – Olost 27-02-2012
  2. 2. 1. INTRODUCCIÓ He triat aquesta màquina (experiment) perquè m’agraden els vaixells.
  3. 3. 2. UTILITAT Per saber com es desplaça un vaixell.
  4. 4. 3. DESCRIPCIÓ 1. Amb la punta de les tisores fes un forat dels mateix diàmetre que la canya colzada al fons del got de plàstic. 2. Amb la punta de les tisores fes un forat del mateix diàmetre que la canya colzada , al centre del recipient de poliuretà. 3. Enganxa les dues canyes rectes sota el got amb cinta adhesiva com indica el dibuix. 4. Passa la canya colzada pel forat del got i del recipient. Deixa que surtin 3 cm de la canya del fons del got i talla amb tisores la part que sobresurt. 5. Plega l’altra punta de la canya colzada sota el recipient. 6. Posa el got amb les canyes ben dret sobre les vores del recipient. 7. Omple un gibrell o el fons d’una banyer amb 10 cm d’aigua. 8. Vés omplint lentament el got amb l’aigua d’una ampolla. El vaixell avança tot sol!!!
  5. 5. 4. MÀQUINES SIMPLES QUE LA COMPONEN No està format per cap màquina simple. Funciona amb la força de l’aigua.
  6. 6. 5. MATERIALS UTILITZATS  1 got de plàstic.  1 canya colzada.  1 recipient de poliuretà.  Cinta adhesiva.  1 regle.  2 canyes.  Tisores.  1 ampolla de plàstic.  Aigua.
  7. 7. 6. COM FUNCIONA Saps com es desplacen els vaixells? Per desplaçar-se, el vaixell d’aigua utilitza el principi dels “vasos comunicants”. El primer “vas”, és a dir el got, està col·locat a sobre del segon “vas”, que correspon al gibrell d’aigua o a la banyera. Es comuniquen entre ells gràcies a la canya. El nivell d’aigua del “vas” de sobre s’ha de posar al mateix nivell que el “vas” de sota. El got es buida per mitjà de la canya per posar-se al mateix nivell que el de la banyera. L’aigua és alliberada ràpidament per l’extrem de la canya i propulsa el vaixell.

×